Direktlänk till inlägg 7 januari 2012
Har fått dille på fiskgrytor. Så oerhört praktiskt med en hel maträtt allt-i-ett, som puttrar klart på spisen på 25 minuter. Och fisk ska man ju äta helst tre dagar i veckan. Grytan med currysmak var favoriten, men man måste ju variera sig. Således experimenterade jag fram en variant med paprikasmak idag. Perfekt.
Klicka för större bild
Ingredienser: Drygt 500 gr sej, knappt 600 gr potatis, 2 tsk paprikapulver, 1/3 purjolök, 2 krm dillfrön, 2-3 msk margarin, salt och peppar.
Till vätskan 2 dl crème fraiche, 1 dl vatten, 2 msk tomatketchup, 3 msk hackad dill.
Fräs purjoringar i margarin och paprikapulver. Dela lättinad fisk i lagoma bitar, skär potatis i 5 mm-skivor. Varva potatis, fisk, dillfrön och fräst purjo i gryta, salta och peppra mellan varven. Blanda vätskan och häll blandningen över. Småkoka på spisen 25 minuter.
Är säker på att tomater i grytan sätter extra piff även om jag inte hade det denna första gång.
Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|