Fågelperspektiv

Alla inlägg den 4 januari 2009

Av Margus - 4 januari 2009 17:30

Slaget om de sjuka är inte vunnet riktigt än. En dag måste upprättelsen komma. Januari innebär nya lagar för de sjukskrivna. Regering, försäkringskassa och nitiska moderater gör vad de kan för att fullkomligt mosa sjuka människor i landet. MEN… till de sjukas försvar står bl.a RESURS upp.

I dag fick jag tack vare dem ögonen på en artikel i SvD där en ettrig moderatkvinna, Helena Riviére, skriver:

"Så vem känner sig kränkt av villkoren i sjukförsäkringen? Är det de som egentligen inte saknar arbetsförmåga, i alla fall inte helt, men som har hållit sig kvar i sjukförsäkringen därför att de inte tror sig om att få något arbete?"


Tror! Hur kan man uttala sig så föraktfullt mot sjuka i dessa tider! När inte friska får jobb så finns väl ingen arbetsgivare som anställer sjuka! Läs hela debattartikeln HÄR.


Riviére nöjer sig inte att med maktmedel dra undan mattan för de sjuka. Hon måste dessutom riktigt sparka på de som redan ligger. Detta är sjukt i sig. Det måste finnas en psykiatrisk diagnos på sånt beteende. Hon skriver vidare:

"De som har skäl att känna sig kränkta är väl de som arbetar och bidrar till den sjukförsäkring vi har, när de får kännedom om att sådana som är allt annat än sjuka och svaga går sjukskrivna? Den som kan arbeta ska väl arbeta?"


Helena Rivière är riksdagsledamot och m-ledamot i socialförsäkringsutskottet.

Astrid BomanKommunisternas blogg har ilsknat till ordentligt och skriver allt jag själv ville ha sagt men inte orkar. Här finns länkar till hennes både arga, kloka och läsvärda INLÄGG och BREV "till Helena Rivjärn".

 -------

Nu undrar jag:

VAD händer med alla dom som av felbedömning får "viss arbetsförmåga" ifylld, en arbetsförmåga dom sen bevisligen inte har? Ska ’Rivjärnet’ personligen ersätta de människor som nu tvingas till ett arbete som de inte klarar och som kanske gör dem ännu sämre?

Hur långt ska det gå innan de som verkligen är sjuka verkligen blir klassade som sjuka och får den hjälp de behöver? Hur mycket människovärde och livskraft har de kvar då?


Alla vill väl stoppa fuskare, men kollektiv bestraffning av en hel grupp måste vara förbjudet. Det måste vara straffbart att bryta ner och kränka sjuka människor till total förnedring. En dag ska Alliansens hantering av sjuka granskas och komma upp i ljuset. Tyvärr får vi då bevittna många tragiska fall. Detta måste upp till bevis före valet 2010.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards