Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 3 juli 2014

Abstinens och förkylning

Av Margus - 3 juli 2014 23:29

Lilla Huset har abstinensbesvär i väntan på kvartsfinalerna i VM. Av påtvingad trötthet och skov har även jag anslutit till tv-n kvällstid och sett fotboll. Märkligt bra matcher! Med opålitligt väder utanför har det passat ganska bra.

Gläds för övrigt åt kanarieungarna som en efter en lärt sig hitta maten, ta sig ut i utevoljären och gå in om natten – som de vuxna.

Rejäl förkylning i antågande med snuva och halsont (barnkalaset?). Gurglar i Vademecum två gånger per timme och snyter dessemellan. Hett citronte lindrar. Jag behövde inte detta också! Jag som aldrig är förkyld… måste vara barnkalaset. Hmm.

Rejält åskskydd har inköpts och monterats. Praktiskt taget bombsäkert… Består av tre överspänningsskydd som monteras i elskåpet och skyddar all el-utrustning i hus, lagård, fågelhus och vedbod. Allt utom telefoningångarna!

När fibern kommer till Lilla Huset under hösten går vi över till bredbandstelefoni via fibern – som inte leder ström och således blir säkert. (Teleledningarna ska avlägsnas minst en meter från huset, lyder råden.) Till dess drar vi ur routern som vanligt, det var den som lockade in åskan i datorn sist. Smakar det så kostar det… 10 000 kr för åskskyddet. För direktträff i huset hjälper det dock inte, men all utrustning skyddas, typ… tre luftvärmepumpar, kyl- och frysar och you name it.

Husbonden och jag enades som nya pensionärer i att fler och kortare månader vore att föredra :-)

Och kvällshimlen såg riktigt förväntansfullt orange ut uppe i molnen när solen dalade.


 
 
skogsfun på dal

skogsfun på dal

4 juli 2014 10:16

Vi har mobilt bredband och inbyggt åskskydd i datorn, men man drar förstås ur alla sladdar när det brakar loss.
Nu kan ni säkert känna er säkra och absolut när ni får fiber. Sedan kan man ju ifrågasätta om det är så hälsosamt med all denna el, man borde nog jorda sig -i förtid alltså;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

4 juli 2014 22:15

Jorda sig, ja... du är rolig du! I vår ålder tror jag det kvittar med strålning av alla slag. Det är nog bara att hänga med... sen är det färdigt, endera dan ändå, hehe.

 
Ingen bild

Väninnan

4 juli 2014 19:37

Nu tycker jag verkligen synd om dig. En förkylning mitt i sommaren är inget man ber om. Kanske kan näsdroppet "lindras" av att det nu börjar bli spännande i VM. Barnkalaset? Njaeja! Kan vara. Fanns det någon snorig liten människa med bland gästerna? Deras baciller är mycket livskraftiga. Krya på dig!

Margus

4 juli 2014 22:13

Såg ingen snorig unge, men man vet aldrig med de där vandrande pesthärdarna ;-) Som svägerskan sa... "Dom är giftiga, dom där"... haha. Värst är bronkerna. Värk!!!

 
Berit E

Berit E

5 juli 2014 13:16

Synd att illasinnade bassilusker drabbar dig! Märkligt så "farligt" det ofta är att träffa små barn. Hoppas dina motåtgärder fungerar!!

Här gäller fortfarande att koppla ur alla tänkbara kontakter. Egentligen borde strömmen stängas av i skåpet ute vid stolpen, men det blir sällan gjort. Och sen är det ju telejacket...
Men ni tycks ju faktiskt vara i det närmaste helgarderade.
Instämmer för övrigt helt i det där om fler och kortare månader!

http://kasperian2.blogspot.se

Margus

5 juli 2014 22:57

Inte helgarderade än, men blir så småningom. Det är ett elände att behöva dra ur allt. Många arbetstimmar går förlorade 'för säkerhets skull' bara man ser ett mörkt mpln på himlen.
Jag brukar säga att barn är 'vandrande pesthärdar'. Svägerskan gick ett steg längre och benämnde dem 'giftiga' hehe.

 
Elisabeth

Elisabeth

5 juli 2014 22:04

Säkert barnkalaset, krya på dig, bra med Vademecum, gammal beprövad kur

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

5 juli 2014 22:54

Tack, man får skrida fram i stillsamt mak för att inte framkalla hostattacker :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards