Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 15 december 2013

Lukas blir Rävlandabo

Av Margus - 15 december 2013 22:32

Lukas, vår lille nymfpojke som blev kvar hos oss efter sommarens leverans har blivit stor och välväxt och sjungit långa serenader. Vi räknade nästan med att han skulle bli kvar här, och gjorde inga ansträngningar för att sälja. Plötsligt kom en förfrågan via hemsidan från en som behövde en lutinohane till sin nyköpta hona, Linnea. Och vips… efter några mail med foton och uppgifter var saken klar. Idag flyttade han till Rävlanda. Vi är övertygade om att han får ett gott liv på det nya stället. Så fick även Lukas lämna hemmaflocken och komma ut i världen. God jul och Gott Nytt År önskar vi honom på färden!


Vida färder kommer nu Väninnans make att företa… via Google Maps. Gnistan tändes vid ett besök här när vi demonstrerade hur lätt det var. Vi var där igår på kaffe och såg till att de kom igång med funktionen och vips… tändes glöden på nytt. Vi hade knappt sagt adjö innan de kastade sig på datorn båda två för att pröva efterlängtade resmål. Så himla kul :-)

På hemvägen togs en omväg bara för att beundra Byns mest spektakulära juleträd, en upplyst björk utanför elföreninga’. Något som alla vill se nu i vintermörkret. Den har varit tradition i ett par-tre år nu, och för den som ständigt drabbas av slocknande ljusslingor växer avundsjukan för varje år. En som vet…

 
 
Berit E

Berit E

16 december 2013 00:57

En så fin Lukas!
Ljusslingor - i år har jag gett upp utomhusslingorna. Har två. På den ena lyser hälften av ljusen, på den andra ca en tredjedel.
Undrar hur elföreningen bär sig åt... :D Men ett fantastiskt träd är det.

Tack vare dej så har ju även jag gjort mina utflykter med Google Maps, så jag förstår entusiasmen. Jag till och med hittade mitt barndomshem, numera tillbyggt och gulmålat. Huset som mamma och pappa byggde.

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

16 december 2013 22:56

Jamen så roligt! Vilka nostalgikickar man får där vid datorskärmen. Så himla kul för dig att du smittades. Det är ingen hejd på vilka utflykter som går att göra.
Slingorna är ju så vackra att man inte kan motstå att försöka igen. När man kommit över sin uppgivenhet, alltså. Men hur elföreninga' gör förstår jag inte. Kontakt med kraften uppifrån, kanske...hehe.

 
Helena

Helena

16 december 2013 21:48

Efter att ha varit Rävlandabo i ett dygn vill nog Lukas påstå att livet var bättre i Fåglum. Att behöva flytta in i en bur som till storleken är minimal jämfört med palatset han kommer ifrån och dessutom behöva dela boende med en liten tjej som inte är mycket mer än en bebis, det känns lite obekvämt.

Jag har dock förklarat för honom att bättre tider väntar, det blir voljärliv även här så småningom. Två nymfkompisar och ett stort gäng undulater väntar i fågelhuset. Men först blir det till att bekanta sig med lilla nymftjejen Linnea och husets människor under några veckor.

Tack för fika och en trevlig pratstund i går.

God Jul och Gott Nytt År
önskar Lukas med matte Helena

http://www.mickeltass.com/undulater

Margus

16 december 2013 22:52

Stackars liten;-) "All vår början bliver svår" heter det ju och det gäller även nymfpojkar. Fåglar är ibland väldigt konservativa och gillar inte förändring, men gammelmatte hälsar att allt ordnar sig.
Det som väntar är inget tokigt palats, det heller.
Tack för kommentar och hälsning, blev jätteglad:-) Tack detsamma! Och hoppas få höra av er senare när Lukas gjort sig hemmastadd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards