Fågelperspektiv

Alla inlägg under juni 2008

Av Margus - 26 juni 2008 21:34


Är man helt humorbefriad när man inte ser det roliga i en hoper feta gubbar i nån tv-reklam (tror jag) som försöker spela fotboll i knähög gyttja där dom till slut simmar omkring?



Är man en riktig tristnisse när man inte ens drar på mun åt skämten på kiss-och bajsnivå i dagens vuxenprogram i TV? Trots att dom gapar så mycket dom orkar för att övertyga en… och publiken skrattar snällt som om dom hade betalt för det…



Nä, tacka vet jag marsvinspicknick som man inbjöd till i Marsvins-Magasinet:

"Alla välkomna, med eller utan marsvin" står det. "Tag med något att sitta på och det du vill äta och dricka. Vi bjuder på något gott till marsvinen samt ordnar med någon aktivitet samt gurkätartävling".

Visst låter det härligt. Fel sida av landet för min del, bara.


Våra gullenassar fick melon idag… mmmmummms, sa dom. Vände ryggarna åt mig och ägnade sig koncentrerat åt godsakerna där även skalen försvann."



Håller på ryssarna som just i detta nu möter Spanien. Dom har till skillnad mot di svenske bevisat att dom verkligen har i fotbolls-EM att göra. Ja, jag hoppas ryssarna vinner hela EM förresten. Hoppas, hoppas, hoppas…



Att slippa ha med glasögonen på promenader är skönt, men gör fotografering till ett vågspel. Tofsvipan var tio meter bort och zoomen för svag men ofta gör beskärningen 70 procent av jobbet. Såg inte ett dyft när jag brände av mot henne i kohagen... hoppades bara att spotmätningen gjorde sitt jobb. Anade bara ett blurrigt gräs på den lilla bildskärmen. Kisade och syftade i förhållande till en dominerande grästorva och hoppades på det bästa. Gissa om jag gapade av förvåning vid datorn.

Av Margus - 25 juni 2008 22:19

Här är en annan av mina favoriter som aldrig blev köpt på CD. Hittade den istället på You Tube. Vilken räddning.

En fantastisk låt; Madonna med La Isla Bonita.

----------------------- Tyvärr borttagen av You Tube -------------------------

Av Margus - 25 juni 2008 22:07

Välkomnar bloggens läsare på nostalgiparty att tillsammans med mig njuta av unga oförstörda Rolling Stones från 60-talet. Delad glädje är dubbel glädje. Stenarna är ju ännu still going strong men bäst är ändå deras första låtar, här Off The Hook.  Var dom verkligen sååå söta? Hade Mick Jagger verkligen såå oskyldiga ögon? Hade jag nästan glömt. Min idol var Bill Wyman (längst t.v.)

Lägger till en ny kategori "Min musik" där även äldre musikinlägg ska sorteras in snarast.

Av Margus - 25 juni 2008 21:57

Midsommartid är jordgubbstid. En annorlunda variant som vi prövade ikväll är

frukt- och bärsallad med vit chokladsås, receptet för 2 pers nedan:

Salladen

1 banan i grova skivor

4 stora jordgubbar delade i kvartar

1 kiwi delad i fyra klyftor, skivade

(man kan förstås även lägga till annan frukt eller bär
t.ex ananas som vi skulle lagt till om jag kunde äta det)


2 msk svart vinbärssaft (koncentrat) över detta


Värm salladen en minut i mikron eller i foliepaket på grillen


Chokladsåsen

2 dl vispgrädde kokas upp

dra kastullen från spisen och tillsätt

100 gram hackad vit choklad som smälter under omrörning


Som tilltugg muffins eller annan mjuk kaka.

Av Margus - 25 juni 2008 21:32

... är en av de sju dödssynderna. Får se vad som drabbar våra papegojor som bara äääälskar jordgubbar och kiwi. De kan knappt bärga sig tills skålarna kommit på plats. Bilderna genom nätet är inte särskilt bra (ett understatement) men det får bär(-a) eller brista. Så här goa poseringar hade jag inte fått innanför nätet, den saken är klar.

Av Margus - 24 juni 2008 23:58

Här är en som är alldeles uppåt väggarna fel i tillvaron. Sniglar ska vara på marken och glida om kring i sitt slem. Inte klampa omkring uppe på husväggar. Här har vi alltså en streber som tänkte komma upp sig. Ett tilltag han bittert fick ångra i detta Jantelagens förlovade land; "Tro inte att du är något". Följaktligen är han spolad till den miljö där avskum som han hör hemma. Så det så.

Av Margus - 24 juni 2008 23:28


Passade på att sitta en stund i solen på eftermiddagen. Idag åkte markiserna INTE ner genast när solen visade sig, det var såå välkommet med solfläckarna inne. Kunde också njuta en stund på uteplatsen av solvärmen i ansiktet trots att det ännu blåser lite.


Nymferna gjorde sammaledes. De hade samling i voljärens solhörn och lät vinden svepa i sina tofsar. Ja, alla utom Mellis och Pärlvit som har bestyr i Eget Hus med inte mindre än fem ägg... undra på att de har pyssel.


En 'sån där' dag igen. Släppte in städarna i pappas lägenhet kl. åtta. Utfodrade marsvin och fåglar i nämnd ordning, sadlade apostlahästarna och gav mig av för en timme. Ringmärkte Pappis fyra ungar medan Husbonden städade alla voljärer. In i duschen, en snabbmacka, iväg till Plågis för att förlora bästa tuggtanden (kände trots god bedövning en svag molvärk när rötterna släppte… uärrrk). Låste efter städarna. Tänkte handla mat också med fick brått hem till värktabletterna.


Torr i munnen. Ingen dryck eller skölj på närmare två timmar. Somnade över Sudoku under väntan på mitt cappuccino…mmm. Drog till Byhålan för koll av städningen samt inköp. Marknadsafton. Trevligt med klungorna som samlades i solen vid Byhålans egen Fontana di Trevi. Avstod från minglet denna gång, bad att få återkomma nästa månad.


Hemma väntade coleslaw och prinskorv, glada voffar, Allsång samt sist men inte minst Morden i Midsomer. Får nog ta ny värktablett till natten.

Av Margus - 23 juni 2008 23:31

Snarare är det väl nyfiken som tittar IN i nymfholkarna där det låter mycket. Man undrar ju...

Ungarna väser och tigger mat och nu hörs ibland flaxanden när det känns trångt. Pappi och Topsy har fyra ungar i sin holk, snart redo att lämna boet.



Likadant är det i Thomas holk (t.h. och nedan) fast där är man lite efter. Befinner sig i 'piggekottstadiet' eller 'gamstadiet', valfritt vilket. Fjädrarna har ännu inte utvecklats helt. Inte vackert, men alla barn är rara.



Detta är som sagt Thomas holk (t.h.) men även Pärlvit och Mellis ruvar sedan några dagar på en hemlighet i dunklet. Tveksam till resultatet men något håller dem kvar därinne...




HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards