Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 21 maj 2010

Livshotande behandling

Av Margus - 21 maj 2010 22:41

Nytt från Verklighetens Folk:

En strokepatient som behandlas med Waran (blodförtunnande) skickades hem med FEL BRICKA om halsen. Tänk om mannen råkat illa ut och legat skadad med blodet flödande och ambulanspersonal läser på brickan "Jag är beroende av cortison. Vid magsjukdom eller olycka ska cortison ges" allt medan blodet rinner ur kroppen. När det istället är blodet som ska stoppas. Ett rent livshotande misstag som inte får ske!

Sjukhusets behandlande läkare skrev också till samma patient ut en hjärtmedicin som inte ska ges till dem som är över 80 år eller har KOL... MANNEN ÄR 80 OCH HAR KOL…! Det misstaget upptäcktes av vårdcentralen när patienten kom in med lungpåverkan och medicinen ändrades. Jag har stoffet från pålitlig källa. Felbehandlingarna anmäls nu.

-------

Väninnans Äkta Hälft som råkade ut för att en sena i foten sprang av med en smäll har fortfarande inte fått hjälp. Skrev om det HÄR. Det hände 23 januari FÖRRA ÅRET. Patienten går fortfarande ohjälpt och har pga. felbelastning nu fått ont i både höft och fot… Först nu, ett och ett halvt år efteråt, kom röntgensvaret från Sahlgrenska: "Många klarar sig utan åtgärd, men du ska få en kallelse för undersökning."

 

Misstag i vården duggar tätt numera. Onsdagens Uppdrag Granskning bör ses av alla som en varning. Detta KAN hända och HÄNDER överallt i landet. Det gäller att vara tillräckligt pigg och kry när man råkar illa ut så man kan kolla att allt blir ’rätt’ åtgärdat.

Fråga så mycket som möjligt. Se till att får fullständiga svar. Håll tummen i ögat på vården. Lita inte på att de hör av sig, ring och kolla. Ställ krav. Var tuff. Anmäl felbehandlingar! Se till att misstag kommer till allmänhetens kännedom, skriv insändare! Det är enda sättet att få ansvariga politiker att agera.



Så här ska en RIKTIG Waranbricka se ut.

Klicka för större bild.

 

 





För övrigt retar jag mig på medierna som slarvar med namnet på den isländska vulkanens namn. Den heter Eyjafjallajökull. I början sa man rätt, varje gång. När det för en vecka sen var dags för nya askmoln hade de lagt till ett t i namnet.
Då sa flera nyhetsuppläsare i både radions Eko och TV Eyjafjatlajökull. Varenda en sa fel ett par dagar i rad. Vet inte om de upptäckte saken eller om det bara är nonchalans för härom dagen sa de bara "den isländska vulkanen".

Länkar än en gång till den formidabla bloggen om ISLAND, där får man veta allt man vill och lite till.

-------

PS (tillägg 27 maj)

Ha ha ha... jag ger mig... Fick just en kommentar om uttalet och hittade faktiskt en fil med uttalet på Wikipedia HÄR. Snarare Eyafjatlajökuthl, som jag hör det. Saken är klar. Inför fakta får man ge sig.

 
 
skogsfrua på Dal

skogsfrua på Dal

22 maj 2010 17:40

Jag har alltid* vetat att man ska vara på sin vakt mot läkare;-) Det skadar inte att ha lite hum om den egna kroppen. När jag hade eksem i hörselgången ville en Dr skriva ut klådstillande, nejtack det blev inget med det.
Underlåtenhetssynderna är vanliga, det vill till att man håller sig vid sunda vätskor och kan propsa.
Trevlig Pingsthelg!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

24 maj 2010 10:54

Bor man i lite större städer och blir sjuk så bör man vara frisk nog för att se till att få en rättvis behandling. Själv känner jag mig trygg då jag besöker vår vårdcentral som alltid har tid för mig, då jag är en tätt återkommande stamkund.
ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ingen bild

Margit

27 maj 2010 12:31

Jag råkade komma in på din blogg när jag letade efter Waranbrickor, och jag vill bara tala om att det faktiskt uttalas Eyjafjatlajökuld

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards