Fågelperspektiv

Alla inlägg under augusti 2009

Av Margus - 27 augusti 2009 22:42

Puh. Har just lyckats avregistrera mig från nätverket Stay Friends. Gick med där av misstag, för jag var nyfiken, en last man dras med...;-) Men... nä, det var inget för mig. Man kunde söka efter gamla klasskamrater och få kontakt med dem.


Visst hittade jag några gamla klasskamrater som också registrerat sig, men bara till namnet. Den som lade upp ett foto på sig själv fick se ett litet, litet foto på andra som gjort samma sak. Men att se hela fotot i rätt storlek kunde man inte förrän man slantade upp 240 kr i årsavgift för "guldmedlemskap". Där var alltså haken. Nä, det fick allt vara.


För mig är det alltid särskilt svettigt när jag går med i nåt sådär helt apropå. Vad händer nu? Fastnar jag här? Hur kommer man ur? Frågorna  och oron dansar runt hela tiden. Obehagligt.

Nu har jag bett Väninnan att då och då säga till mig att hålla mig i skinnet och låta bli såna där äventyr. Typ: "Du har väl inte gått med i nåt nu igen". Eller: "Du har väl inte dragit igång nåt nu".

Jag tycks ha en märklig förmåga att starta upp skeenden som sen blir lite jobbiga att fullfölja. Usch.

Av Margus - 26 augusti 2009 21:52

Otyget med stafettläkarsystemet är inte bara svindyrt för oss skattebetalare. Det är därtill lagbrott och rent livsfarligt för patienterna. Vilket föredömligt bevisades av kvällens Uppdrag Granskning som gjort ännu en angelägen djupdykning. Se reprisen, ni som missade!


Av 54 anmälda Lex Maria-fall hade 27 patienter avlidit och i vart femte fall var en stafettläkare inblandad.


Särskilt utsatt för läkarbristen är psykiatrin och primärvården. Stafettsystemet är dubbelt så dyrt som med fast anställda läkare. Med fasta läkare kunde vi haft bättre vård och bättre kontinuitet. Billigare. Systemet ger därtill plats för slarviga och okunniga läkare eftersom kontrollen blir sämre. Vilket betyder att folk vanvårdas …och dör. OCH POLITIKERNA GÖR INGET ÅT DET!!!


Intervjuade ledamöter i riksdagens socialutskott kände inte till lagen som säger ATT VI ALLA SKA HA RÄTT TILL EN FAST LÄKARKONTAKT.


Och läkarna bara surfar omkring på räkmackor medan bemanningsföretagen ordnar jobb, beställer resor och hotell. Läkarna skär guld med täljknivar och ställer villkor. Begär jobb på rätt ställe vid rätt tid och tjänar kolossala pengar. Ofta 100 000 kr per månad, många dubbelt så mycket. Landstinget, dvs. VI SKATTEBETALARE STÅR FÖR NOTAN. Inte bara till läkarna utan även till bemanningsföretagen, ofta stora internationella aktiebolag. Rent A Doctor har t.ex 5000 läkare i stallet.


Våra skattepengar går alltså direkt ner i läkarnas stora fickor och till bemanningsföretagens AKTIEÄGARE (där borde man ha aktier om nånstans… för att få skatteåterbäring).


Och det är INTE läkarflykten utomlands som är den stora boven i landsbygdens läkarbrist, fick jag höra på medborgarrådet med regionala sjukvårdspolitiker i fjol. Det är LÄKARFÖRENINGEN SOM MOTSÄTTER SIG UTBILDNINGSSATSNINGAR! Man tycker det är tillräckligt med läkare i landet! Tror jag det! Sen när blev läkarförbundet beslutsfattare i landet????


Varför höjer vi inte våra röster och kräver vår rätt. Sätter tryck på våra folkvalda att följa lagen och utbilda läkare här i landet. Det ska väl för fasen inte läkarförbundet bestämma! Sen när blev dom folkvalda? Det är politikernas ansvar att se till att vi utbildar läkare på löpande band. Sätt igång nu. Sluta fega!


Och nu slog det mig att detta system är rena hälsofaran i vinter. Stafettläkarna är ju rena smitthärdarna när dom drar omkring bland svininfluensans offer. Har någon tänkt på det?

Av Margus - 25 augusti 2009 19:38

Lilla Huset var idag barnvakt åt Vännernas hund Toste. Den lille ängeln njöt i fulla drag under Husbondens kardning. Vred och vände sig, la sig, vände magen upp och jag vet inte allt... Han ville nog reta svågern lite extra. Och den vita ullen låg snart som en snödriva.  


Gissa om Ulrik var avundsjuk. Han stod intill hela tiden och menade att det är VÅRA kardor, så det så... och snart ÄR det väl ändå min tur. Och det blev det förstås, men där fanns inte mycket att hämta. Snödrivan samlades raskt ihop till kommande häckmaterial i Fågelhuset.

Av Margus - 24 augusti 2009 22:11

Ååhh… Alla dessa vackra fjärilar… jag blir alldeles salig när de dyker upp så här i augusti.

Säger det med en gång: Jag kan ingenting om dem. INGET. Men jag tänker lära mig… De är ju så underbara.

Och tänk… att många arter kommer flyttande söderifrån. Att dessa små gracila varelser är ute på såna strapatser..! Fascinerande. Ja, så heter de SOMMERFUGLER på norska också. Man blir aldrig för gammal för att lära;-)


En gång när jag var liten satt en kompis och jag på stentrappan i trappuppgången (måste ha varit en mycket varm sommar) och ritade, målade och klippte ut fjärilar i de vackraste färger. Vi hade väl nån bok att gå efter förstås. Men inte minns jag en enda en av dem. Nu ska det bli ändring.


Lilla Huset planerar att anlägga en fjärilsrestaurang med de allra bästa växterna. Nu gäller det att studera… En härlig sida om fjärilar och lämpliga växter finns HÄR. Där finns också länkar till fler fjärilssidor för den hugade.

Av Margus - 24 augusti 2009 17:25


Denna dag präglades av besök på Sjukhuset i La Stada. Fast så mycket stadsmingel blev det inte. Vi från bonnvischan åker direkt in till Lasarettet (vilket gammalt fint namn) i ena änden av staden. Sen orkar man inte mer. Jobbigt att köra bort och fram.


Återbesöket på medicinkliniken gav två besked. Det dåliga först: Min goa läkare prövar tjänst i annan stad och återkommer nog inte. Suck.

Det roliga: Jag slipper pröva ny pest-och-pina-medicin på ett tag. Alla prover var bra och jag är besvärsfri just nu. Just nu, alltså!  Pentasa var annars på tal, men... nu talar vi inte mer om det. Njut så länge det håller!


På Ortopedservice fick man en käftsmäll. Av Landstinget. Dom har dragit in de tidigare remisserna på MBT-skor. Mina livräddningsskor. Jag som var så glad att läkaren skrivit en remiss. Han visste inte heller... 


Landstinget vet inte vad man gör. På sikt alltså. MBT-skor är faktiskt rena Folkhälsan. Bra för fötter, knän, höfter och rygg. För att inte tala om hjärt-kärl-effekten när folk kan röra sig. Nu får man betala över 2000 pix för skorna istället för 600.  "Det är vansinnet som styr", sa en medpatient och jag ute på ljugarbänken.


Så får man försöka ge sig på Kolossen På Lerfötter, då. Inte för att tron förflyttar DET berget, men jag ska åtminstone säga ifrån: Nämn icke ordet FOLKHÄLSA efter detta!

Av Margus - 23 augusti 2009 22:53


När man nu inte längre får vara sjuk i fred utan måste ut och jobba så kanske det kan bli så här på arbetsplatserna för patienter med mag- och tarmsjukdomar. Tro mig! Det kommer att behövas!

 Undrar om arbetsgivarna är villiga till denna investering?

 ----------------

Fler 'skitroliga' bilder av denna typ finns i bildspel på sidan för Crohns och andra skitsjukdomar HÄR.






Av Margus - 23 augusti 2009 20:25



Veckans turbulens om vårdvalet fick mig på knä. Det var väntat. Efter utbrändhet tål man inte mer än så. Två dagars högvarv med hjärtklappning gjorde att jag gick ner ett kilo (alltid nåt). Sen kom bakslaget ett par dagar senare. Klassiskt. Räknade nästan med det.

Missade därför dagens Husdjursmässa med massor av kaniner, katter mm. På bara en kvarts bilavstånd, där kompisar dessutom deltog.  Tragiskt, men något man får leva med. Hade också lyckats "lura dit" Väninnan med man och hund... med halvt löfte om att ses där... suck...  Skäms lite, men orkar man inte med fler intryck, så gör man inte. Hjärnan stänger av.

Eller som Väninnan förstående sa: "du har ju redan haft ditt lilla roliga i denna veckan". Så sant som det var sagt.

Av Margus - 22 augusti 2009 20:05

Idag hölls Öppet Hus på Västra Götalandsregionens 120 offentliga vårdcentraler. Självklart var Lilla Husets invånare på Byns Vårdcentral för mingel och kaffetår.

Se här stod psykologen i dörren och sken som en sol, och där låg sjukgymnasten på knä och visade MBT-skor och fotriktiga inlägg. Och överallt tassade folk omkring i lokalerna på tipspromenad. Nu fick Husbonden chans att se alla skrymslen och vrår vilka jag som stamkund känner tämligen väl.


Husbonden och jag testade häftig gångmaskin och övade hjärt-lungräddning, ifall, ifall… Vi räddade provdockan! Både han och jag fick grönt ljus, tack och lov. Känns betryggande.


Mitt larm i Ortstidningen var också på tapeten. Varningen om risk för felplacering (se inlägg HÄR) hade fått åtskilliga att sprätta upp sina röda kuvert för att kolla. Vårdcentralschefen hade fått samtal från fler som felaktigt blivit flyttade till Grannbyn. Han var mycket nöjd med min insändare liksom även Byns landstingskontakt. Och förre socialchefen hade tagit upp saken i sin pensionärsförening och fått folk på tårna.


Så vågorna rullar ännu och nu blir det utredning och djupdykning i hur man egentligen hanterat statistiken i VG Regionen. En handläggare på regionen hade fått uppdraget att ringa mig. Och det samtalet blev knepigt...


- Men har du varit på Grannbyn tre gånger de senaste 15 månaderna, frågade han enträget.

-  Det viktiga är, sa jag, om du verkligen inte ser mina 39 besök på vårdcentralen i min hemort.


Nä, se det gjorde han inte. Så nu har dom nog inte jobbat på rätt sätt. Jag tror dom kollade Grannbyn först, och såg att jag hade tre besök där och nöjde sig med det. Urdåligt. Så får det inte gå till!

Tänker dom beröva MIN fina vårdcentral patientunderlag…? Jag är så stolt över den och önskar alla privata diton åt pepparn (så det så).

--------------

Det skulle faktiskt inte förvåna mig om många f.d borgerliga väljare inom vård och Apotek här på landsbygden byter till Röda Laget när privatiseringarna stryper deras verksamhet och rör till det så här. Den som lever får se.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards