Fågelperspektiv

Alla inlägg under januari 2009

Av Margus - 1 januari 2009 17:25

Man har ju sett ambulanser i andra länder med texten på huven spegelvänd. Idén lär vara att... om man tittar i backspegeln så ska man kunna läsa. Men vad är egentligen grejen med spegelvänd text?

--------------


- Om man inte fattar att den stora vita/gula bilen med blåljus och sirén är en ambulans så kan man läsa det i sin backspegel…!

- Och ve… hur ska det gå om vi inte har en backspegel till hands…?

- Man ser ju ambulanser från andra håll än i backspegeln… t.ex framifrån …!

- Vi ser ju att det är en ambulans utan att spegelvända texten.

- Utryckningsfordon ska vara lättidentifierade utan att läsa, jag menar… texten kan ju aldrig bli större än själva bilen, om jag säger så.

- Varför står ECNALUBMA spegelvänt men POLICE och brandkår rättvänt?


Visst vore det knepigt om fordon med spegelvänd text körde bakvända fast åt rätt håll i trafiken… hehe.

Detta är inget annat än REN OCH SKÄR DUMHET.


Frågan är hur kan det spridas så. Det lär ju förekomma i Iran, Israel, USA, Canada och England vad jag hört, och säkert i fler länder på Jorden. I länder med utbredd analfabetism menar jag att bruket ska anses kriminellt.


Har ännu inte stött på ofoget i Sverige, tack och lov, beträffande ambulanser alltså. Men folkhumorn är inte sen att haka på. I Kungshamn lär det ha rullat en bil med texten SÄNETOS OIDAR på huven (Sotenäs Radio).


Visst är det kul mitt i eländet, men… om missbruket sprider sig blir trafiksäkerheten lidande. Då är det inte roligt längre. Faktiskt farligare än reklam vid vägkanterna där texten åtminstone är rättvänd.


"Livet kan bara förstås baklänges, men måste levas framlänges" .

Sören Kierkegaard.


källfoto: http://www.flickr hämtad från Wikipedia.

Av Margus - 1 januari 2009 12:00

Brunnslocket på bilden representerar nåt mycket ovanligt under 2008 års sista skälvande dagar. En ansvarig person TOG SITT ANSVAR (kors i taket)…! Klart och tydligt. I TV. Så sällsynt numera att vi förvånat höjde ögonbrynen och nickade bifall.

Det är tokigt i världen när man överraskas av att någon erkänner en försummelse, vilket borde vara självklart. Det gällde treåringen som föll i brunnen för att locket saknats i en månad. Slutet var lyckligt och med detta läggs locket på 2008 för denna gång.


---------


Övergången till 2009 firades med Vännerna i Lilla Huset. Som vanligt pajade mitt minne ihop när den rykande pajen kom ur ugnen. Skulle ju fotat till bloggen… och inte hjälpte det att be andra om hjälp med påminnelser. Vrålhungriga dök vi samfällt ner i pajen och glufsade i oss med god aptit.


Receptet hade jag sparat sen 70-talet med ett tydligt minne av att den var UNDERBAR. Det stämde! Dagen till ära skulle den förevigas. Långt senare när vi mätta och dästa inväntade tolvslaget kom jag på’t… åharrejösses… fotot!


Toste hade sin lugnaste nyår hittills. Han behövde en fristad från smällare nu när de flyttat till tätorten. Byhålan är inget undantag när det gäller dylik arsenal. Våra vovvar vilar lugnt. Man får rasta dem i tid och sen dra på volymen i radio och tv som distraktion. Många flyr till landet med sina hundar till nyår och påsk. Jag vet en som packar bilen full med alla hundar och drar till skogs i enslig ödslighet. För hundarnas skull.


För vem vill stå i vägen nu när raketer används som vapen mot polisbilar och brandkår i vissa bostadsområden.  Busarna har väl inspirerats av eldstormen i Israel. Här på landet var det behärskat med puffarna men man hör ju 'bomberna borta vid fronten'. När vännerna kom hem fick de väl plocka missilrester från balkongen.


Efter dessa mathelger med isigt väglag har jag ökat TVÅ kilo. Hoppas nu att blek januarisol ska möjliggöra liten runda. Kände just efter men de isiga vindarna fick mig att snabbt dra in näsan med ansiktet i en förvriden grimas. En köldhatare som jag måste nog ha motionscykel för inomhusbruk under vintern.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards