Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 24 december 2008

Lugn och fridfull jul

Av Margus - 24 december 2008 00:02

Julskinkan bakades idag, provsmakades och befanns lyckad. Vi äter den varma nybakta skinkan tillsammans med tunnbröd, en särdeles lyckad sed som Husbonden medfört till Lilla Huset.

Kylen är fylld. Granen är tänd, hyacinterna är framme, nötter och fikon likaså. Vi har gått i ide. Vederbörligt julpynt är på plats och allt kändes välkommet. Upptäckte att vi faktiskt har juldukar så det räcker. Men Stora Julstressen är portförbjuden i Lilla Huset, så det så.

I lokaltidningens artikel om paret som firade 50-årig bröllopsdag sa maken om hustrun: "Hon är bra på att laga mat, duktig att baka och städa"…!!!! Då blev jag ledsen… å hennes vägnar.

- Tänk att efter 50 år tillsammans bli nedvärderad till hushållerska, fräste jag. Så skulle jag verkligen INTE vilja bli omnämnd. Hoppas att jag har andra och viktigare kvaliteter som lyser igenom. Städerska vill jag då inte bli ihågkommen som!

- Det är ingen risk, log Husbonden finurligt.


Så vi tar det lugnt. Mycket lugnt. Sover en stund mellan varven för att hjärnan ska vila så jag kan återvända till mitt normala spirituella jag (hehe). Årets julafton blir den första i mitt snart 60-åriga liv som firas utan pappa. Det känns tomt och fel, men är något man måste igenom. Första året är alltid värst.


Njuter av det för mig nya ordet "staycation" som står för en period då någon eller en familj stannar hemma och slappnar av hemma istället för att resa. Något som uppnått hög popularitet i nuvarande svåra tider. Hoppas att många på det viset ska upptäcka värdet av sina egna hem.


Oroas av nye vd:n för Sveriges Radio, Mats Svegfors, som sagt att den stora andelen äldre lyssnare i P1 kanske beror på att kanalen har många gamla medarbetare…!!

- Ja, tacka för det, säger jag. Någon måste ju göra program för oss mogna lyssnare. Tror jag får skriva till honom om saken när jag piggat på mig.


Bloggens läsare tillönskas en riktigt lugn och fridfull jul.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

24 december 2008 01:21

Ser att du är tillbaks i bloggen, lagom till jul. Jag hoppas den blir lugn, fridfull, skön och vacker!
Vi behöver ta vara på de glädjeämnen som bjuds.

GOD JUL!

http://www.belof.se

 
Nilla

Nilla

24 december 2008 10:38

En riktigt GOD JUL önskar jag dig & din familj!!

http://vastgotaspets.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

26 december 2008 09:19

Önskar Dej och Husbonn och alla fåglar och hundar en fortsatt skön och fridfull Helg!

Vila upp dej ordentligt och ta dej den tid du behöver för återhämtning....
Kram, Jenny (-:

http://kottarochsnackor.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

27 december 2008 23:11

Jag hoppas att ni har haft en skön julhelg. Och jag håller med dig om den stackars frun som enbart fick en eloge för sina hushållsgöromål. Min gubbe hade nog åkt på en propp om han uttalat sig om mig på det sättet.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards