Fågelperspektiv

Alla inlägg under december 2010

Av Margus - 8 december 2010 22:47

”Varför firar vi julen” var frågan till dagisbarnen där den kvinnliga prästen ledde en samling i kyrkan. Allmän munterhet uppstod bland föräldrarna när prästens egen dotter svarade: ”För att Tomten kommer”.


Har alltid ett leende inom mig vid hemkomsten från Kyrkans Samtalsgrupp som jag ogärna missar. Valde ännu en gång mellan den och Fotoklubben (onsdagar) och det blir alltid den senare som får stryka på foten. Trots att man där just ikväll skulle kika på bilder inför vårens utställning.


Julstämningen infann sig med Hosianna och Bereden väg i kyrkans ’Andrum’. Juldukning med vörtbröd och pepparkakor följde i församlingshemmet medan vi tittade på andlig litteratur inför klappsäsongen. Köpte med mig tidlösa rimfrostiga julkort på vår kyrka. Ett samtalsämne var bland annat om Församlingen skulle starta en blogg (ser man på…). Särskilt skönt att åka på Träff när Husbonden vaktar hus och hund. Nu ska Lilla Huset plocka fram julkrubban också.


Detta var den andra avslappningsövningen på samma dag, så nu är man riktigt cool inombords. Det krävdes nästan för i går kväll fick jag scanna igenom hela datorn efter virus när den plötsligt stängde ner fil- och fotomapparna stup i ett (gulp…). Nä, ingen hackerattack där… allt löste sig med vanlig systemåterställning, puh… Vem sa att livet var enahanda. Att leva med dator ger upplevelser som heter duga. Man kastas mellan hopp och förtvivlan på bara ett par sekunder.


För övrigt var skilsmässan kyrka – stat ännu ett ämne i samtalsgruppen. Kyrkans folk har lite svårt att finna sina nya roller i skiftet mellan nytt och gammalt. Före detta ’Statskyrkan’ har blivit ’frikyrka’ men styrs fortfarande av politiska partier i t.ex kyrkofullmäktige. Att bryta gamla mönster i denna ofantliga institution tar tid. Jag drar nästan paralleller till en annan vilsen koloss -socialdemokraterna.



Av Margus - 6 december 2010 22:28

Så blev det en snöslunga till slut och Lilla Huset drar en lättnadens suck. Vintern är räddad, och en driftig försäljare får lön för mödan. Det är han värd! Man kan inte som övriga branschbutiker skratta kunderna i ansiktet med orden ”säsongen är slut” – i november. Bara för att svensk snöslungeindustri lagt ner tillverkningen och inte våga ha ett litet lager. Skrattar bäst som skrattar sist.

  

Bara någon dag efter våra fåfänga försök att få tag i en slunga direkt efter Stora Snöyran 23 november såg vi en annons. En kille i vår omedelbara närhet är återförsäljare åt en större maskinfirma på Slätta’ och de skulle få hem 90 slungor i december - kinesiska. Utmärkta, så vitt vi förstår. 25 stycken kom i fredags, alla var tingade och Husbonden hängde på låset. Idag provkördes den (klickbara bilder). Känns bra.

        

Medan snö och rimfrost fortfarande bekläder träden, trots plusgrader idag, bilägges en nattbild på garageuppfarten. Det har varit sagolikt vackert och får gärna bestå så länge temperaturen är hygglig. Man kan knappt se sig mätt.


Mail med alla frågor om vårt Moment 22 har gått iväg till Supporten, dels på Panasonic, dels på Komplett där vi köpte datorn. Nu förväntar vi oss att förslag dräller in.

-----------------

För övrigt var det pinsamt att bevittna samernas renslakt på Rapport i kväll. Att först såga av hornen, VILKET GÖR ONT, och sen slänga in djur från de fria vidderna i ett trångt utrymme (transport?) före slakt är inget mindre än tortyr. Att man sen avlivar med rekommenderad bultpistol förmildrar inte föregående misshandel. Man skäms å samernas vägnar. Bra att någon uppmärksammat saken.

---------------- 

Att bli dödad av haj är en annan aktualitet. På radio gavs i morse råd om vad man ska göra när hajen kommer - apropå söndagens attack i Sharm-el Sheik, Egypten, där en kvinna dog. Diskussioner är överflödiga, jag har svaret: Åk inte till hajtrakter, och om det nödvändigt måste åkas till sådana platser… GÅ INTE NER I VATTNET !

Av Margus - 5 december 2010 22:00

Plötsligt sätter WikiLeaks agendan i hela medievärlden. Det går inte en dag utan att vi tar del av nya dokument som offentliggjorts. WikiLeaks styr vad som ska publiceras i hela världen genom att välja vilka av de ”hemliga” dokumenten som droppas. Varje media med självaktning följer det uppmärksamt, man vill inte missa en stor grej.


Dock ser jag inte att det skulle vara en världssensation att Urban Ahlin (S) sagt att han inte trodde S skulle vinna valet 2010. Det trodde väl ingen på allvar. (Att vi hoppades är en annan sak.)

Svenska medier verkar ju mest nyttja WikiLeaks-dokumenten till att jaga socialdemokraterna, ett deppande parti - i opposition... Vem i övriga världen har intresse av banarepubliken Sverige. Och nu ska sossarnas utrikestalesman slaktas, som ’offer’ för två s.k ’avslöjanden’ i rad på kort tid. Märklig prioritering av Aftonbladet, där Eva Franchell för övrigt kräver hans avgång.


Finns det då inget negativt alls i dokumenten om den högerregering som faktiskt har makten, undrar jag. Nääej, Reinfeldt är väl USA:s lilla knähund förstås… och slickar troget på de rätta ställena.

Som hund av annan sort bedömdes däremot utrikesminister Bildt (M) av amerikanska diplomater enligt TV:s Rapport: ”medium size dog with big dog attitude”, ”kunnig men med begränsad politisk förmåga” och en ”som gärna tar på sig en lite för stor kostym i förhållande till sin egentliga makt”. Amerikanska tjänstemän och politiker råddes att spela på Bildts självbild för att hålla honom på gott humör. Lite lustigt i alla fall... och betydligt mer angelägen vinkling än Aftonbladets.

Wiki är för övrigt ett hawaiianskt uttryck för något snabbt, ”wiki wiki” (hört på P1 i dag). Nej, nu kräks man snart på WikiLeaks, nu räcker det.

Av Margus - 3 december 2010 22:43

Ett otroligt vackert snöfall betäckte Lilla Huset idag. Ett stilla sådant… med stora flingor, utan att det blev särskilt mycket att skotta. Efter gårdagens 'uschliga' filmsnutt tog jag tag i videokamerans mysterium där ett moment 22 nu har uppstått.

Nya videokameran Panasonic visar sig ha ett filmformat (AVCHD) som bara stöds av ETT FÅTAL redigeringsprogram – inget av de tre jag har tillgång till! Ett år efter köpet har jag äntligen hittat manualen till kameran (hjälpte inte) och hittat till supporten (hjälpte något). Idag talade jag med supporten för första gången. Med följande resultat:

Om jag inte vill använda det redigeringsprogram som följde med videokameran (vill jag inte) så kan vi köpa Pinnacle Studio HD 14 vilket sägs stödja formatet. Detta SKULLE HA KUNNAT användas till nya datorn med Windows 7 - OM DET VARIT 32 bitarsvariant av Windows 7. Vi köpte Win 7 med 64 bitar… Man tror inte det är sant.

Om man inte vill BYTA operativsystem på flong nya datorn – med allt vad det kan föra med sig – är man alltså för tid och evighet bunden till Windows XP som ligger i gamla datorn. Och till ett redigeringsprogram jag inte kommer överens med. När det finns så många enkla… Det är som att få en slägga i skallen. Blir både besviken och nedslagen.


Självklart ska detta lösas på nåt sätt, MEN det kommer att ta ännu mer tid av undersökningar, frågor och funderingar. För att inte tala om ork - och kanske mer pengar. Datorvärlden är inte lätt. När man tänker igenom hela denna sorgliga historia är det riktigt deprimerande. Suck. Men... det är bara att bryta ihop och komma igen.

Av Margus - 1 december 2010 22:01

Lilla Huset läste av minus 18 i morse… FY HUNDAN! I Falköpingstrakten på Västgötaslätten hade man minus 29,5 - för övrigt bara två mil från Tidaholm där snödjupet mätts till 75 cm... NU – i november! Remarkabelt.

Kommande natt har SMHI hotat med minst 20 och kanske till och med 30 minus…!!!! Bara too much. Just nu har vi mulet, det kanske räddar oss. Stackars dem som får det så kallt.


Denna svinkalla dag drog vi till Sjukhuset i Staden för årets sista vårdresa. Var kallad till röntgen p.g.a. förra vinterns värkutbrott (väntan har varit lång så värken är lite urblekt, he he). Reumatologen gick grundligt till väga med remissen (uteslutningsmetoden) så nu är man inträngande bestrålad från topp till tå. Känner mig som en självlysande stjärna i mörkret ;-) Måtro, det hjälper mot eventuell cancer också…;-)

Således fotograferades händer och fingrar (vänster o höger), bröstrygg, ländrygg och bäcken liksom båda fötterna. Flera bilder på varje ställe – tappade räkningen, men minst 15 i alla fall. Frös mot slutet enbart iklädd liten t-shirt enär tiden gick. Tänk om röntgenstrålar kunnat värma…


Resor av detta slag gör mig ganska trött. Alla idéer äro nu som bortblåsta. Särskilt efter Uppdrag Gransknings hårresande reportage om privatambulansers slarv. Så går det när man ska tjäna pengar på människors sjukdomar! Min dom är hård: Bort med dem! Avtalsbrott ska bestraffas. Stryk dem från listan och kör egna ambulanser, är mitt råd. Falcks Ambulanser vill jag inte vara beroende av.

    

För övrigt gör Aftonbladet idag stor sak av sossarnas inställning i Afghanistanfrågan. Här redogörs i parti och minut för Sahlins besök i USA FÖRRA ÅRET och jag vet inte allt… Medierna hårdbevakar ett oppositionsparti medan regeringens göranden och låtanden lämnas i fred. Missriktad granskning…!

Vad gör t.ex Reinfeldt dessa dagar…? Tyst som i graven – med orubbat förtroende, säkert just därför. Han klär bäst i tystnad.

Folkpartiet jobbar på för en lag mot slöjor och annan täckande klädsel i skolor, men moderaterna vågar inte tycka något. Rätt med förbud, tycker jag. Vi kan ju inte tillåta maskering i offentlig miljö – av säkerhetsskäl. Vem som helst kan ju dölja sig där bakom. Och hur skulle vittnens utsagor bli efter begångna brott? ”Jag såg ett svart spöke”… 

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards