Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 11 november 2011

I rosa lyckorus

Av Margus - 11 november 2011 23:06

’Mitt’ sjukhus fortsätter att satsa. Om- och nybyggnad har pågått i flera år och det blir bara finare och bättre. Gårdagens läkarbesök skvallrade att Mag- och tarmmottagningen, där jag är stamkund, inom kort flyttar till nyrenoverade lokaler och nu får all verksamhet på EN sammanhållen avdelning.

Verksamheten ökar... och detta trots landstingets aviserade sparkrav för Skaraborgs Sjukhus. Fattar inte hur man får ihop det, men är stormande lycklig över framtidstron. Vårt sjukhus är omtyckt, har gott renommé och en hög specialisering. Idag publicerade tidningen även en intervju med ’min’ strokeläkare (hamnade ju där för drygt ett år sen med ansiktsförlamning). Han berättade om sjukhusets specialiserade strokevård. Är överväldigad. Känns nästan som 60-talsoptimism;-)

----------

I sekulariserade tider som dessa känns det gott att Svenska Kyrkan fortfarande har hög medlemsanslutning i vår kommun.  Trösterikt att förändringens vindar ännu inte nått varje vrå av riket. Här i en av landets mindre kommuner finns inte mindre än åtta levande kyrkor. På landsbygden är man fortfarande kyrkligt konservativ – i dess bästa betydelse.

Nästan alla invånare är medlemmar i Svenska Kyrkan eller någon frikyrka, då främst Missionskyrkan. Många barn döps i kyrkan, nästan alla ungdomar konfirmeras, kyrkorna renoveras och kyrkans café mitt i Byn går med överskott. Bra, då blir det kvar!
-----------

Troligen blir boken om Zlatan en av de mest lästa i vinter – och kanske Årets Julklapp. Vem vet, tänk bara på målgruppen… Lilla Huset brukar inte falla för det som är ’inne’ men vi kapitulerade helt för författaren David Lagercrantz roliga beskrivning i radio och tv. Boken är nu beställd hos Ad libris. Visst måste även vi ta del av denne vår storhets berättelse. Husbonden är ju en riktig sportfantast, klart att Zlatan ska finnas i vårt hem.

Imponerande lansering, boken finns redan vid släppet som CD-bok, e-bok, mp3-filer samt så som vi beställde den - som vanlig ’läsebok’.
-------

Detta är ett av de mer hoppfulla blogginlägg jag skrivit på länge. Det FINNS mycket att glädjas åt. Lite på rosa moln just nu och min träning på sjukgymnastiken går bra. Fann där följande tänkvärda ord nu under hälsoveckorna:

”Den som inte har tid med motion måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom”.
--------

För övrigt greps jag plötsligt av lycka när jag tittade till marsvinen. Var bara tvungen att fota Sallys underbara rufslugg. Klicka för större bilder.

     

 
 
Ruth

Ruth

12 november 2011 10:37

Vilken tur att det går framåt inom läkarvården, kommunen och landstinget sattsar rätt, ovanligt i dessa tider när det är besparningar över allt.
Boken om slatan får ligga kvar i affären för mig, tycker han är en mallig diva, gillar inte den karlen, men är älskad av många.
Härliga foton på marsvinen, långhåriga är så söta.
Ha en fin dag och fortsatt fin helg.
Kram.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

12 november 2011 14:07

Själv har jag ingen egen uppfattning om Zlatan alls. Man kanske får en bättre bild när man läst boken, vad vet jag...? En storhet är han otvetydigt.
Ha en mysig helg du också!
Kram

 
sussi

sussi

12 november 2011 16:02

Så underbar bild på marsvinet. Hade med en likadan som baren döpte till "Spike" de tyckte han såg ut som en punkare :)

http://fritidsforskare.wordpress.com

Margus

12 november 2011 21:28

Dom är små älsklingar!

 
Elisabeth

Elisabeth

12 november 2011 17:29

Vad glad jag blev för din skull...man måste få sig en dos av positivitet då och då i höstmörkret. Skönt förresten så länge det är mörkt och snöfritt, framför allt. Härliga promenaddagar i diset.
Ha en bra helg

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

12 november 2011 21:29

Sant, vi får glädjas åt vädret så länge det håller! Önskar er en trevlig helg också.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

13 november 2011 19:17

Glädjerus kan man få utan anledning ibland men du tycks ha fog för det:-) Här kämpas för att Dalslands sjukhus ska få vara kvar och t.o.m utöka sina möjligheter. Helt tossigt att alla ska till Näl och trängas. Marsvinen är ju för goa, gillar de att kelas med?
Zlatan har sina ljusa stunder på plan men ibland är han lat och han är klumpig som en dront. Hans framgångssaga ska bli intressant att läsa, tror jag ska presenta RR den i julklapp;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

13 november 2011 22:29

Stora genier är kanske inte alltid sympatiska, och ska man nå framgång i 'fjuotboll' (som Den Långe säger) så får man vara en stridis.
Även små sjukhus måste få finnas, vissa tjatar ideligen om 'valfrihet'... var tog den vägen?
Marsvinen går utmärkt att pussa på - även på lilla munnen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards