Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 9 november 2011

Varför skriker vi inte rakt ut?

Av Margus - 9 november 2011 20:49

Apropå föregående inlägg

Kompisen AL som remitterades till MMR, Multimodal rehabilitering, kraschade redan efter två träffar när hon fick klart för sig att det var hårdkörning som gällde. En omänsklig psykolog hos Carema påstod att ”det finns inga kroniska sjukdomar” och ”här kör vi hårt”. Kompisen gick hem och dog en smula av återfall - man kan inte stressa sjuka människor så där. AL får inte längre någon sjukpenning och hänvisas till socialbidrag.


Men... här kommer ett tips till andra som råkar ut för dessa aktivitetskonsulter: Vi skrev till Carema (som har hand om MMR) och begärde en detaljerad handlingsplan adekvat för hennes diagnoser, samt en beskrivning som bevisar att planerade behandlingar haft positiv effekt för patienter med hennes diagnoser ME/CFS G93.3, fibromyalgi och IBS eftersom hon av hälsoskäl inte vågar ställa upp som försökskanin. Detta efter ett råd från en hygglig läkare på annat håll. AL begärde också skriftligt svar.


Och tänka sig… Caremas MMR-team ringer upp och mumlar om att ”vi har inte haft någon patient med denna diagnosen förut” och att ”vi vet inte hur vi ska svara på detta”.

- Men då får ni väl svara just detta då, tyckte AL. Inget svar har kommit på flera veckor. En talande tystnad. Carema vill tydligen inte skriva ned på papper att de inte klarar av patienten som remitterats. Hur skulle det vara med en återremiss till läkaren - kanske?


AL har även remitterats till psykolog på Byn för KBT. Den remissen blockeras av MMR-remissen som Carema sitter på! Ett Moment 22. Är inte Moderaternas och Alliansens värld underbar? Och gissa vad… När AL hade möte med kommunens RESAM-grupp* (u.p.a.) fick hon ett nytt förslag på ett ny aktivitets- och samverkansteam kallat… GEVALIS…!!! Är dom inte kloka? Det tar aldrig slut. Jag tror jag kräks. Hur många aktivitetsteam kan det finnas?


* RESAM-gruppen var den som jagade slut på henne med en arbetsförmågebedömning på 16 månader och sen avbröt densamma på grund av AL:s genomklappning men som sedan vägrade att stå upp för detta hos Försäkringskassan.


VARFÖR STÅR INTE HELA SVENSKA FOLKET UPP REDAN NU OCH SKRIKER RAKT UT?

Är vi det sovande folket, som Reinfeldt kallade oss i sin bok?

Mitt svar är omigen JA – svenska folket snarkar djupt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Väninnan

9 november 2011 23:27

Jag läser dina inlägg om alla orättvisor som drabbar redan utmattade människor och håller med om allt du skriver. Men… HUR gör vi oss hörda på bästa sätt för att få slut på detta vansinne? Jag försökte tränga igenom GEVALIS ordbajseri. Så gott som omöjligt att ta till sig. Det som står att läsa där är så långt från verkligheten som bara går att komma. Finns det fortfarande barrikader?

Margus

10 november 2011 20:06

Alla sätt är bra utom de dåliga. Hoppas att alla lägger manken till för att väcka oss själva och andra, samt skrämmer upp en del politiker. Bloggar är NÅGRA av de barrikader som finns, eller hur?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE

Här kan du se mina videoklipp

 Välkommen in till hemsidan

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

   

     

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

 

Mina länkar

      

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se