Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Reklam på bloggar

Av Margus - 24 oktober 2009 22:01

Blev urförbaskad när jag upptäckte att det börjar visas reklam i våra bloggar på Bloggplatsen. Ruth har kopierat ett särdeles flagrant fall med TVÅ reklamblaffor SAMTIDIGT på en blogg, se HÄR.

Som den rebell man är född till skrev jag genast till Bloggplatsen och sa NEJ TACK. Det kommer dock inte att hjälpa, REKLAMEN ÄR HÄR FÖR ATT STANNA.


Fick följande svar från Bloggplatsen:


"Gällande reklamen har vi följande informationstext på bloggen för de som numera har reklam på sin blogg:
      "Allt eftersom vi får fler bloggare så krävs fler och fler servrar m.m vilket gör att vi måste få intäkter för att kunna fortsätta driva sidan. Vi har försökt haft bloggarna reklamfria så länge det bara gått (3,5 år), men nu har vi kommit till ett läge där det är så pass många bloggar och besökare att det är ohållbart att fortsätta driva tjänsten utan reklamintäkter.
      Självklart så förstår vi missnöjet kring detta, och att en del kan absolut inte stå ut med reklam på sin blogg. Därför finns alternativet att betala för att ta bort reklamen från sin blogg. Ett mål med att få reklamintäkter är även att kunna erbjuda fri uppladdning av bilder, gratis SMS-bloggning m.m samt att vi ska få mer resurser till att vidareutveckla bloggarna fler funktioner."


Anledningen till att alla inte har fått reklam på sina bloggar beror på att vi utvärderar olika annonsörer och nätverk för att se vilka intäkter man kan få, och då har vi av naturliga själv valt att börja med relativt nyregistrerade bloggar." Slut citat.


Tackar för svaret med intressanta upplysningar! Denna info borde ha varit publicerad på Bloggplatsens inloggningssida, enligt mitt förmenande. Det hade givit svar på en massa frågor som genast infinner sig.


Men TVÅ reklamblaffor SAMTIDIGT  på en och samma blogg är verkligen att ta i!

 
 
Labsan

Labsan

25 oktober 2009 01:53

Ja, jag såg detta nu när jag alldeles nyligen bytte TILL Bloggplatsen....
Visst är det skit-trist med reklam på sin egen blogg, men tycker ändå att dom erbjuder ett reklamfritt alternativ till "hyggligt pris".
20 kronor i månaden är ju inte mycket pengar för att slippa se det där blinkandet?

Allting kostar ju numera...man börjar väl vänja sej vid detta...
Hoppas du slipper se reklam hos mej i alla fall, för jag har betalat för det. Men eftersom man inte "ser det" på sin egen så vet jag ju inte om det funkar...
Säg gärna till om du märker att det dyker opp!
Kram på dej! //Labsan

Skickar länken till Bloggplatsen där man enkelt ser hur man blir av med "blinket"...(som säkert ingen läser ändå, utan bara "stör sej på". I alla fall jag...)

http://admin.bloggplatsen.se/installningar/reklamfri-blogg/kontrollsumma-0e99dfaff97da267a9ed0c68244ebb96/

http://sannsaga.bloggplatsen.se

 
Flanören...

Flanören...

25 oktober 2009 08:38

Det är ett nerköp.
Betala för att bli av med den!
Ska de nu göra bilduppladdningar fria, kunde de väl byta grejor med dem som inte vill ha reklam.
Vi betalar bilderna i fortsättningen också, i stället för att behöva köpa reklamfrihet.

http://ww.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

25 oktober 2009 10:26

Inte kul med reklam, men nu har man valmöjligheter om man vill betala bort den. Anledningen till att jag valde den här bloggen var för att jag hatar reklam som fladdrar och har sig. Ännu är jag stort sett förskonat från detta på min blogg, men kommer det flera fladderrutor så får jag förhandla bort den, eller göra en egen blogg, också ett alternativ, inte så svårt det heller. En ny funktion ser jag här i kommentars rutorna "kom ihåg mig" det har jag saknat förut, nu är det här, glädjande. Vi får nog suga på en del av det nya och välja bort det trista, när man nu har ett val.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

25 oktober 2009 18:35

Jag tänker också fortsätta att köpa bildutrymme och blunda för reklamen i det längsta. Blir den för jobbig kanske jag "byter grejer" d.v.s betalar för reklam, jag är ju rätt åpen* på bilder;)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards