Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 2 juni 2009

Rädde sig den som kan

Av Margus - 2 juni 2009 19:34

"Nu när vi lägger förslag som går emot dom traditionella värderingar som Sverige är så fullt av märks det väldigt tydligt att maktskiftet inte räcker. Vi svenskar är djupt och fullständigt socifierade och vi märker det inte ens, vi tänker inte ens på det. "


Detta är Maud Olofssons ord från en intervju i magasinet NEO där hon lägger ut texten om de dolda värderingar som hon menar präglar Sverige. Texten ligger tyvärr inte på nätet men kan läsas i tidningen som jag inte har. Men Sveriges Radio hade... Och tog upp saken i P1:s OBS. HÄR. Det hörvärda inslaget är 3 minuter långt och inleder programmet.


Malin Krutmeijer som läst intervjun sammanfattar:

"Vi lever alltså i ett land så totalitärt att människorna gått som robotar till valurnorna med rött inprogrammerat i blicken. År efter år efter år. På Maud Olofsson låter det som om Sverige varit nåt i stil med Maos Kina fram till att vi fick en borgerlig regering 2006."

"Det värderingsskifte hon pratar om att genomföra för tankarna till en borgerlig kulturrevolution där medborgarna ska omindoktrineras snarare än att informeras om sina demokratiska alternativ."


Denna högerpolitiker som vill sprida ansvar och rätt att välja, litar alltså inte på individens förmåga att göra de självständiga valen… Hmm. Det är bara när vi väljer "rätt"… Hmm. Ett djupt förakt för medborgarna, för vår svenska mentalitet, kultur och vårt historiska arv.


Jag köper tidningen NU. Detta vill jag absolut se i sin helhet och sammanhang. Milde tid. Rädde sig från Bäverkvinnan den som kan. Varje röst på ett borgerligt parti, vilket som helst, är en röst på Bäverkvinnan. Hon tänker ta mig tusan sätta tänderna i väggarna på Rosenbad för att vara kvar.

Nej, jag säger som Mona Sahlin: "Vi måste stoppa denna bäverkvinna innan hon har gnagt sönder vartenda trygghetssystem som vi har i vårt land."


Men att gnaga ner den svenska folksjälen tar längre tid är en mandatperiod. Och den är snart slut.

 
 
Jenny

Jenny

2 juni 2009 21:13

Börjar med att säja STORT TACK för i går!
Och Lille Blå han småmyser i sitt hamsterhus (?????) mest hela tiden tycker jag....(-:
Han gapar åt mitt finger när jag kommer med handen, och tror nog att jag är hans mamma???
Snuttegull....så rar han är...!

Jag lyssnade på länken här....Om bäver-tanten!
Det är ju så nackhåren reser sej på en.
Ja, hon får nog ett helskottas jobb om hon ska hinna med att hjärntvätta alla dom som inte fascineras av hennes åsikter!
Åh, vad jag längtar till 2010!
Och att den där "Olofsskan" tar semester fram tills dess!! Står bara inte ut med åsynen i tv av henne..
F´låt....så får man kanske inte skriva om folk hur som helst...

Nähä....nu ska jag ut och valla in mina yra hönor! Dom har fortfarande inte lärt sej att man måste gå IN och lägga sej om natten...Hehe!
//Kram, Jenny

http://itsmylife-j.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards