Fågelperspektiv

Alla inlägg den 7 mars 2011

Av Margus - 7 mars 2011 21:32

Glöm det! Ställ fram en säng!

Väninnans man var kristallklar i sitt krav när läkaren ville skicka hem honom från sjukhuset. Ändå hade man inte hunnit undersöka honom, trots ambulansfärd till akuten på kvällen med kraftiga magsmärtor.

Läkarens ogenomtänkta avsikt var tydligen att Patienten (81 år) oundersökt och med magsmärtor efter väntan på akuten skulle åka hem på natten för att återkomma följande dag för gastroskopi….!


Patienten hade sinnesnärvaro att ställa rättmätiga krav. Många frågor infann sig... Vem skulle ta ansvar för hans hälsotillstånd under natten? En icke sjukvårdskunnig fru? Patienten själv? Vad skulle de göra med oron? Om något tillstötte under natten, skulle hans hälsotillstånd då äventyras av en timslång ambulansresa på nytt? Nä… så ska en slipsten dras: GLÖM DET – STÄLL FRAM EN SÄNG!

  

Och det kom en säng. Under dagen har Patienten fastat, genomgått gastroskopi och fått magkatarrmedicin i förebyggande. Samt mår bättre. Patienten kvarligger i väntan på svar från undersökningen.    


”Nej, man har verkligen inte lust att sluta som en rubrik i tidningen”, sa Väninnan - klipsk som en pudel.

Den pensionärsgeneration som kommer nu (och dit hör vi) finner sig inte i missbedömningar och slarv. Vi kommer att ställa krav och kräva vår rätt. Nu får det bli slut på hemskickade gamlingar som dör på trappen på grund av misstag och sparkrav. Fram med sängarna!


Ju äldre vi blir, desto troligare är det att vi också är avsevärt äldre än både läkare och övrig sjukvårdspersonal, så vi kan med ålderns rätt och skinn på näsan säga ifrån… och varsågod, här kommer tipsen - det bjuder vi på:


JAG ÄR EN GAMMAL MÄNNISKA OCH DU VET INTE VAD DET VILL SÄGA.

GLÖM DET – STÄLL FRAM EN SÄNG!

JAG HAR INGEN LUST ATT SLUTA SOM EN RUBRIK I TIDNINGEN!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards