Fågelperspektiv

Alla inlägg under november 2007

Av Margus - 12 november 2007 21:16

För att pigga upp bloggen mellan allt tjat om pappas flyttning lägger jag ut ännu en av mina tidiga målningar, den ena av mina två absoluta favoriter. Nu är det inte så många kvar. Den här doftar det om...

Den lille bonden på denna tavla påminner så starkt om den jag jobbade hos i tonåren. Tänk när man spred gödsel på detta vis! Först grovjobbet med att lasta ur göselsta'n med grep för hand, stående i dyngan upp till vaderna. Sedan sprida det för hand. Det är annat nu... man behöver inte röra skiten, knappt känna lukten inne i traktorn.

Så här spred man gödseln i ett fiskeläge i Göteborgs utkant, ända fram till 1960-talet. Då bestämde man själv när det skulle ske, nu bestämmer EU...


Av Margus - 12 november 2007 21:01

Sate!

Det var det första ord som mötte mig när jag loggade in på bloggen idag.

Den där säkerhetskoden som kan bilda vilka kombinationer som helst och ofta ger underliga associationer. Nu gick det liksom inte att tolka annorlunda. Det kan man kalla klarspråk!

Där fick jag för att jag inte bloggat så mycket på några dar under pappas flyttning. Är såå trött, ser kartonger och kassar för min inre syn om jag blundar. Man flyttar inte under en helg den saken är klar. Det är långt ifrån klart, men oj så bra jag mår över att pappa bor i sin servicelägenhet. Hemtjänsten tittar in varje gång vi är där, alltid ska han ha hjälp med något. Nu fick vi höra att det är bara att ställa soppåsen utanför dörren. "Vi går ju här förbi hela dagarna" sa en hemtjänstpersonal idag.  "Och du kanske ska ha ökad hjälp?" - Jaaa, skrek Husbonden och jag i kör utifrån köket, innan pappa hann avvärja... he he...

Tror jag är nöjdare än pappa själv med denna lösning. Nu kan snön komma... han behöver inte halka omkring i snöyran. Matsalens veckomeny och Dagcentralens program för pensionärerna droppar in i brevlådan. Jippie.

Nu ska jag bara göra flyttanmälan över nätet. Bara och bara förresten... i går kväll slet jag med Bank ID för att sätta igång, och när den pärsen var klar stängdes mitt bredband av... det var väl underhåll, antar jag, men ändå... Hoppas det går bättre nu.

Av Margus - 11 november 2007 21:28

Det här är ju inte klokt... Tycker inte om ofrivilliga tomrum i bloggen. Skulle skrivit några tankar om bloggning just här i sena kvällen, men mitt bredband stängdes plötsligt av (underhåll...?). Sånt gillar jag inte, men jag gitte inte vänta ut tekniken. Var för trött. Så nu fyller jag detta tomrum, men mina idéer är som bortblåsta av en IT-vind.

Har inte promenerat på ett par dagar (fy och usch...) men under en flyttning rör man på sig tillräckligt ändå. Vikten ligger "steady" på 74,5 kg (ready, steady, go man go....).

Och hundarna som fått vara så mycket ensamma... fick idag vara med i pappas nya lägenhet och uppförde sig exemplariskt. Vi kom och gick och ingen ägnade sig åt dem, men de var glada ändå. Pussgurkorna.

Och Väninnan utnämnes härmed till Årets Ängel! Hon erjöd sig hjälpa till och hamnade som "vanligt" i diskbaljan... Så fina och blanka har pappas besticklådor inte varit på länge och därmed sparades såå mycket arbete för Husbonden och mig. Vet precis vad den insatsen är värd!

Se... det gick ju utmärkt att fylla tomrummet. Den som gör en resa har alltid något att berätta!

Av Margus - 10 november 2007 22:11


...efter stora flytten av Pappa och hans grejer. Jösses vad grejer han har, gamla minnessaker, massor av tavlor (flertalet gjorda av farfar), musik, videor, dvd, och böcker, böcker, böcker... Vi hade åtminstone tur med vädret... sol och torrt väglag.

Husbonden fick hjälp av Väninnans Äkta Hälft och det blev åtskilliga släpkärrelass. Mest möra i ben och kropp är nog de båda. Jag hade mest hand om det 'småa' men man blir väldigt trött av att gå och leta efter grejer som "förkommit".

Borta med vinden är nu fjärrkontrollen till tv:n. Trots att han bara flyttar någon kilometer behövs ny kanalsökning. Inte så lätt utan fjärrkontroll...! Så där håller det på....

Borta med vinden är även Pappa där han sitter och plockar upp sina böcker i hyllorna. Han är inte människa förrän allt är på plats.

Hundarna blev såå lyckliga när vi kom hem för andra gången och landade. De var ensamma hemma väldigt mycket idag, ibland kan det vara vilsamt för hundar som gärna bossar över matte och husse. De verkade riktigt harmoniska.

I morgon fortsätter plocket men då ska hundarna vara med. Väninnan har lovat hjälpa till med tork- och disktrasor. Mottages tacksamt.


Tack så väldigt mycket för flera kommentarer i min blogg! Hinner själv inte läsa andra bloggar just nu, knappt skriva själv medan detta pågår.


Bloggens läsare önskas en riktigt trevlig helg!

Av Margus - 9 november 2007 23:33

Skrev häromdagen att jag sjöng och gapade i bilen till låtar av Kim Larsen.

Har nu hittat honom på You Tube också. Där fanns mycket av och med honom, det var svårt att välja. Bjuder på denna = Jutlandia. Tänker särskilt på en barndomsvän med vilken jag bland mycket annat haft detta intresse gemensamt. Som vi har lyssnat och spelat in allt från Kim Larsen, lärt oss texterna och sjungit med. På danska (!), av alla språk.


Kim Larsen är något av nationalskald i Danmark. Fansen i Sverige och Danmark kan hans låtar utantill och sjunger med i hela texterna på showerna.

Av Margus - 9 november 2007 22:14

Såg Doobidoo på tv idag. Vår gamla idol Robert Gustafsson deltog. Egentligen lysande men han bidrog tyvärr, som så ofta, även med några dåliga s.k skämt ur genren "sex, fylla, kiss och bajs" vilket tydligen blivit bärande inslag i svensk så kallad "humor" numera. Det finns visst ingen riktig humor kvar.

Vi gillar Robert för det mesta. Vi upptäckte honom för länge, länge sen när han inlevelsefullt och genialiskt berättade sagor i Björnes Magasin. Oförglömligt!

Men hur mycket fylla och sex han än skämtar om nuförtiden kan ingen ta ifrån honom de riktiga stjärnskotten han bjudit på, som t.ex sjungandes O'boy i duett med Peps Persson på Skansen, dito med Martin Stenmark i Så ska det låta eller imiterandes Tony "jag ä inte bitter" Rickardsson på Idrottsgalan.

Här nedan en fullträff, alltigenom genialisk, proffsig och full av  äkta sångglädje från alla tre Martin Stenmarck, Anders Berglund och Robert Gustafsson i ett nummer från Så ska det låta.

Detta var nog det bästa programmet i serien någonsin med flera paradnummer. Vi har det på dvd.

------------------------ Tyvärr borttaget av You Tube ----------------------

Av Margus - 9 november 2007 21:30

Lugn dag.

Snöglopp och isvindar. Riktigt ruggigt. Ingen flyttning idag. Husbonden sov länge efter nattjobbet. Levererade rena och strukna gardiner till pappas lägenhet. Får sättas upp i morgon. Handlade på byn och fort hem till varma stugan.

Väninnans äkta hälft kom och lånade garaget för påsättning av sina vinterdäck. Fy fasen för att göra det utomhus...brrr.

----

Kanarierna var ute hela dagen. Vilka friskusar! Papegojorna kikade ut en stund men försvann lika fort in. Nymferna stack aldrig ut näsan ens.

----

Ingen tid för promenad idag. Inget väder heller för den delen... En sen middag, rallykotlett, snabbgrillad specialitét från Byhålans Chark. På kvällen intogs var sin budapestbakelse. Ångrade mig efteråt. Hade räckt med en halv för min del, kände hur grädden gled upp och ned i magen efteråt. NÄR ska man lära sig?


Av Margus - 9 november 2007 00:41

Oj, redan en ny dag!

Nu måste vi koja, men jag tänkte lägga in ännu en målning från mina "samlade verk"....;)

De här firrarna är en av mina favoriter. Den målade jag 1975 sittade i goaste fåtöljen med tavelduken i knäet, bra vid många detaljer och mycket pill.

Då anade jag verkligen inte att man på gamla da'r skulle ha både fiskdamm i trädgården och akvarium inne.

Tyckte inte så mycket om fiskar på den tiden... eller rättare... förstod mig inte på dem. Det är annat nu!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards