Fågelperspektiv

Alla inlägg under december 2009

Av Margus - 13 december 2009 12:39

Vännerna kommer på lunch. Janssons ska snart in i ugnen, glöggen är redo, ljusen tända, marschaller likaså. Sitter här och böjer ryggen rätt (så känns det ofta när jag stått för länge) och funderar på om vi ska ta emot med glitter i håret. Hmmm... så blir det nog.

Har tillverkat en egen almanacka för utskrift. Min favoritdito har nämligen utgått ur Almanacksförlagets sortiment... suck. Den hette Dato i A4-storlek på höjden, med ett halvår på var sida och med plats för små noteringar. Saknar den sååå.

Så vad gör man...? Gör en egen förstås. Gick en jättebra datakurs 1995 och de kunskaperna har jag glädje av än, bl.a till denna almanacka. Se nedan, min ligger först, modellen t.h Klickbara bilder.

Min design 2010   favoritalmanackan Dato  

-----------

För övrigt funderar Bloggen i dag på varför vi alls behöver fränare bilar när vi numer ska köra allt långsammare. De nya hastighetsgränserna innebar ju till stor del sänkning överlag. Även på hyggliga 90-vägar som ej var olycksbelastade ska vi nu tuffa fram i 70. Snart kan vi gå över till moppe allihop, moppe med kaross. Det borde Saab satsa på.

Oj, nu kommer dom.... Gla' Luciadag, på er därute!

Av Margus - 11 december 2009 21:25

Hjärnan börjar funka. Kan nu hålla HELA säkerhetskoden i huv'et när jag loggar in till bloggen! Bara fyra bokstäver, men ändå... Under blackoutperioderna mindes jag inte mer än bokstav i taget. Tog tid att logga in, om jag säger så  .


Cortisonhalten är återställd. Idag var kroppsvärmen tillbaka, småhuttrandet över och aktiviteten på topp. Dammsugit, mockat hundpoop i trädgården, gått sex kilometer, tvättat två maskiner, burit in trädgårdsslangarna och ringt två samtal... UTAN VILA. Kors i taket! Känns riktigt normalt.

Först nu läser jag om vad som kan drabba en vid snabb utsättning av cortison: ledvärk, muskelvärk, feber, aptitlöshet, illamående, huvudvärk och lågt blodtryck. Undra på att man mådde pyton.


Hörde idag vad fotoklubben ägnat sig åt under min frånvaro. Jo, åt konsten att ta död på en klubb som knappt startat. Med blygsamma 14 medlemmar i en ännu oregistrerad förening tänkte man söka 99000 kr i EU-bidrag för en STOR fototävling med FINA kameror i pris! Så mycket jobb att det krävs en tjänst för att driva projektet. Några blev arga och hotade gå ur klubben. Tur var nog det... Planerna avskrevs.

Mer företag än förening, tänker jag och ryser. Känns lite hybris... Vart tog idealiteten vägen? Måste pengar styra allt? Har folk glömt hur man har roligt utan pengar? Tänkvärt. Umgänge kring en gemensam hobby borde räcka långt. 

Själv har jag under viss vånda prioriterat Kyrkans Samtalsgrupp då höstens månadsmöten råkat sammanfalla.  Mitt val tycktes plötsligt rätt och riktigt.




Av Margus - 11 december 2009 16:16

"Missar du bussen på måndag är det EU:s fel"... läser jag i lokaltidningen. 13 december ändras nämligen tidtabellerna i Västra Götaland och i resten av Europa. För nu ska vår morgonbuss här i Sverige synkroniseras med t.ex Pariståget, som i sin tur ska vara anpassat till Lyon-bussen...!!! Osv.

Den som är van att åka till jobbet vid en viss tid och har funnit rutiner som funkar, ska nu behöva ändra på allting BARA FÖR ATT DET SKA GÅ ATT ÅKA UTAN VÄNTETID - TILL PARIS.

Och när bussen här fastnar i snödrivorna om vintern så får tåget i Paris vänta.... eh? Man tar sig för pannan.

-----------------

Pannan ja, den rynkas ånyo över Astrid Lindgrens Sjukhus som slarvat med medicinerna. För vilken gång i ordningen? Nu skyller dom på att det krävs komplicerade matematiska uträkningar med medicinering till barn, eftersom de är mindre än vuxna!!! Anställ veterinärer, menar jag!

Ja, för landets veterinärer måste slå sig på knäna av skratt, över det här. För sååå hiskeligt komplicerade beräkningar håller veterinärer på med dagarna i ända till långa rader av olika djurslag, katter, hundar, kaniner, ormar... där ingen är den andra lik i storlek, vikt, ålder, ras... Ofta blir veterinärer tvungna att använda humanmedicin till djuren och laborerar därefter. Det tycks gå bättre än på Astrid Lindgrens Sjukhus... Tror i alla fall jag.

Vad har dom för folk anställda på AL, undrar jag. Eller beror det kanske på att AL är ett privatsjukhus? Stressen blir ju stor om man vinstmaximerar för mycket. Man undrar...

Av Margus - 10 december 2009 21:26

Oppositionen leder med 50% över allianspartiernas 42,5%  

En glädjens dag för alla oss som vill ha regeringsskifte. Oppositionen leder över regeringspartierna med 50 mot 42,5 procent. Detta överskuggar allt, denna dag. Mätningen är Statistiska Centralbyråns (SCB) och säkrast av dem alla. Ändå är mätningen gjord innan sjukskrivningsdebatten. Det börjar bra!

Och vad får vi se på Nobelfestligheterna... om inte Maria Wetterstrand (MP) med utslaget hår! Stort leende över partiets uppgång. Fattas bara annat.

------------------

Följde fredsprisutdelningen till Obama vilken talade både långt och länge (40 minuter!) om krig och fred. Somnade. Tittade sedan en stund på banketten och granskade alla vackra (?) klänningar. Det är inte alla kreationer som är helt lyckade. Väldigt många fula, rent av. De flesta är egendomligt stela och oföljsamma, men hovet brukar ju lyckas.

Ibland tycker jag att Husbonden skulle få se mig i en sån där blåsa. Inte för att jag vill, utan för hans skull... Men OM det bleve aktuellt skulle jag minsann rita en snygg en. Med en sån där fotsid sak skulle man kunna ha MBT-skor under utan att nån såg det... hehe.

Av Margus - 10 december 2009 21:21

Har säkert visat denna förr, men nu låg den som tips på svt:s hemsida också, och den förtjänar hur många repriser som helst. Härlig glädje!

Av Margus - 9 december 2009 23:09








Yes, nu är man rätt vaccinerad! Kunde inte motstå frestelsen när det fanns gott om varan och aktiviteten låg vägg i vägg med sjukgymnasten. När jag var färdigknådad gick jag direkt och fick det gjort. Gott adrenalinpåslag efter ett nyhetsinslag i morse fick mig tro att idag tål jag allt. Vaccinationen hade tjuvstartat med en kvart och det var endast sex före mig. Det gick som på räls.

Pulsen steg idag av Timbros* hänsynslösa fräckhet att MITT UNDER detta klimatår och MITT UNDER klimatmötet komma ut med en bok som PROPAGERAR FÖR FLYGRESOR!

Joodå, "det bidrar till utvecklingen och är en viktig del i det öppna samhället", påstod Maria Rankka medförfattare till "Far och flyg!" i radion. Boken påstås vara ett mobilitetsmanifest som försvarar rätten att resa.

"Den tysta majoriteten vet att resor är bra. Den tysta majoriteten gillar att resa.  […] Kontrollerande myndigheter, auktoritära stater och välmenande miljövänner försöker ständigt reglera och förbjuda allt från cyklar till lågprisflyg. Synliga och osynliga murar har byggts kring flyktingar, solresenärer, tågluffare och affärsmän. […] Den som motsätter sig resande motverkar därmed också den sociala mobiliteten."

DETTA HAR DOM MAGE TILL MEDAN ISBERGEN SMÄLTER FÖR FULLT !!!!!

* Timbro är en högertankesmedja som bl.a gör skolböcker.

------------------


Adrenalinet pumpade på när Svenskt Näringsliv påstod att klyftorna i samhället minskar. Jo, för att "de fattiga hushållen nu konsumerar allt mer, medan de rikaste konsumerar mindre". Samt att "de fattigaste har allt mer fritid medan dom rikaste har allt mindre"…!!!!!

(För vilka pengar konsumerar fattiga??? Rika låter väl sina företag stå för bilar, husvagnar och sommarstugor, tänker jag. Och dom rika spelar väl golf på arbetstiden, förstås.)

Den självsäkre lille sprätten Fölster hummade till först när reportern menade att folk med små inkomster rimligen måste ha ofrivillig fritid, typ arbetslöshet eller påtvingad deltid.

Detta presenterar dom SAMMA DAG som regeringen tvingas backa om sjukskrivningarna som kastar sjuka med heltidsjobb ut i arbetslöshet!!!!!! MITT UNDER finanskrisen och DAGEN EFTER att Ericssons sagt upp 1000 anställda i Gävle!!!!!!!!!

Fräckheten går över alla gränser. Så cyniskt, så okänsligt, så pinsamt befriat från empati, ja… rent av ondsint. Boken med den kryptiska titeln "Shanghaja de som ligger – Sveriges mest missförstådda samhällsomdaning" bör snarast granskas kritiskt av journalisterna. Sånt här tål vi inte.

Av Margus - 8 december 2009 22:01

Ordningen är återställd. Med cortison i kroppen blev man sig nästan lik igen. Husbonden drog iväg för vaccination, jag avstod. Nu får jag allt bli mig själv igen innan nästa prövning, dessutom ska jag till sjukgymnasten för behandling i morgon. Allt har sin tid. Tar sprutan när jag litar på kroppens reaktioner.

Istället vidtog röjning i stora garderoben på övervåningen. Herregud, vad mycket där fanns. Husbonden slängde skjortor, tröjor, jackor och byxor. Jag koncentrerade mig på "övrigt". Satt på knä därinne och bara vräkte ut grejer. När jag kom ut igen var hela sovrummet fyllt.

Fyra sopsäckar med kläder och då har jag inte ens börjat med mina än. Däremot skor… åtskilliga. Sofföverdrag som kasserats för länge sen och ett sängöverkast (sprillans nytt och oanvänt) åkte nu. Heliga sakrament offrades på röjningens altare, bland annat Husbonden gamla fotbollsskor. Där åkte en kartong med femton år gamla tidningar (vete Gud varför vi sparat på dem), piprensare, små tomtar att sätta i julgrupper, väck, väck, väck (vi har andra). Två snygga burkar i glas och plåt sparades.

En stor kartong med alla våra kassettband får funderas extra över. Stuvtyger och ettusensjuttioelva urväxta jeans som jag tänkt sy något av…när?… sorteras separat.

Husbonden kastar urskillningslöst allt som är gammalt och oanvänt…bort, bort, bort. Jag slänger inte så länge det finns minsta hopp. Varje plagg provades för att bli helt säker på att hoppet var ute. Det var det! Några skor kunde behållas, resten åkte iväg.

 

 

läromedel för barn, 20 år gamla  

De utländska barntidningarna på främmande språk måste fotas före hädanfärden. Dem fann jag på Bokmässan i Göteborg för drygt 20 år sen och blev så förtjust. Om jag som barn fått sådana i min hand skulle jag plöjt igenom dem allihop, vansinnigt spännande. Väldigt pedagogiska och helt underbara att lära sig språk genom med färgglada serier, arbetsuppgifter och korsord, på tyska, engelska, franska, spanska, italienska, och … LATIN! Gav bonusdottern julklappsprenumerationer under ett par år på den tiden.

Av Margus - 7 december 2009 22:07

Influensavärk i hela kroppen. Nä, det är inte svinflunsan, det är utsättning av cortisonet. Troligtvis. Mina värden var så bra och proverna tydde inte på någon pågående inflammation (Crohns) i tarmen. Alltså skulle cortisonet sättas ut efter sex år. Ja, det är ju positivt men gick inte helt smärtfritt.

Har haft ett cortison som är väldigt milt och verkar lokalt så man hade väl inte trott på nån reaktion, men det blev det. Från att ha ont enbart under fötterna (konstant) fick jag nu ont i hela fötterna - även ovansidan. Varje gång jag reser mig från sittande eller liggande spränger det enormt och jag förflyttar mig som en nittioåring. Värk i knän och sen influensavärken i armar och händer på det...

Samtal med min IBD-mottagning (mag-och tarmjour, typ) ledde till att jag nu tar cortisonet igen men varannan dag i två veckor, och sen ytterligare nedtrappning resten av året. Hoppas det ger verkan. Detta var mitt lidandes historia den senaste veckan med kulmen över helgen.

IBD står för Inflammatory Bowel Disease (inflammatoriska tarmsjukdomar) och omfattar bl.a Crohns sjukdom, kolit, ulcerös kolit. Det är helt fantastiskt med denna jourmottagning på medicinkliniken som patienter kan ringa vid akuta problem eller frågor, ja... allt. Det ger en genväg till läkarkontakt utan väntetider. Sjuksköterskor med specialistkompetens ger råd, vidarebefordrar frågor till läkare, återkommer med svar och lösningar, ordnar recept mm. Man känner sig prioriterad.

Glad att jag har en sån sjukdom mitt i alltihop, en som ger gräddfil in till hjälpen. Men det har ju sitt pris förstås. Idag insåg jag detta faktum att om man gått med inflammation länge så får man lätt ledvärk. Hej och hå... har det bara börjat nu, tro...?

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards