Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012

Stålsatte mig för det godas skull

Av Margus - 7 oktober 2012 22:49

Besöket hos barndomsvännerna utanför Mariestad blev äntligen av i går. Sommaren bara gick och gick, alltid var det nåt som skulle göras. Fågelhuset krävde sitt och sen var kompisarnas semester över. Faktum är att det var minst ett par år sen vi körde E20 åt det hållet. Där hade minsann en bit motorväg färdigställts under några år - utan att vi ens visste om det! Trevlig överraskning.

Kanonfint väder under bilresan där inte mindre än 400 gäss sågs på ett fält. Maffigt värre. Därtill sågs sex tranor på ett annat fält. Inget mot de hundratal som tidigare hade rastat där, fick vi höra. Möjligen var det den stora gruppen som flög över oss häromdagen mot söder. Idag njöt vi av ett par hundra vipor under promenaden, härligt. Mycket fågelsnack, ja… men vad kan man förvänta i en blogg med detta namn.

Fantastiskt höstväder några dagar. Men ingen brittsommar, denna brittsommardag. Till det krävs betydligt mer värme. Vi har istället haft lätt markfrost i några nätter nu.


Kvällen tillbragtes framför partiledardebatten i tv under viss ångest. Partipolitik har den effekten på mig numera. Samhället och välfärden har raserats, allt är utförsbacke och moderaterna stjäl alla delar ur socialdemokratiska idéer och retorik utan att skämmas. Det skulle förbaskemig vara straffbelagt! Nä, det är inte roligt längre.

Mår direkt illa av att tvingas se idétjyven, siffertrixaren och lögnaren ’Herr Reichfeldt’ i tv (fast han såg härligt trött ut!). För att inte tala om den uppnosiga jäntan Annie Lööf (C) som sagt sig ha den hemska järnladyn Margaret Thatcher som förebild (vad månde blifva?).

Man fick stålsätta sig för det godas skull, dvs. att se Stefan Löfven (S) och Jonas Sjöstedt (V) klara debatten med bravur. Fast jag avskyr dessa pingpongmatcher som svänger hit och dit, även om programledarna lyckades genomföra konceptet väl denna gång.

Medan jag ruskar obehagskänslorna av mig tänker jag att...  det är skönt är att leva i ett land där man (fortfarande) kan säga precis vad man tycker!

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

8 oktober 2012 13:50

Ja sommar är kort och går fort, man hinner inte en bråkdel av alla de goda föresatserna man smitt under vinter och vår. Du måste vara snabb i huvudräkning och ha goda ögon som kunde uppskatta antalet 300 fåglar! och du har sannerligen valt en perfekt boplats med ditt intresse för den vingade skaran:-)

Partiledardebatter orkar jag inte med -för mycket salt! hehe.
jag står fast i min ståndpunkt va tusan som än sägs där av falska blajar som hasplar ur sig mer eller mindre påläst gods.
Det räcker att läsa din blogg, och ett par till;-)!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

8 oktober 2012 22:15

Hehehe, DET var roligt;-)

 
Ruth

Ruth

9 oktober 2012 10:18

Har också uppmärksammat att det är flytt tider för en del fåglar, stora skaror kretsar omkring där uppe och tjoar, snart kommer tystnaden, trist faktiskt, men du hör ju fåglar året runt, du har valt rätt hobby. Man blir glad av fåglarnas olika läten.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

9 oktober 2012 22:18

Jamen vi har ju alltid fåglar runt oss ute också. Man får inte förakta våra vanliga vinterfåglar, och jag är ju så tokig att jag tycker kråkkrax är riktigt trevligt, hihi.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards