Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 22 december 2012

Friden har lägrat sig

Av Margus - 22 december 2012 19:20

 

Så fyllde vi förråden uti lador och hus. Nu vilar vi ut med tända ljus.

Det blev jul i Lilla Huset efter allt bunkrande. Julgranen är intagen och klädd. Skinkan är bakad och avsmakad i tunnbrödsrulle, vår tradition. Första chokladasken öppnad. Friden har lägrat sig.

                 

Dille på julbonader i år – tack vare Minnenas Journal (tidigare inlägg). Nu skulle alltså den gamla julbonaden jag släpat runt på sen tonårstiden absolut fram – bild ovan. En av de allra mysigaste och mest innehållsrika bonader jag vet: Kyrkfärder med slädar, hästar som vilar med täcke och mat vid elden, rimfrostbehängda träd och snöfall, kyrkan upplyst och välkomnande. Tänk att bilden utstrålar så mycken värme trots all kyla. Trevligt återseende. Den piggar verkligen upp i mörkret. Utgiven av Gerhards Konstförlag, vilket inte tycks vara verksamt längre (logga ovan).

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

22 december 2012 20:53

Tack för fina arbetshästar både här och där;-) Gamla bonader är jättemysiga. Till nästa år...eller varför inte nu! ska jag greja till det i sadelrummet. Det behövs inte mycket för att göra skillnad. Gott att ha allt klappat och klart. Här blir det mest klappar på djuren;-)

Trevlig helg ska ni ha!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

23 december 2012 00:11

Klappar på djuren är det finaste man kan ägna sig åt. Hela året runt. Hoppas det blir fint i sadelrummet - ett alldeles ljuvligt ställe kan det bli. Med härlig läderdoft.
Trevlig helg, även till er!

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

22 december 2012 23:04

Du har kommit längre än jag! Men så behöver jag inte heller ha "färdig jul" härhemma förrän på juldagen. Har det nog ändå på julafton. I alla fall framåt etermiddagen-kvällen.

Den där bonaden är ljuvlig! Den romantiserar säkert, men det kan inte hjälpas - härlig är den!!!

Lampeländet skriver du om. - Jag har bunkrat! Har lampskärmar som kräver "riktiga" glödlampor. Med både små och stora socklar.
Kvicksilverlamporna tycker jag hur illa om som helst, vi kunde gott ha fått behålla de "gamla hederliga" tills ett bättre alternativ funnits.
LED kommer nog med varmare ljus. Så småningom... Jag tror att de då kommer att bli ett ganska gott alternativ.
Men just nu - en blick på lamphyllorna räcker för mig. Och jag välsignar som sagt mitt lager. :)

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

23 december 2012 00:14

Vi har successivt gått över till energisnåla, och DE HÅLLER ju längre. TRE ÅR, mellan bytena.
Jaja, det är väl bra med nyheter, men... de får bli färdiga nån gång så att man kan få 'vila i rutinen'. Ha det så gott med ditt lager. Det räcker så länge det räcker;-)

 
Ingen bild

Väninnan

23 december 2012 19:18

Och snart ska de sjunga Var hälsad sköna morgonstund....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< December 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards