Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 19 december 2011

Åkte dit igen

Av Margus - 19 december 2011 21:47

Åkte dit igen. På en rävunge... Kan bara inte hålla fingrarna i styr vid mjukishyllorna. Alla tittar på mig, den ena finare än den andra. Tar upp dem i famnen, tittar in i ögonen, klämmer, smeker, kramar och… TALAR till dem! Tur att Husbonden var med, annars skulle det inte dröjt innan männen i vita rockar hämtat mig.

Nå… man måste ju välja, och det blev rävungen. Han skulle platsa fint i hyllan med de övriga hemmave’. Och så var jag lite avundsjuk på Väninnan som redan har en räv i sin hylla… Men den stora tigermamman med sin unge på ryggen, till nedsatt pris, var svår att lämna… suck. Snacka om julafton...

Hur som helst fick vi även med oss två julklappar till Baby Stella, som avsikten var (hemliga och inslagna). Men jag fastnade för egen del länge vid hyllorna med alla de små hästarna och korna, som man kan leka lantgård med. Så vackra och välgjorda, och många raser och färger…

Talade just med en kompis (dvs. en annan gammal tant i min ålder) som nyss kommit hem från Stockholm med en strutsunge(!) i bagaget. ”Han hade sånt gulligt överhäng på näbbet, och det hade inte dom andra bredvid. Så han följde med hem, men man måste ju begränsa sig.” Sa hon, och sörjde surikaten som lämnats kvar på butikshyllan. Ni vet, de där små näpna djuren i öknen som står upp och solar magarna. Ett svårt dilemma, detta. Men något vi lever med.

     

Rävungen bekantar sig som bäst med de andra djuren i hyllan, Bumbi, Nalle, gorillan Boo-Boo m.fl Han har förresten sådana där ögon som följer en. Vare sig man ser på honom uppifrån, nerifrån, från sidorna eller rakt framifrån så tittar han på en. Fantastisk teknik - hur gör man? Underbart med gåtor som inte kan lösas. Som varande räv har han även försetts med en särdeles vass blick vilken Sigrid tyckte var rätt skum. Hon tittade förläget bort.


För övrigt har jullyktan har kommit upp på farstun. I år ratas stearinljusen som bara säckar ihop med tiden. Nu används gravljus istället. Inte så tokigt.     Klicka för större bilder.

 
 
Ingen bild

Väninnan

20 december 2011 14:39

E’ han go’, eller? Hoppas att han blev välkomnad av de övriga som bott i hyllan en längre tid. Det gänget verkar väldigt snälla så det var nog inga problem. Lilla Sigrid får väl snacka in sig så småningom. Hoppas få göra hans bekantskap vid lämpligt tillfälle.
Min räv står med sin bästa vän ankan Anki (känd från radio och TV, som det heter) en ½ meter från datorn och är bara SÅÅÅ gulliga. Jag pratar med dem ibland när livet känns tungt. De ser bara deltagande och tröstande ut, aldrig ifrågasättande.

Margus

20 december 2011 23:08

Gott att vi är fler med samma 'belastning';-)

 
Elisabeth

Elisabeth

20 december 2011 20:32

Ååå, surikater gillar jag, de ser ut som whippetar när de (whippetarna) står på bakbenen och spanar...men räven var också fin

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

20 december 2011 23:09

Jaaa. Fattar inte hur hon kunde åka ifrån den där;-)

 
Ruth

Ruth

20 december 2011 23:14

Tänk så roligt det blir för lilla Stella att komma hem till er och får gosa med alla gosedjuren. Jag har inte ett endaste gosedjur i mina samlingar, men prydnadsdjur i olika storlekar. Ja vi alla har något vi samlar på, stort eller litet, mjukt eller hårt.
Så smart med gravljus i lyktan, dom brinner ju så länge också, ekonomiskt blir det.
När jag kommer hem så skall jag titta på ”Margus filmer” försökte här, men det är kört.
Skönt när du är klar med julbestyret och kan ta det lugnt fram till doppareda’n.
Kram och god natt.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

20 december 2011 23:41

Hehe, du är rolig du. Inga 'klånuper' på MINA gosedjur! Och gissa om jag kan bli skarp i rösten då. De sitter rätt högt upp också. Gissar att hon får bli sisådar 12 innan hon når dit, hihi;-)

 
Erika

Erika

21 december 2011 21:36

Nämen! Titta! Så glad jag blir att det finns fler vuxna med habegär efter gosedjur! Min förra sambo blev tokig på mig när jag hamnade i hyllorna med sånt. "Men titta! Ser du inte? Den har ju SJÄL!"
Nuförtiden går jag så sällan på såna ställen och det är ju faktiskt nästan lite tur. Sist jag gjorde det var det nära att jag tog hem en Heffaklump!

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

21 december 2011 22:36

Du också...! Då är vi i gott sällskap. Man kunde nästan starta en facebookgrupp;.) Hmmpf, det kanske finns redan??? Har inte kollat.
Vet inte om det är barnasinnet eller modersinstinkten som tar över, men visst är det HÄRLIGT!

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

24 december 2011 23:06

Här är en till som måste smyga förbi mjukisdjurens hyllor;-) Förra året var det en hund som inte kunde motstås. Tur att man har ett barnbarnsbarn att presenta dylika frestelser.

Tack för tipset om gravljus till lyktan.

God fortsättning på julen!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

25 december 2011 19:22

Tack, detsamma!
Att ge mjukisar till barnbarnen förhindrar i alla fall inte mig att köpa för egen del - också;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards