Fågelperspektiv

Alla inlägg den 4 mars 2011

Av Margus - 4 mars 2011 22:48

Våra skidkillar tog VM-silver i skidstafetten! Hurra! Sverige var alltså bäst… Efter Northug, för honom kan man ju inte räkna med. Var med på första rundan när Daniel Richardsson ledde, somnade när Johan Olsson tog över och vaknade när Södergren låg femma (!) och finnen ledde stort.

Här sitter jag och sover när Våra Killar sliter i sitt anletes svett…;-) Marcus Hellner hade mycket att ta igen på sin sträcka och gjorde verkligen allt som gick att göra. Han var inte långt efter in i mål.

Av alla dessa män i kulörta trikåer ser jag bara Spindelmannen framför mig när Northug kommer farande i sin röda kroppsstrumpa. Det blir bara löjligt. Om norrmännen vill få bort denna liknelse ur mitt medvetande måste de byta bort sin röda tävlingsfärg och det sitter nog hårt åt.

Ännu löjligare blir seriefiguren när han bromsar in i mål och demonstrerar sin överlägsenhet. Liksom HÅNAR sina medtävlare!

Jooodå, Northug är en modern skidåkare på alla sätt. Borta är sportsmanship. Han visar brist på respekt. Han ÄR den nya individualismen i sin prydno. Nu gick han över gränsen. Håller med Vinterstudions Jonas Karlsson ”han är en gris”.

Av Margus - 4 mars 2011 21:14






Piteåsonen Lasse Eriksson är borta. Han föll ihop på scenen i Uppsala i går kväll efter en föreställning. Han tog sig för bröstet i smärtor. Sjukvårdskunniga gav hjärtmassage inför en oförstående och chockad publik, men hans liv gick inte att rädda. Han blev 61 år. Se Expressen.

Lasse Eriksson var en riktig mångsysslare; ståuppare, artist, musiker, författare och idéhistoriker... om det räcker för att beskriva hans gärning. Hans HEMSIDA beskriver detta bäst. Efter honom uppstår ett tomt hål. Vilket osökt får mig att tänka på ordet tidshål som han myntade. Skrev om det här i bloggen för ett par år sen, så här:

 

" Ett tidshål är till exempel när man står och väntar på att tvättmaskinens lucka ska öppnas. Tid till spillo.

Komikern och författaren Lasse Eriksson från Piteå uppmärksammade oss 2003 på vardagens tidshål i boken "Jag har kokat tvåhundratusen potatisar".

 

Hans definition av dessa tidshål löd:

"att deras varaktighet bestäms av datastyrda processorer och, för det andra, av att de är så korta att man inte hinner göra något annat men tillräckligt långa för att adrenalinet ska börja bränna sönder kroppen inifrån."

Han menade att tidshålen stressar oss genom den handlingsförlamning de försätter oss i. Andra tidshål är att vänta medan bensintanken fylls eller t.ex att stå i kö. "

 

Fyra kändisar har nu gått bort inom bara en månads tid. Utöver Lasse även Per Grundén, Lena Nyman och Laila Westersund. Och vid nyår Per Oscarsson. Personer man så att säga 'växt upp med'. Lasse var en månad yngre än jag. Det kommer plötsligt så nära.

Jag såg ju Lasse Eriksson häromdagen i Go'kväll, närmare bestämt den 1 mars. Det var kanske hans sista tv-medverkan. Kan ses HÄR till den 31 mars.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards