Fågelperspektiv

Alla inlägg under mars 2011

Av Margus - 28 mars 2011 19:24

Gick miste om promenaden idag. Fick ta hand om ett bluffsamtal istället.

Söktjänster på nätet blir den nya sommarplågan med bluffakturor till småföretag.


Telefonregistret Gul123.se ringde på vårt hemnummer som är NIX-registrerat. Man sökte vårt företag som INTE har något telefonnummer. Anade som vanligt ugglor i mossen.

-  Vi är inte intresserade, sa jag direkt.

- Ni behöver inte vara intresserade - ni är redan med. Vi vill bara höra att uppgifterna är korrekta.

- Vi svarar inte på några frågor, sa jag och samtalet var slut.


Vid en koll på nätet låg vårt företag där med telefonnummer till vårt NIX-nummer!!

Gul123.se har därmed gjort sig skyldiga till TVÅ förbjudna handlingar. 1) ringt ett NIX-nummer, 2) lagt ut ett NIX-nummer på ett företag utan telefon.


Bums anmälde jag via nätet till Konsumentverket och till Direktreklamnämnden (de har formulär). Det tog tid… MIN tid. Läste att Skatteverket ska jobba på oseriösa företag och avregistrera dem. Anmäler dit också.

Gul123.se svarar inte på telefon, men tar emot e-mail - sägs det. Krävde skriftligt att numret ska bort med omedelbar verkan och meddelade att saken är anmäld. Från hotmail-adress förstås.


Det tar tid att anmäla och vara på sin vakt, vidta mått och steg, hålla tummen i ögat på allt och alla, oroa sig, bestrida osv. MIN TID. Som jag kunde använt bättre.

VILLE SVENSKA FOLKET VERKLIGEN HA DENNA VALFRIHET? Tror inte det.

Det var bättre förr, när Telverket var statligt, gav ut telefonkatalogen och hade hand om upplysningarna. Det hade kunnat IT-anpassas och därmed fylla varje behov.  Till känd taxa och utan tråkiga följder.

Av Margus - 27 mars 2011 17:23

”Sommartider, hej hej…” Gyllene Tider.

Dags att dra fram klockan igen, då.

Det bryr sig vädret icke om… minus 5 i natt, och nu snöar det.

Snön lägger sig.

Isvindar drar runt Lilla Huset. Promenaden frös inne.

Sov med gott samvete kongressdimmorna av mig efter lunch.

  

Sommartid – signifikant för vår tids stress. Så brått att vi vrider fram klockorna.
Inte kunna vänta… eller låta Tiden ha sin gång. Nej, framåt, framåt.
Effektivitet. En timme längre dagsljus på sommarkvällarna.
Jag var emot det. Det var jag. I början, då 1980.
’Förvirring är första steget på väg mot något nytt.’
Nu har man vant sig. Är på väg.

Finnes alls någon mening att vrida klockan tillbaka?

Vi har sommartid större delen av året. Sju månader, till långt in i oktober.

Kan vi inte bara låta det få vara så… och sluta upp med att vrida klockorna hit eller dit, rucka på rutiner och vanor, stressas av alla klockor man glömt.


Nu tycker jag att vi låter sommartiden övergå till att bli normaltid.


Av Margus - 26 mars 2011 23:19

Nä, vi släckte inte i år heller. Rebellen är ett konstigt djur, ränderna går aldrig ur. Förnuftsvidriga ovanifrån kommande påbud blir som ett rött skynke för mig. Som t.ex Earth Hour, vilket urartat till ett duktighetsjippo där den som inte deltar betraktas som avvikare och miljöbov. Ett spektakel med alltför lättköpt botgöring för de verkliga miljöbovarna.

Folk far fram som dårar över jordklotet, ju fler flygresor desto häftigare:

- Nämen, oj… har ni inte varit i Tjottaheiti, dit måste ni verkligen åka!

- Nej vi gör bara två flygsemestrar i år, förstår du.

 

Det är bara alltför enkelt att surfa med på vågen, vrålkonsumera flygresor till fjärran mål, ju längre bort desto bättre. Köra bilrally så däcken sprutar och bränsleröken ligger tät. Skicka upp raketer i rymden för miljarders miljarder i ett gigantiskt slöseri. Sen släcker man lamporna en timme om året och är oantastbar. ’Den som är utan skuld, kasta första stenen.’ Häpp.


Earth Hour ska liksom föreställa gräsrötternas signal till beslutsfattarna om att ta klimatproblemen på allvar. Och…? Bland dem som släcker lamporna finner vi beslutsfattare på hög och låg nivå, vilka stunden efter kan kasta sig på årets fyrtioelfte flygresa till Bryssel. Samt de som strider – verkligen strider - för att bygga nya kärnkraftverk. Idag… efter Fukushima…!!! Något är fel här. Något är väldigt mycket fel.


Det är för lätt. Tänk om klimatbovarna istället skulle botgöra genom arbete med sopsortering eller sanering efter oljeutstläpp eller nåt sånt. Det kunde ingå i flygbiljetten t.ex Ju fler flygmil, desto fler tjänstgöringstimmar. Det bleve en effektiv flygransonering, vill jag lova.

Av Margus - 26 mars 2011 16:47

”Lysande! Engagerat… befriande… klassiskt och modernt… ljuvligt!”

Orden är Göran Perssons (gamle statsministern), vilka jag snappade upp i bakgrunden direkt efter Håkan Juholts bejublade linjetal på sossekongressen. Dagens höjdpunkt.

- Herregud, det här har jag aldrig varit i närheten av, svarade Persson på Expressens fråga om Juholts retoriska nivå.

Ja, alla var knockade, journalisterna också. Göran Greider (Dala-Demokraten) var t.ex riktigt omtumlad och sa att ”ett sånt här tal har kongressen inte hört på 25 – 30 år”. Vilken himla tur att valberedningen inte följde alla tyckares förslag och gissningar.


Ingen – jag säger INGEN annan - hade kunnat hålla ett så fantastiskt, inspirerande, skickligt, engagerande och roligt tal. Inte Östros, inte Österberg, inte Mikael Damberg och definitivt inte Veronica Palm eller någon annan av alla de som varit på tapeten. ”Gôbber och kärringer! Huk er i bänkera, för nu ladder han um”


Håkan Juholt är en stark agitator, 'en rekti sosse'. Och en slagkraftig socialdemokrati med luft under vingarna är en garanti för att få stopp på högerns vansinnigheter. ’Herr Reichfeldt’ har all anledning att vara nervös...


Juholt tog i när det gällde det mesta, kanske tydligast mot pensionssystemet: ”För oss socialdemokrater är det viktigare att se till att fler kan jobba till de blivit 65 år, än att fler ska jobba till 69 år.” (Tack för detta!)  Han markerade mot dagens hårda egoistiska samhälle där marknaden sorterar oss efter köpkraft, mot barnfattigdomen, mot utförsäljning av gemensam egendom och framhöll genomgående jämlikheten som värdegrund för människosynen.


Ja, det var dagen i ett nötskal i Lilla Huset. Och ändå hann Husbonden hämta färska grenar till fågelvoljärerna medan jag tog en lång härlig promenad med Sigrid ute i vårsolen. Vilken underbart rolig helg!

-------------------

Håkan Juholts hela tal (62 min) kan ses HÄR (rekommenderas för intresserade) samt läsas HÄR. Hans presskonferens HÄR var också lysande. I skrivande stund avtackas Mona Sahlin på kongressen, rörande och värdigt en statsminister. Snyft.

Av Margus - 25 mars 2011 22:21

Halleluja, frälsar'n är kommen. Sossarnas nye partiledare Håkan Juholt valdes idag ivrigt påhejad av Lilla Huset som önskar lycka till på färden.

Säga vad man vill, med Juholt vid rodret blir politiken både roligare och livligare. Det förvånar inte om människors intresse för politik (läs: samhällsfrågor) skulle öka tack vare honom. Vilket behövs.

   

Medierna har då inte räknat ut sossarna. Av den enorma uppmärksamheten framgår att journalisterna även räknar med en återkomst. Dock retar jag mig särskilt på det eviga ifrågasättandet av Håkan Juholts bristande ”regeringserfarenhet”. Vem frågade t.ex efter regeringserfarenhet när Alliansen tillträdde? Hur lång erfarenhet av regeringsarbete hade de vid tillträdandet 2006…? INGEN ALLS.


Snaran dras nog åt en smula för ’Herr Reichfeldt’ vars nya partisekreterare Arkelsten gång på gång gör bort sig vid vanliga intervjuer samtidigt som hans populäre finansminister Borg offentligt diskuterat sin förestående avgång.

”Nu är det dags att ställa vagnarna i cirkel och skjuta utåt”, som Eric Sundström (S) uttryckte saken i radio.

 

Dagen till ära firades i Lilla Huset med smörgåstårta till lunch och våfflor lagom till valet av Juholt. Man har inte roligare än man gör sig. Vi ser framtiden an med tillförsikt.

Av Margus - 24 mars 2011 21:26

Härom kvällen var jag i Marrakech, Marocko, med Resebyrån. I kväll på Antikrundan i Kalmar. Enkelt att resa med TV... I helgen, med start fredag deltar jag på sossarnas kongress via Kunskapskanalen. De sänder direkt - nästan hela kongressen. Kongressprogrammet finns hos S - HÄR.   (klickbara bilder)

                         

Valet av Håkan Juholt (fredag) och dennes tal (lördag) vill man inte missa. Likadant med Carin Jämtin. Intressanta är också de allmänpolitiska diskussionerna däremellan. 

Kunskapskanalen sänder enligt följande:

Fredag 25 mars 13.00 – 18.00

Lördag 26 mars 09.30 – 17.30

Söndag 27 mars 09.00 – 15.00

Viktiga punkter

fredag  13.30 Mona Sahlin inledningstalar
           16.45 S väljer partiordförande, Håkan Juholt är föreslagen
lördag  10.00 Nye partiordföranden Håkan Juholt håller sitt linjetal

TV:n kommer att stå på i Lilla Huset... bergis. Detta är minst lika viktigt som Vinterstudion. För en sann socialist är det viktigt att det går bra för sossarna.  Kul helg väntar således.

Av Margus - 24 mars 2011 21:23

Idag lämnade den siste nymfungen från i somras barndomshemmet för vidare äventyr hos kompisar i Årnäs. Deras nymfpojke (som också kom härifrån) hade just blivit änkling. Hans flickvän blev plötsligt sjuk och dog för ett litet tag sen och nu behöver han sällskap. Som tur var hade vi denna kvar pga. en felriktad tå. Han/hon har bott ihop med nymfflocken hela tiden. Nu flyttar han/hon vidare till ny flock. Hej då, lille Nuffe. Lycka till!   (klickbara bilder)

   

Äntligen fick jag smaka smörgåstårta också. Husbonden äter såna där på jobbet lite nu och då, men eftersom man inte kan beställa dylika för enbart två pers blir jag alltid utan. Nu var jag så sugen så tillfället gav sig självt. Underbart.

Och trots att vi var jätteduktiga på att ta för oss blev det kvar en stadig bit till i morgon. Lunchen är räddad.

Av Margus - 23 mars 2011 21:04

Klass 9A är slut. Det kändes tragiskt men nödvändigt att ta del av skolväsendets (politikers) misslyckanden. Stackars alla elever som lurats på en god start i livet pga. slarv, feltänk, brist på disciplin, effektivitet, styrning, krav, insyn och… you name it.

Denna omgång inriktades programmet på coachning av bristfälligt utbildade lärare vilka är en av många orsaker till elevers dåliga resultat. Man förstår om lärare inte vill utpekas som ’syndabockar’ men det är ju faktiskt INTE DERAS FEL om utbildningen vid lärarhögskolorna är tokig. Hög tid att allmänheten fick veta och att ämnet diskuteras.

’Superpedagogerna’ har på sina håll hånats istället för att man med öppet sinne tar till sig deras sakkunniga kritik. Det kan ju inte fortsätta med att eleverna - våra framtida samhällsbärare - förlorar 1,25 år av sin rättmätiga undervisning under högstadiet för att lektionerna inte kommer igång i tid – på grund av odisciplinerat stim.  


’Superpedagogernas’ bedömning summerade programmet :

Stavros Louca:

”Lärarna är inte rustade att kunna genomföra sina uppdrag. De är inga lärare – alltså inga riktiga pedagoger. […] Det krävs en radikal förändring inom det pedagogiska väsendet. Lärarna ska vara legitimerade, dom ska vara det dom kallas… lärare och pedagoger. […] Lärarhögskolorna släpper ut människor som inte kan bete sig på rätt sätt, både emotionellt och socialt och inte ens vet hur de ska sätta betyg.”

Thomas Holmqvist:

”Det måste finnas ett pedagogiskt ledarskap. Undervisningen kan inte ske utan insyn från någon och man måste kunna följa upp varje elevs prestationer och se hur varje elev utvecklas. Det måste finnas en stark pedagogisk ledning som säkerställer det här för eleverna. Det har inte funnits här.”


Vi har tidigare hört Gunilla Hammar Säfström med pekpinne i rösten framhålla att skolan är till för eleverna – inte för lärarna.

Det finns förstås INTE ENDAST EN orsak till bristerna, utan många. Verkligen dags att politiken tar ett samlat helhetsgrepp på hela problematiken, gör om och gör rätt.

Det är samhällets skyldighet och intresse att våra medborgare får den utbildning de har rätt till. Det löser sig inte genom att lämna över uppdraget till friskolor.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards