Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 26 april 2009

Livstecken från sändningsuppehållet

Av Margus - 26 april 2009 21:25

Det känns hoppfullt med trogna besökare i bloggen trots timeouten. Tackar särskilt för gulliga hälsningar!

Bedröfvligt dock att man varken har kraft, fantasi eller lust att "producera" på ett tag. Fokus ligger på mottagning istället för sändning, på ett tag. Tittar dagligen in för att ingen kommentar ska ligga opublicerad.

Ger "de trogna" ett livstecken från Lilla Huset denna dag då vitsipporna slog ut, forsythian står i full blom och den första svalan for runt knutarna.

---------------

Djuren

Veden är travad och fågelhuset sjuder av liv. Många ungar har sett dagens ljus, fler än tidigare år. Nymferna njuter av sin nya utevoljär alldeles intill fiskdammen och kanariernas sista kullar är på väg ut. Vi ringmärker de sista risfågelkullarna just nu. Sju nymfungar är ute sedan länge och nya har kläckts. Fem lessonungar har kommit ut och fyra honor har lagt nya ägg.

(Sen tar ju "vårdsvängen" sitt. Många undersökningar och sånt… )


Vi miste dessvärre två marsvin i veckan, vilket är mer än man orkar. Bölade en hel kväll så att jag sedan inte kunde somna på grund av värk i huvud samt hela överkäken! Ögonsvullnaden sjönk inte tillbaka förrän kvällen därpå. Så mycket har jag inte gråtit på många herrans år. Trodde jag hade glömt hur man gjorde. Det hade jag inte!

---------------

Tar in

Följer intentionen att TA IN mer än jag ger ut. Läser politiska analyser av kloka människor - just vad jag behöver i denna mardrömstid för att förstå vad som händer med vårt svenska samhälle. Ett starkt samhällsengagemang kräver näring efter den utsugning som högerregering och finanskris utövar mot oss.

Vår demokratiska rättighet på valdagen medför även skyldighet att veta vad vi gör och gärna varför.


Favoritbloggen just nu är ETT HJÄRTA RÖTT, med klarsynta klockrena analyser av vår verklighet, pricksäkra så man ryser. Den rekommenderas för likasinnade. Följer också ALLIANSFRITT SVERIGE som samlar de nyheter rödhjärtade tarvar för att överleva nattmaran. Får många tänkvärda aha-upplevelser. UTREDARNA är inte heller dumma. Följer nätverket RESURS som slåss för sjukas respekt.


Har med ena ögat kisat mig igenom den klargörande boken (hemsk som den värsta thriller) "Åtta år med Reinfeldt – vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik", skriven av tre journalister inför valet 2006. DEN borde många ha läst DÅ, så hade vi sluppit många vidrigheter.


Läser just nu ekonomihistorikern Jenny Anderssons pinfärska bok "När framtiden redan hänt – socialdemokratin och folkhemsnostalgin" vilken är en klippa. Lättläst och komplett reder hon ut det mesta om socialdemokratin i dagsläget. Spännande.

En annan nyköpt bok i högen är nobelpristagaren Paul Krugmans "Krisen – orsaker, verkan, årgärder" efter tips från den pålitlige journalisten Dan Josefsson. Trist och tungt…? Inte då! Politik på rätt språk ger hopp och visioner.

Sedan väntar Språknämndens "Språkriktighetsboken" från 2007, ett måste för en ordbrukare.

-------------------

Vill också tipsa om föregående inlägg med Veronica Palms (S) härliga linjetal om sjukförsäkringen, i två delar. Till allmän uppbyggelse. Sånt behöver vi frusna själar i en tid som denna. Jag säger bara… mer, mer, mer…! Tyvärr synkar ljudet dåligt med bilden, men ORDEN ÄR VIKTIGAST.


Ha det gott,  och be careful out there!

 
 
Ewa

Ewa

27 april 2009 12:13

Hej igen!

Vad tråkigt med marsvinen.... FY! Jag avlivade min hjärtgris för en månad sedan och det var INTE roligt. Kram

http://fundringar

 
Marianne

Marianne

30 april 2009 23:32

Tassade in för att önska er en härlig valborg och 1a maj.
Tråkigt med era marsvin. Jag lämnar en tröstekram.
Men det låter härligt att era fåglar har lyckats så bra med sin häckning i år.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

2 maj 2009 09:11

Hipp hipp hurra! Margus fyller jämt idà.
(Ja det var Nalle som skvallrade, men nu vet vi att du inte gillar honing så det blir inget med det)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

3 maj 2009 22:49

Grattis gratis då i efterskott!
Hoppas du fick en bra dag...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards