Fågelperspektiv

Alla inlägg den 17 juni 2009

Av Margus - 17 juni 2009 23:09


Bubblar vidare uppiggad av kvällens möte med Byns FOTOKLUBB. En liten samling på åtta tappra själar kom till första mötet efter start för att diskutera inriktning och olika önskemål med klubbens verksamhet. Ett tjugotal har anmält intresse. Målet är ett hundratal…

Rätt tuffa personer för övrigt. Alla hade mål i mun och tog för sig. Undrar hur det går om någon försynt och blyg människa ansluter sig?


Konstföreningens lokal som lånats ekade tyvärr så vi knappt hörde vad vi själva sa eller tänkte. Första önskemålet blev därför en ny lokal. Vi jämförde kameror förstås. Okunniga (som jag) ställde frågor till de mer erfarna. I samlingen finns bl.a en yrkesfotograf med en kamera för 40 papp så där finns kunskap att hämta.


Några har höga ambitioner. Andra (som jag) är glada om vi vet vad kameran gör. Men utställning siktar vi på, redan till hösten om jag hörde rätt. Och almanacka till nästa år. Jajamän! Kanske man kan tänka sig att någon bild i denna kommer att föreställa en fågel… hehe.

 

Till nästa möte ska var och en ta med en bild, vilken som helst. Härifrån blir det nog som vanligt… en fågel. De andra kommer att tröttna på fåglar ganska snart, gissar jag. 




---------------------




Bilderna föreställer EBBA GRÖN, vår allra första gröna, dotter eller son, efter Helmut. Den spar vi på.

Att det skulle bli grönt såg vi redan när den hoppade ur boet. Sen bleknade färgen till grått, för att nu slå ut i full grönska.


Av Margus - 17 juni 2009 22:54


En KRAM vidarebefordras härmed till bloggens alla besökare och snälla kommentatorer (…). Kram var nämligen inloggningslösen just denna gång. Ibland får slumpen till det. Andra bokstavskombinationer som helt nyligen poppat upp i ansiktet på mig är: NURD och ARSE. Men jag tar alls inte åt mig av detta.


Samhällsdebattens ord för dagen är för övrigt ENTREPRENÖRIELL, skapat av Bäverkvinnan förstås (och medierna fnissade). Det handlade om Saab som äntligen ska tas om hand av bilmärket Koenigsegg. Entreprenörskap har ju Maudan tjatat om länge. När jag tänker på byggen där någon har totalentreprenad betyder det oftast att denne hyr in andra företag som utför jobbet…hehe.


Kommentariatet (härligt ord) trodde inte att Koenigsegg kan få fram de pengar som behövs för att utveckla Saab. Ägaren till detta lyxbilmärke hade tydligen sagt att ”det ordnar sig …nog”. Hoppas jag verkligen att det gör. Det räcker kanske med en mindre bilmarknad – i Sverige. Svenska bilar åt svensken. Skulle inte det vara bra nog?


Varför måste man bli större än störst? Personligen tror jag att Saab före GM-tiden hade hybris. Gäller även Volvo. Det var så hialöst märkvärdigt och man skulle ut och konkurrera på världsmarknaden, kan veta. Växte ur kostymen och skulle hjälpas fram av GM och Ford. Jojo. Så gick det med det.Kanske, kanske… kan Saab (och Volvo) stämma ner tonen lite. Rätta mun efter matsäcken.


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards