Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2010

Hemmapyssel - prio ett

Av Margus - 15 oktober 2010 21:59

Tror att här skett en personlighetsförändring efter ansiktsförlamningen, typ. Är först som sist innerligt tacksam för att bättring pågår - långsamt, långsamt och mycket kvar. Men plötsligt har ett nyvaknat intresse för hemmapyssel uppstått, som städning, matlagning mm. Knepigt ;-)


Finner mig själv nu mer än nånsin gå här och ordna med hemmet. Intressena har mer vänts inåt från att förut mest ha varit utåtriktade. Det kan ju bero på det kylslagna vädret, tycker just nu det är go’ast att hålla mig inne och elda. Rustar mentalt för den vinter som står för dörren och som man inte vet hur den blir. Den primära känslan är att det finns mycket att ta igen och vara rädd om... lite skadeskjuten, kanske.


Men så väntar också en lång rad undersökningar och åtgärder hos sjukvården. Fulltecknat med resor till olika sjukvårdsinrättningar. Det är liksom ingen idé att jaga upp sig, man måste samla sig och hämta kraft mellan utryckningarna.


Hur som helst intas nu dagligen en liten flaska Becel pro.activ drickyoghurt för kolesterolet. Äter lite sundare och tar hand om den egna kroppen (åldringsvård, hehe).

Tvärsemot alla trendiga LCHF-förespråkare så litar jag för egen del mest på gamla hederliga dietister med beprövad erfarenhet. Jag menar… de har i åratal komponerat välbalanserade måltider för sjuka människor med alla tänkbara kroniska tillstånd – och det kan inte vara fel. All annan försöksverksamhet överlåter jag med varm hand åt friska personer att öva på.


Håhå jaja, det blir nog ett tidigt sänggående ikväll... skönhetssömnen, ni vet.

 
 
Ruth

Ruth

15 oktober 2010 22:23

Det är då för väl att det går framåt om en sakta, det enda vi har gott av så är det tid, det vi inte hinner i dag, tar vi en annan dag. Så gott att du har kommit underfund med att det även finns ett hem som behöver din arbetskraft. Vilket nog beror på att du har börjat axeptera din situation, annat fångar din blick, det är en gynnsam framgång. Hoppas ni får en fin helg.
Kram vännen, inget är omöjligt med lite tålamod och jäklar anamma.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Flanören...

Flanören...

16 oktober 2010 09:08

Hej på dig ute på slätta.
Nöjsamt, att höra att andarna vaknar igen och du börjar känna dig bättre.
Arbetslusten får tyglas på sitt sätt!
Kul att du nämner de olika trendkoster som dyker upp.
Hustrun är dietist, av den kategorin du talar om.
Hon brukar med några korta, väl dokumenterade ord avfärda varje ny innegrej.
Må väl.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Erika

Erika

17 oktober 2010 03:33

Så glad jag blir när jag läser hur det börjat bli till det bättre för din del. När man börja greppa det man gjorde innan,och känner för att göra både ett och annat, då är man på rätt väg.
Hoppas bara du får fortsätta känna det så.

Själv sitter jag uppe och håller ännu en sömnlös natt sällskap. Förstår inte varför dessa nätterna inte kan roar sig själva utan jag måste medverka. Det sticker och sliter av bara hel....te i fötterna, nu i båda. Har nyss ätit av en efterrätt jag gjorde igår, dessförinnan åkte några mackor ner. Fundera på att sätta på kaffepannan också. :)Varför inte köra hela racet med en gång.

Jag undrar själv hur många besök jag ska inställa mig till, och provtagningar, har två tider framför mig båda ganska så tidigt. Då får jag stiga upp innan sju eftersom jag är trög i axet innan fötterna och annat gör som jag vill. Tur jag har hållplats utanför här, och att bussen stannar utanför v-centralen. Något dom har här är att vid uppvisande av kallelser åker jag gratis, kommer jag sedan ut igen och ska åka hem inom viss tid blir det en gratis resa hem också. Något sådant hade vi inte min gamla hemort. Har faktiskt aldrig hört talas om sådant innan. Bara att tacka och se glad ut.

Det där med myrkrypningar minns jag att jag fick för ca tre år sedan när jag blev medicinerad mot symmetrisk klåda som jag fick av den dåvarande blodtrycksmedicinen jag hade då. Det jag har nu är annorlunda, för det sliter tag i fötterna med en väldig kraft. När jag tittar mig i spegel tycker jag mitt ansikte inte är sig speciellt likt längre. Redan i början då detta startade, satte förändringen igång, men har man passerat en viss ålder och ett år till, så kan man kanske inte förvänta sig annat. :(

När du läser detta så säger jag.. Godmorgon hoppas dagen blir nöjsam och bra.

Nu ska jag tar mina dumma fötter och förpassa ner dem under täcket, fan tar dom om dom inte skärper sig.

Vink!

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards