Fågelperspektiv

Alla inlägg den 14 januari 2012

Av Margus - 14 januari 2012 22:38

- Tre utryckningar i nästa vecka, hojtade jag till Husbonden efter en koll i almanackan. PRO-möte, vårdbesök och sjukgymnastik väntar. Det kanske har gått väl långt när man börjar kalla normala ärenden och trivselträffar för ’utryckningar’. Men så där är det om vintern. Vi 'cocoonar' helst hemma i vår compact living. Och nu röjs och ordnas det väldeliga så man vill bara fortsätta tills det blir klart. Verkar nästan som en flykt... från stundande bokföring. Mönstret går igen. Samma varje år.

Syhörnan är på G. Med den är det ungefär som med Askungens klänning. Skivan ska kortas lite här, lyftas med ett ben där, slagskivan får monteras om. 'Und so weiter', som tysken sa. Långt kvar, således.


Musinvasion på loftet i fågelhuset. Råttgiftet är slut. Ny ’utryckning’ för inköp. Mössen började bygga i en av risfågelholkarna däruppe med hö och råttgift! Tur vi såg det före uppsättningen. Tvättning anbefalldes. Därtill hade de grävt i en planteringslåda med femtungor som står där för övervintring. Ett experiment som nu troligen ödelagts... Ja, det var inte klokt så de hade grävt i jorden. Värre än mullvadar.

Tätning. Råttgift. Fällor - en tagen redan. Jakten är igång.


Och beträffande telefonförsäljare säger jag som jag brukar:

Bra grejer säljer sig själva och behöver ingen tv-reklam eller påtryckningar per telefon! När såg vi t.ex wettexduken i en tv-reklam sist?  Den behöver inte det. Den säljer ändå. Och är långt bättre än sitt rykte och alla micro- och mirakeldukar som man försöker prångla på oss istället. Bara man byter wettexen då och då, vem har sagt att man ska ha samma disktrasa hela livet… de kostar ju bara sex kr styck.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards