Fågelperspektiv

Alla inlägg under december 2010

Av Margus - 12 december 2010 22:06

I morgon införs gratis kollektivtrafik för alla över 75 i Mariestad och Lidköping. Låter fint... men det är nåt lurt med det här. Syftet är nämligen att ”skjuta upp färdtjänstdebuten” läser vi. Läs: spara pengar. Men, kära nån… hur tänkte man nu då?

Fria resor, minsann… så slipper pensionärerna anlita färdtjänst. Som om handikappade väljer färdtjänst för ros skull… när de istället är handikappade. Det är bara de med handikapp av något slag som har rätt till färdtjänst - och tillstånden ges mycket restriktivt. Kan du åka kollektivt, så ska du göra det. Särskilt i Mariestad, erfar Margus.


Nu tänker alltså kommunerna att äldre med rörelsesvårigheter ska stappla sig fram i trafiken med kryckor, rullatorer – eller rullstolar - för att släpa sig i och ur bussar, kanske tvingas stå under färden eller trilla omkull i skakiga fordon samt stå ute i smällkalla vinterkylan och vänta på bussarna. Bussförare lyfter numera inte av och på rullstolar, sägs det.


Hur ska de gamla orka… Äldre är ofta multisjuka och har flera vårdresor i månaden. Sjukhusbesök tar ofta en dag i anspråk och i den åldern blir man trött bara av besök eller behandling. Nu ska de pinas med tidskrävande och kvalfyllda resor också. Stackars de gamla och sjuka! Och halkolyckor blir ofta ödesdigra för gamla människor.

Hur ska det gå för synsvaga som inte ser att läsa turlistor, kanske inte ser numret på bussen – knappt ens bussen… jag bara undrar. För att inte tala om de som har tarmproblem, många gamla har det. Den som skiter på sig av tarmsjukdom ska hoppa upp och ned i kollektivtrafiken och därmed få okontrollerad diarré – till glädje för vem?


Gärna fria resor för friska +75-are, men ställ inte ultimatum för dem som behöver färdtjänsten!

Av Margus - 12 december 2010 17:19

Kölden lackar på igen så här inför lucianatten (12 minus). I väntan på Lucia redigeras film och städas bland mappar i datorn. Hela familjen fick sitt lystmäte igår när vi var på 'Hemma-Hos-Julbord' hos Vännerna på Byn och hundarna levde upp tillsammans med 'brorsan'. Således vilar Husbonden framför SVT:s Vinterstudio medan jag övar vid datorn.

Har redigerat filmer på löpande band. I väntan på andra lösningar har gamla filmsnuttar i bloggen bytts ut mot förbättrade varianter, med rubrik i början och copyright i slutet, för det kunde jag inte på den tiden de laddades upp.

Mitt första You-Tube-konto är nu avslutat och filmerna har flyttats till mitt nuvarande. Inte bekvämt med alster utspridda på två konton.

Lägger ut en liten videosnutt på en hel familj med blågula aror, filmade vid Fågel-SM i Uddevalla 2009. En kull med tre tafatta ungar i lekhagen som övervakas 'von oben' av stolta föräldrar. Så trygga de är, trots alla besökare runt omkring.

Fler bilder från Fågel-SM 2009 finns i två tidigare inlägg HÄR och HÄR.

Av Margus - 11 december 2010 10:57

- Varför är Reinfeldt så dyster och tyst?

- Jo, när socialdemokraterna är vilsna blir han också vilsen. Han får ingen ny retorik att stjäla.


Sossarna har tappat karta och kompass. Någon har helt fräckt stulit deras retorik och manus för att genomföra ett mord på framgångskonceptet. Kan man bli annat än vilsen då. Särskilt när ett aningslöst folk lurats i fällan för att rånas på välfärd och trygghet som byggts upp av tidigare generationers slit. Om statsministern haft något samvete, borde det vaknat nu.

Så när socialdemokraterna blir vilsna får Reinfeldt klara sig med sin egen retorik – och då blir det tyst. Man blir inte så kaxig när man vet att folkets ’kärlek’ är flyktig och att man stulit väljarna med lånta fjädrar. Finns inget mer nu?


Om han återgår till gammal vanlig högerretorik riskerar han att väljarna flyr, så vad göra…? Sitta still i båten och bara ro, medan mediernas blickar riktas mot socialdemokraternas valberedning. Vad händer med sossarna, undrar folket. Kommer folket nånsin att förstå?

--------------------- 

Det är ett konstigt klimat i landet. Både politiskt och annorledes. 12 minusgrader i går och nu är det 2 plus. Det töar och slaskar med disig sikt, men har blivit lite lättare att andas. Kommer vi nånsin att förstå oss på klimatet?


Av Margus - 10 december 2010 21:53

Här gör man sig till och skriver på sin allra bästa engelska (med hjälp av Googles) till Pinnacles Systems, och så svarar de på... SVENSKA! Ha, ha, ha...

Ja, det var ju bra. Mycket praktiskt. Och vilken hjälp jag fick! Raka puckar och klara besked.


Det SKA gå med det där redigeringsprogrammet som jag hittat. Bara inte videokameran är synnerligen krånglig. Ska bara ha bekräftelse från tillverkaren av videokameran också (Panasonic), om de nu vågar svara... 

Fick först bara mailet i retur UTAN SVAR. Nu har jag preciserat frågeställningen och det vore väl attan om det inte ska funka.

Jisses, så mycket jag lärde mig på detta... OCH hoppet lever ...över helgen.

Av Margus - 10 december 2010 21:01

Sen snöslungan kom till Lilla Huset är trädgården vältrampad. Husbonden roar sig och snöslungan tuggar sig fram i allt bredare gångar. Spår efter larvfötter överallt. Och nu är det visst risk för mer snö, sägs det. Ja, den får göra skäl för pengarna.

     

Hundarna är jättenöjda. Det fanns stunder då de befarade att det skulle bli ännu en vinter i trista 'rodelbanor' med höööga väggar. Men nu leker livet. De har till och med ren gräsmatta på en del ställen.

Av Margus - 10 december 2010 19:47

Gammelman har haft det besvärligt med diskbråcket på den vinterhala förstutrappen. Gissa om lyckan var stor när den röda nej... BLÅ MATTAN rullades ut. Från att ha kämpat med tekniken gör han nu Stora Kaninhoppet som i unga dar.

Vi slipper salta. Problemet är löst. Nu kan det gärna fortsätta vara kallt.

Av Margus - 10 december 2010 17:42

Författaren Klas Östergren är en rebell som ofta känner att samhället går käpprätt åt helvete. En självständig tänkare, kritisk till omdaningen av vårt gamla folkhem till ett samhälle där tillväxt anses vara en naturlag - och "som ger nobelpris till ekonomer som har bevisat att människor köper saker ibland. Dvs att man betalar med pengar och då kan gå hem med varan."

Hans fnysning åt årets Nobelpris i ekonomi är härlig att höra, det är enligt honom inget annat än idiotforskning. (Kände själv samma sak när det tillkännagavs; pris för forskning på gamla självklarheter!!!)

För övrigt har han sin alldeles egen och äkta analys över dagens samhälle, om pensionssystemet, om privatskolorna... Från "ett totalt annorlunda land, ett långsammare, tystare och stillsammare land vars dåtida ’ungdomsproblem’ vi inte ens skulle höja på ögonbrynen åt idag" till "en sönderbombad arbetarrörelse så dom knappt vet vad dom heter nu längre.."


Hörvärt och tänkvärt i SVT-klippet nedan, 13 minuter långt. Från Gomorron Sverige, i går den 9 december.

Klas Östergren som haft stora framgångar som manusförfattare åt SVT är åter aktuell med manus vilket SVT visar om ett par år. Det är en sammansmältning på två av hans böcker Gentlemen och Gangsters.

Av Margus - 9 december 2010 23:59

Fattar inte varför man ger sig in i det... men nu är det gjort. Har just loggat ut från Pinnacles amerikanska sida (finns ingen annan), luskat ut hur jag ska nå supporten (länkats runt i en ond cirkel), hittat en chatt där jag ska få svar inom 48 timmar... hej och hå... PÅ TEKNISK ENGELSKA!

Voffo gör man på dette viset? Ren desperation. Kunden ska göra jobbet själv numera. Den ena svenska supporen jag skrev till har svarat: "troligtvis går det men ring Pinnacle"...!!!

RINGA TILL AMERIKA???? E' dom go'a eller? Skriva går an, använder Googles översättning. Språket kan bli lite kryckigt då men är bättre än inget. Men ringa... ha, ha, ha...

Den andra supporten har inte svarat än, och snart är det ny helg. Nä, nu vill jag veta vilken programvara som passar vår videokamera. Ärendet måste röra på sig.


För övrigt är jag helslut efter gårdagens övningar. Efter lunch gick 'rullgardinen' ner och något val fanns icke. TV-soffan hittar jag till i dvala numera. Efter total knockout tar det några timmar att vakna till men då har rullgardinen dragits ner på utsidan. Korta dagar.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards