Fågelperspektiv

Alla inlägg den 24 augusti 2009

Av Margus - 24 augusti 2009 22:11

Ååhh… Alla dessa vackra fjärilar… jag blir alldeles salig när de dyker upp så här i augusti.

Säger det med en gång: Jag kan ingenting om dem. INGET. Men jag tänker lära mig… De är ju så underbara.

Och tänk… att många arter kommer flyttande söderifrån. Att dessa små gracila varelser är ute på såna strapatser..! Fascinerande. Ja, så heter de SOMMERFUGLER på norska också. Man blir aldrig för gammal för att lära;-)


En gång när jag var liten satt en kompis och jag på stentrappan i trappuppgången (måste ha varit en mycket varm sommar) och ritade, målade och klippte ut fjärilar i de vackraste färger. Vi hade väl nån bok att gå efter förstås. Men inte minns jag en enda en av dem. Nu ska det bli ändring.


Lilla Huset planerar att anlägga en fjärilsrestaurang med de allra bästa växterna. Nu gäller det att studera… En härlig sida om fjärilar och lämpliga växter finns HÄR. Där finns också länkar till fler fjärilssidor för den hugade.

Av Margus - 24 augusti 2009 17:25


Denna dag präglades av besök på Sjukhuset i La Stada. Fast så mycket stadsmingel blev det inte. Vi från bonnvischan åker direkt in till Lasarettet (vilket gammalt fint namn) i ena änden av staden. Sen orkar man inte mer. Jobbigt att köra bort och fram.


Återbesöket på medicinkliniken gav två besked. Det dåliga först: Min goa läkare prövar tjänst i annan stad och återkommer nog inte. Suck.

Det roliga: Jag slipper pröva ny pest-och-pina-medicin på ett tag. Alla prover var bra och jag är besvärsfri just nu. Just nu, alltså!  Pentasa var annars på tal, men... nu talar vi inte mer om det. Njut så länge det håller!


På Ortopedservice fick man en käftsmäll. Av Landstinget. Dom har dragit in de tidigare remisserna på MBT-skor. Mina livräddningsskor. Jag som var så glad att läkaren skrivit en remiss. Han visste inte heller... 


Landstinget vet inte vad man gör. På sikt alltså. MBT-skor är faktiskt rena Folkhälsan. Bra för fötter, knän, höfter och rygg. För att inte tala om hjärt-kärl-effekten när folk kan röra sig. Nu får man betala över 2000 pix för skorna istället för 600.  "Det är vansinnet som styr", sa en medpatient och jag ute på ljugarbänken.


Så får man försöka ge sig på Kolossen På Lerfötter, då. Inte för att tron förflyttar DET berget, men jag ska åtminstone säga ifrån: Nämn icke ordet FOLKHÄLSA efter detta!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards