Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

- Du ser jävla gammal ut...

Av Margus - 22 oktober 2010 22:02

”Du är ju inte så gammal, men du ser jävla gammal ut. Du har levt ett hårt liv.”


Sånt får man ta - som kvinna. Är man skrynklig (ärftligt) så antas man vara härjad, och bedöms efter detta. Uttalandet fälldes av en läkare idag. Om mig. I och för sig med glimten i ögat, men ändå. Var alldeles för trött för att käfta emot. Får nog kolla vad det står i journalen.

Kvinnor får inte vara skrynkliga. Är tämligen säker på att detta alls inte skulle sagts till en man.


Mitt ärende var akut för att få hostmedicin. Vaknade med nån infektion i luftrören, rethosta och svårt att andas. Men stafettläkaren kunde inte släppa fokus från min ansiktsförlamning som han envisades med skulle vara resultat av en stroke. Han 'påstod sig vara' specialist på sånt och köpte inte min (dvs. sjukhusets) redovisning av röntgenresultatet ”ingen tumör, stroke, hjärnblödning eller demens”.


Läkaren i fråga är dansk, därav den frejdiga (?) frispråkigheten, kanske. Han rådde mig därtill att "ta ett glas rött varje kväll"! Jag som inte nyttjar alkohol alls och därtill använder mediciner...

Sån specialist var han! Håhå jaja… Hur som helst fick jag hostmedicinen jag var ute efter före helgen. Fort hem till Lilla Huset för kurering.


Nä... är nog inte så härjad, men kanske prövad av mångårig sjukdom o.dyl Reagerar inte så snabbt på sånt här, behöver liksom tid på mig för överväganden. Först nu inser jag att uttalandet var riktigt olämpligt – från frejdig dansk eller ej. Vilken okänslig tölp, förresten.

 
 
J:son

J:son

23 oktober 2010 00:45

Vad sa han sa du???????

Ursäkta...men...VILKEN JÄKLA TÖLP, Rent ut sagt!!
Fan (ursäkta igen) vet om jag inte hade anmält honom!
SÅ SÄJER MAN INTE TILL NÅGON!

Guuuud, va arg jag blev när jag läste detta. Hoppas verkligen att han får reda på vilket övertramp han gjorde där!
Bussa mannen på honom om Du själv inte orkar "ta i det"!

Dom gångerna jag har träffat dej har åtminstone jag sett en brunbränd, slank och ovanligt snygg kvinna med klädsamma skrattrynkor och smittande skratt!

Slår vad om att han själv var en sån där slemmig blekfis!

Kryapådigkramar!!!
Jenny

http://sextioett.blogspot.com

Margus

23 oktober 2010 16:32

Åh, jösses J:son, vilka 'changdåbla' komplimanger! En får buga och bocka. Precis vad jag behövde höra just nu!
Jag ska nog anmäla den där typen, ja. Man har gott om tid på sig så det ska bli välövervägt.
Jag brukar ju uppmana alla andra att anmäla. Vi måste börja sätta tummarna i ögonen på de förmenta 'överheterna' och visa var gränserna går. Yes!

 
Marianne

Marianne

23 oktober 2010 10:09

Vilket oförskämt påhopp och att man ska behöva höra det från en läkare. Skit samma vilken nationalitet han sen har. Ja dessa specialister, de finns överallt. Men sällan har man nytta av deras kunskaper som inte alltid stämmer överens med verkligheten. Inte konstigt att folk idag blir felbehandlade.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ingen bild

Väninnan

23 oktober 2010 14:28

Det får vara hur mycket ”glimt i ögat som helst”, han får vara hur mycket dansk han vill, men här går väl ändå gränsen för hur man tilltalar en patient. Ni har aldrig träffats tidigare, han har ingen aning om i vilken fysisk eller mental form du är. Då säger man inte så! SKÄMMES jävla doktor! Nu är Väninnan MYCKET förbannad! Ursäkta min franska!

 
Elisabeth

Elisabeth

23 oktober 2010 21:05

Instämmer med J:son!
Du har ett synnerligen smittsamt skratt och det skall man vara glad för. Av det har du fått många skrattrynkor. Det är vad det är...punkt slut!
Anmäl honom!Så säger man inte!

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

23 oktober 2010 23:24

Tack snälla Elisabeth, haha... efter det här ligger han illa till, den gode "specialisten".

 
Ewa

Ewa

23 oktober 2010 21:53

En sån där sak, sagd med "glimten i ögat" fungerar bara mellan riktigt nära vänner. Usch! Det luktar snyting. Kram

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Margus

23 oktober 2010 23:21

Snyting, vore kul, hihi. Bäst är dock om han aldrig återkommer till vår VC.

 
Erika

Erika

24 oktober 2010 11:53

Vilka sätt att bara öppna munnen och säga. Vad man tänker är en annan sak, men så tydligt öppna sopnedkastet och säga något sådan är verkligen brist på Vett & Etikett. Där skulle man kontrat snabbt och frågat...har du sett dig själv i spegeln den senaste tiden, om det nu var en äldre läkare, för alla har vi rynkor om vi vill eller ej. Sådant prat blir som ett knytnävslag rakt in i magen. Förmodligen är det en person som alltid slänger ur sig sådant, annars hade han aldrig kommit på tanken att säga något så nedväderande.

Vinkelevink

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

Margus

24 oktober 2010 16:02

Nu är jag ganska tålig och tar inte så illa vid mig, men jag ska anmäla typen i alla fall. Av princip. Vi ska inte ta mer skit. Vi måste revoltera.

 
Ruth

Ruth

24 oktober 2010 15:05

Så tanklöst av en läkare att uttala sig på detta vis, har råkat ut för något i samma stil. Ett läkarbesök på vårdsentralen och en kvinnlig läkare, påpekade att jag bar på för många kilon (kanske knappt 8-10 kg.)Hittade inte ord till självförsvar, men hon hade rejält med fett på sin kropp, så jag kände mig riktigt smal. Dessa orden glömmer jg aldrig, kände mig så förnedrad. Man kastar inte sten när man sitter i glashus !
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards