Fågelperspektiv

Senaste inläggen

Av Margus - 17 augusti 2015 21:37

 

Det mesta av veden är inne. Lite kvar som behöver extra tork. Husbonden slet med detta i två dagar. Undan det som undan är. Firade med ett tandläkarbesök :-)

   

Kvarglömda blad som fladdrar i hammocken. Husbonden tycks gilla det – han lämnar kvar dem jämt - medan mitt ordningssinne störs av okontrollerat fladder. Man vet aldrig var de hamnar till slut.

och... tack vare en kommentar har det framkommit att jag aldrig lade ut bilden på hammocken när den var ny. Kommer nu istället :-)

ANNONS
Av Margus - 16 augusti 2015 22:16

 

När man går i närkamp med lövverket får man stifta bekantskap med allehanda småkryp. Den allmänna månmätarens larv satt plötsligt på tröjan och liknade en av alla andra små pinnar jag umgåtts med. Men så rörde den på sig… En mycket rar liten vandrande pinne. Bilden av den fullt utvecklade mätarfjärilen - selena dentaria - från Wikimedia, foto av ©entomart.


ANNONS
Av Margus - 16 augusti 2015 22:13

 

En tre meter hög aroniahäck klipptes ned jäms med fotknölarna. Lämnades endast 20-30 cm. Den där häcken har länge givits stor egen frihet om jag säger så. Gott vindskydd vid sittplatsen intill dammen. Det blev jag som tog ned den. Längesen som jag bidragit med något slags kroppsarbete i trädgården. Nu hände det. Nu äntligen fanns krafter över för att få något gjort. Bäst att jobba grundligt då… Orkade till och med att rensa upp efter mig, köra bort riset.

Mamma Mia vilka ömma händer jag har. Och fingrar, armar, ben… you name it. Att räkna upp alla onda ställen blir till en hel anatomilektion. Först klätterhortensian och sen aronian. Känner mig duktig nu.

Av Margus - 14 augusti 2015 22:50

 

Tuktat klätterhortensian idag. Åtgärd nödvändig. Den höll på att tränga in i huset. Herreguud vad den hade växt. Undra på att jag dragit mig för att gå upp och ansa den. Utstickare på taket och instickare i badrumsventilen. Hade därtill rundat hörnet och var i färd med att flytta stupröret. Lite som i sagan om Jack och bönstjälken.

     


Halvmeterlånga grenar rakt ut från väggen hindrade mig att komma nära. Det blev till att börja där. En riktigt grov tuktning innan jag var klar. Den där kan man inte ge fria händer, den saken är klar. Den tog hela förmiddagen.

Sen hjälpte jag Husbonden som klippte häcken utmed vägen. Han klipper med elhäcksax. De tålamodskrävande avsnitten lämnar han åt mig - de som ska tas från stege, med sekatör eller grensax.

Medan han for vidare på den åkbare gräsklipparen gav jag mig i kvällningen på aronian vid dammen som blivit mer än 1,5 meter för hög. Frågan är om inte den ska kapas jäms med fotknölarna eller nåt sånt. Vi får se…

Det var länge sen som jag orkade hjälpa till med häckklippning å sånt. Bra för folkhälsan. Och kul. Men du milde tid, vilken träningsvärk jag fått. Gått på stegar, klippt med händerna högt. Ajajaj… 

Av Margus - 14 augusti 2015 22:25

Men det fattas inte så mycket som man kan tro. Djungelgurkorna (melothria scabra) blir inte längre än 3-5 centimeter. På bilden är de 2 cm. Enligt fröhandel på nätet är smaken sötsur. De kan användas färsk i sallad, inlagd som syltlök eller i sockerlag som dessertfrukt. Så många fler har vi väl inte heller. Bättre lycka nästa år. 

Vi har förstås också lite vanlig slanggurka i växthuset också. Men inte den allra största sorten. Vår sort blir ungefär hälften så långa. Riktigt behändigt faktiskt.

Av Margus - 14 augusti 2015 22:20

 

Ujujuj, kära nån…. fara å färde, SOS - alarm och blåljus!

Stackars lilla tvestjärten medföljde av misstag tidningen in från brevlådan. De bor ju där som alla vet. Och hon har ungar också. Blixtsnabbt insåg jag att hon inte skulle hitta dit igen om hon förlorades på fel ställe. Rädda vad som räddas kan. Tänkte på allt man läst om tvestjärten som den ömsintaste av mödrar i naturen. Medan hon kravlade med utspärrad klo i diskhon letade jag febrilt efter burk med lock. Och strax kunde hon räddas till brevlådan igen. Där är det nu fyra ungar såg jag (se bilden). Hon kutade först runt kanterna men kände snart igen sig och kunde sänka den där garden. Hon la de sig sen som vanligt i ett hörn och vaktade sina små (se bilden). Puh... en god insats. 

Av Margus - 12 augusti 2015 22:50

 

Det byggdes en gång med glädje, noggrannhet, omsorg och stora förhoppningar för framtida generationer med rum för många. Det är ett stort hus. Många år har förflutit sedan dess. Mycket har hänt. Fantasin kan lätt skapa scenarier. Men på många, många år har inget hänt. Alltför många värden går till spillo på landsbygden i hus som lämnas vind för våg. Varför måste det sluta så här...  

 

Av Margus - 8 augusti 2015 21:56

   

I går besöktes kompisen Eva-Britt och hennes getter. Ny bock, jordens snällaste, och hans två nya killingar. Mammorna är ett par år, men det var deras förstfödda. Alltså borde bästa kameran tagits med. Men när energin inte räcker så blir det därefter. Lillkameran följde med istället men gjorde softade bilder… De såg ut som om vaselin strukits på linsen. Suck...

       

Snacka om fotoproblem. Storkameran har flyttat fokuspunkten och bör kanske åtgärdas. Lillkameran har en lättåtkomlig ratt som vrider sig vid de mest olämpliga tillfällen och då ger softade bilder. Det hände nu.

Storkameran tas bara med när ambitionen är på topp, bl a för att den är tung. Suck... jag blir så trött. Men mobilkameran kan överglänsa dem båda – ibland.

       

Förra gången jag fick softade bilder skrev jag upp hur jag gjorde för att alls kunna visa dem i bloggen. Då blev resultatet hyggligt. De åtgärderna räckte inte nu, men publicerar några bilder ändå. Killingarna var som bergsgetter när de gick på den branta väggen. Härliga djur.

         

Vi hann också med besök hos svägerska och svåger som är hemma från Kanarieöarna där de bor mest hela året. Tur att de ännu har lägenheten i Örebro kvar, annars vet man inte hur vi skulle setts. Fast vi ringer ju via Skype ganska ofta.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015
>>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se