Fågelperspektiv

Alla inlägg under november 2009

Av Margus - 14 november 2009 11:50

Är trött på att vänta på vaccinet nu. Bestämde mig för att ta sprutan, men hela tiden flyttas det fram. Mitten av november hette det först. Nu gäller december. Med alla hockeykillar och kommunpampar m.fl som tränger sig före lär det väl skjutas på framtiden in absurdum. Finns det alls något vaccin kvar när det blir min tur och svininfluensan grasserar som värst? Detta är botten. Infon har fungerat men för övrigt är det illa skött. 


Ångrar nu att jag inte påstod mig höra till riskgrupperna. Det kunde jag lätt gjort. Är så ofta på vårdcentralen så ingen skulle ifrågasatt mig. Men man är väl demokratisk och håller sig till samhällets spelregler.


"Någon jävla ordning får det väl vara i ett demokratiskt samhälle" för att travestera CG Hermansson (V). Dvs. ett samhälle måste styras. När man släpper alla normer lösa kommer folk att roffa åt sig för egen del. Detta finns många exempel på i dag med vår utbredda anarki. Detta kunde en psykolog berättat för Smittskyddsinstitutet. Personlig kallelse hade varit det enda rättvisa och riktiga.



Av Margus - 13 november 2009 19:40

Isvindar igen. Tror inte jag vänjer mig alls denna vinter. För vintern har väl börjat...eh? Man vet inte, för nu blir det milt igen. HÄRLIGT. Sen isar det väl till igen. Börja om från början. Här hänger hela garderoben framme; höstjacka, mildvinterkappa, kallvinterkappa... Opålitligt. Värst när man glömmer handskarna på fel dag.

Trots isvindarna är kanarierna ute flera timmar om dan. Och sjunger värre än värst. För kallt att stå där och beundra dem. Enastående friskusar!

Korparna leker i luftrummet hela dagarna och varje förmiddag tutar stora gåsflockar förbi Lilla Huset.

Köpte två nya risfågelpojkar häromdagen. Vita. Det har blivit lite ojämnt i flocken och ett par flickor får aldrig chansen. Pojkarna sitter i reservburen i väntan på sångprestation så vi säkert vet könet. De har just vilat upp sig och tvättat av resdammet, men inget pip ännu. De känner kanske prestationsångest;-)

Råttgiftsmannen var här och fyllde på nytt gift. Ny variant, ifall mössen blivit resistenta. Det tycks så för ut ur röret på verandan hade de ånyo skjutit fram den tömda brickan för påfyllning... FJÄRDE GÅNGEN. Misstänkt, sa mannen. Nu ska dom knockas.

Hört talas om ljuddämpare för skåpsluckor? Ja, det finns fantastiska små kolvar som stoppar upp smällen så att luckan glider mjukt in sista biten. Ljudlöst. Svindyra. Men det finns en "fattigvariant" med små plastpluppar. Dem köpte Lilla Huset. Effektivt. De sitter nu på varje skåpslucka både upp- och nedtill, samt på lådorna.

     

Vad såg den lille gossen framför sig när mamma sjöng "Jag lindar av olvon en midsommarkrans"?

Han sa nämligen alltid "Mamma, kan du inte ta den där om Volvon igen". En historia ur livet.

 

Av Margus - 12 november 2009 22:20

Håller egentligen på med fåglarnas loggbok men så fort tv-nyheterna drar igång får man sig ett par smockor på raken så man går ner för räkning en stund. Den där Vattenfalls-VD:n måste bort på fem röda sekunder.

Man vet inte vilket som är värst, att ha satt hela Vattenfall i pant eller att sälja ut hela svenska elnätet. De fackliga representanterna i styrelsen reagerar med rätta och man undrar förstås hur det gått till i Vattenfalls styrelse. Okunniga nickedockor och/eller brist på civilkurage? Ledamöterna tog dock bladet från munnen med "Karl'n är inte klok" (dagens sanning) och krävde avgång.

Vi vet iallafall att LO:s ordförande Wanja Lunby-Wedin i våras gjorde mer i AMF-styrelsen beträffande pensionsavtalen än vad den här styrelsen tycks ha gjort. Och HON fick löpa ett veritabelt gatlopp! Hon reagerade ändå och försökte få svar.

----------

När man tagit andan till sig kommer smocka nummer två: EU-kommissionen kräver att svenska elpriset ska höjas! Dom är sura för att Sverige inte säljer tillräckligt med el till EU under vintern!!!! Tacka för det. Vi behöver elen själva. Vi bor vid Nordpolen och här är det KALLT, vilket man väl inte begriper därnere.

Dessutom är våra elpriser redan skyhöga pga. prisutjämning beroende på den smutsiga brunkolsproduktionen i EU (där tyvärr Vattenfall är inblandat). Rapport hade en gång en utmärkt redovisning om hur det hänger ihop (hittar den inte).

Nä... Vi ska istället kräva EU-bidrag på grund av våra dyra uppvärmningskostnader här i Norden! Vi ska ha tillbaka lite av våra höga medlemsavgifter till EU.

Det finns inget skäl till att svenska staten ska äga och driva kol- och gasverk på kontinenten. Så här går det när statliga verk ska drivas som självständiga bolag med vinstmaximering (gammalt högerkrav). Då får VD:arna storhetsvansinne. SÅDAN ÄR KAPITALISMEN.

Sälj kolverken och återta Vattenfall som STATLIGT VERK med demokratisk insyn och makt över vår infrastruktur!

Av Margus - 11 november 2009 16:43

Jippiiie, bilen klarade besiktningen. Dock ska två fjädrar fixas hos Byns Reparatör. Bra att få tips på svagheter i tid. Kvarstår nu bara att återställa hundutrymmet genom att fälla ner bakre ryggstödet. Lilla Bilen används mest som tvåsitskombi för hundarnas skull. Men till varje besiktning måste ryggstödet upp för bältestest. 'Same procedure as last year'. Ordinarie kallelse från Bilprovningen har ännu inte kommit...!



Kort därpå bar det sig inte bättre än att nöden kallade. Förargligt att tigga om toalån hos vår tv-handlare men... "Självklart!" hojtade han och visade vägen till räddningen. Lättad möttes jag sen av Mona Sahlin på tv-butikens alla väggar. Förlorade mig där och då i Malous program i fyran och nåddes ej av tilltal. "Äh, hon är så politiskt intresserad", förklarade Husbonden innan jag motvilligt slets därifrån. Fick istället lyssna på fyrans webbsajt i efterhand. Mona sköter sig så långt.



Värre är det med Vattenfall som avslöjats med byxorna nere. Ryktet om att man planerar SÄLJA UT HELA SVERIGES ELNÄT för att få loss pengar till investeringar i Brittisk kärnkraft förskräckte fler än mig. Om detta allvarliga hot mot demokratin och vårt självstyre svarar Vattenfalls VD i ekointervju i morse: "Vi kommunicerar inte affärer förrän de är klara" !!!!!!  Idiot!



Lars Ohly och oppositionen fick kräva både avgång och riksdagsbeslut i tur och ordning innan VD:n tvangs dementera dårförslaget. Bäverkvinnan hade väl bitit honom i örat när hon insåg att det trädet skulle bli hennes sista. Tungan ute Tills annat bevisas säger min magkänsla att Maudan, Sveriges svar på mrs Thatcher, varit väl införstådd i dessa planer. Det lutar åt misstroendevotum mot hela alliansen nu.

PS. 18:59.

Skulle ändå in och rätta en grej. Och nu tar Maudan avstånd från 'hele dritten' och det tror jag vad jag vill om.DS


Av Margus - 10 november 2009 22:01

... som Nicke Lilltroll sa. För er som kommer ihåg honom. Här är det inte Nicke som mår bra utan Nacki, en av våra kanariehonor som energiskt pillade och plockade i kotten efter fröer. Det var verkligen värt att gå efter kameran. Hon höll fortfarande på när jag kom tillbaka till Fågelhuset. Klicka för större bilder.

      

Trodde väl aldrig jag skulle få se detta. Visst ser vi att kottarna öppnar sig därinne i värmen men att de verkligen kom till tänkt glädje och nytta var roligt att se. Hon gjorde min dag.


Därtill bjöd kvällen på spänning när mörkret fallit. Helt oanmälda knackade Länsstyrelsens djurskyddskontrollanter på dörren. Vi hann inte ens bli oroliga. Det var kennelinspektion (!)... hehe. De tyckte det var dags eftersom vi inte haft någon sedan tillståndet för fjorton år sen. På den tiden har mycket vatten flutit under broarna... Kenneln är overksam sedan kullen 1998 och bloggens läsare vet att vi bara har två pensionärer kvar.


När intresset då istället vändes mot fågelhuset bjöd vi in dem där istället. Lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. I dessa stunder är man extra tacksam över sina goda ambitioner med hygien och stora utrymmen. Härmed vare alltså fågelhuset inspekterat. Och några anmärkningar hörde vi inte av... 


Av Margus - 10 november 2009 21:19


"Om den där DROG-handeln köper VÅRT Apotek vägrar jag sätta min fot där!

Väninnan domderade ilsket. Vännerna var här för årligt byte till vinterdäcken och under kaffepausen spottades och frästes unisont över hela apotekshistorien. Och farhågorna besannades...

I ett enda nu försvann ännu en trygghet i Högeralliansens Sverige. För en spottstyver på sex miljarder har dom nu sålt ut alla Apotek (i stort sett). Kronans Droghandel (av alla namn...) har köpt "paketet" där vårt lilla landsbygdsapotek ingår. De nya ägrna är bundna att ha kvar det i tre år, sen läggs det väl ner. Kan inte tänka mig att ett Apotek här i glesbygden är lönsamt nog för riskkapitalisterna. Jag säger spottstyver, för vår gemensamma egendom är värd mer än så.

"Först byter vi personalens kläder och produktsortimentet. Vi tar bort Apotekets egna serier", mässade den lilla Daman strålande i morronsoffan.

"Där rök min nattkräm", svarade jag.

Apolivas Nattkräm är en storsäljare på Byn. Jag hamstrade på mig ett par burkar till när jag passerade idag, och visst var det lite utplockat... Folk är inte dumma.

Kronans Droghandel, egentligen KD Pharma, ägs av finska Oriola-KD Corporation och KF (hallå... VEM är det egentligen som köper...?). De är stora på grossist- och distributiosverksamhet inom läkemedel och sjukvårdsprodukter i Finland, Sverige, Ryssland, Danmark och Baltikum. Inga små apotekare som ska driva eget där, vilket Alliansen talat så rart om.

http://www.kd.se/   Och de yngre män som på KD Pharmas hemsida klänger på varann och flamsar likt larviga skolpojkar - föga förtroendeingivande - är rent löjliga. Hittat var? Det är inte precis Buttericksvaror de hanterar. Klicka för större bild.

 

Plötsligt gick det fort. Så sent som 7 oktober hörde vi på Ekot om hur trögt försäljningen gick och att inga intressenter hade råd med de dyra tekniska investeringarna för att klara högkostnadsskydd och e-recept. Men på slutet gick det sååå bra, sa bara pang. VAD har Alliansen förhandlat bort i sin desperata slutrea? Det vill jag veta. Sätt spårhundarna på spåret!

Riskkapitalet är sjukt, behöver apotek som "plåster på såren"...




Av Margus - 9 november 2009 23:18


Närlagad mat sprider sig, läser vi i Lokalbladet. I Grannstaden på Slätten satsas 84 miljoner på upprustning av kök i egna kommunen. Plus extra driftskostnad på 10 milj kr per år. Skolor, förskolor och äldreboenden ska få EGNA tillagningskök. Alla politiker är eniga. Man har tänkt om. Nu är det sååå positivt för barn och gamla. Halleluja. Det sprider sig som ringar på vattnet. Det skapar jobb också! Storköken kan snart packa ihop. Gott.

Vi kan nog tacka Camillas Matuppror för detta. Hon drog igång upproret i juni 2008 och sen har det bara tuffat på. Du som ännu inte skrivit under kan göra det HÄR.

Av Margus - 9 november 2009 23:02

 

Nu vill Bilprovningen styra exakt när besiktningen ska ske. Det gör dom genom att inte skicka ut avi och påminnelse förrän det passar dem själva. Man kan alltså missa två månaders manöverutrymme för eget val av tid! Rebellen i mig vaknade. Vägrar att styras på detta vis. Bokade genast första bästa tid på egen hand via nätet. På onsdag ska det ske. Bromsarna är genomgångna och sen håller man tummarna för resten.


Bilen har en 0:a och inställelsetid är oktober-februari. Vill dock alltid ha det gjort i oktober före vinterväglaget och med gott om tid. Men nu uteblev lappen från Bilprovningen. Upptäckte det av en ren händelse och tyvärr fick jag vänta till nu. "Betala i förväg kan man dock inte göra", sa Bilprovningen när jag ringde och efterlyste den saknade avin.

"Ordinarie tid för bil med 0:a är december", mässade Damen i luren.

"Jaha, man ska styras helt och hållet nu då", surnade jag till.

Bokningslapparna har ALLTID kommit i god tid före första månad – ända sedan jag blev bilägare på 1970-talet. En period uppmanades vi att själva boka tid så fort som möjligt för att säkert få tid i trängseln. Nu tyckte visst inte Bilprovningen att det var roligt längre! 2010 bokar jag min oktobertid redan i juli - i ren protest.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards