Fågelperspektiv

Alla inlägg den 27 januari 2012

Av Margus - 27 januari 2012 23:15

Med Stefan Löfven, en svetsare från Ådalen, som partiledare för S, en metallarbetarbas – en stålman - med respekt från näringslivet vid rodret får Reinfeldt ingen lätt resa. Han kan inte längre med någon trovärdighet ta ordet arbetarrörelsen i sin mun. Och R är redan störd över medieskuggan.

- Det har varit svårt att komma ut och få plats, gnällde statsministern i SR:s telefonväkteri. Ingen hade tydligen intresserat sig för hans jultal… Alla har bevakat sossarna och Juholt. Citatet har återgetts av snart sagt alla medier.

Precis där ska Reinfeldt vara - i medieskugga! Han har gjort så många i detta land så ont att man nu får hälsoproblem av att se och höra honom. Bort ur vår åsyn!

Telefonväkteriet var tydligen inte nådigt mot 'Hans Undanglidande Högvördighet' vad jag förstod. Flera trängde honom bättre än vad medierna gjort!


Vänsterpartiet polisanmäler Stockholms läns landsting för försäljningen av vår gemensamma egendom, det omskrivna Serafen, till ett antal läkare som gjort 20 miljoner på att sälja det vidare till Capio. En av läkarna antas vara personlig vän till statsministerns fru.

Dessutom är finansminister Anders Borg (M), statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och utrikesminister Carl Bildt (M) samtliga KU-anmälda för hanteringen av Saab. Bakom anmälan står Peter Jonsson (S).

Det börjar hända trevliga saker. Mera sånt, tack.

Av Margus - 27 januari 2012 22:49

Vilken härlig dag! Sossarna är sams. Radion har haft maratonsändningar och i en lång direktsändning på TV gavs en formidabel uppvisning i familjär sammanhållning i en atmosfär av värme och harmoni. Allt andades gemenskap. Alla kända namn var där när Stefan Löfven valdes till partiordförande. Göran Persson, Ingvar Carlsson, Jan Eliasson, Thomas Bodström m.fl. och inte minst Håkan Juholt. Sossarna kan när dom vill.

Trevligt att se. Lika trevligt som det varit otrevligt att se splittringen som pågått så länge. Sverige är inte sig likt utan en stark socialdemokrati. Alla blir vilsna när S velar. Och detta var förstås ett spel för gallerierna. Med lyckad regi. En turbulent vecka med abonnemang på medias intresse slutade väl… så långt. Nu återstår bara resten…


Lilla Huset rördes hur som helst till tårar av att se Håkan Juholt där ”mitt i familjen”. Han ska minsann inte gömma sig! Han har inget ont gjort. Han sökte inte ledarrollen. Han ställde upp och gjorde sitt bästa. På sitt sätt. Och gav rörelsen hopp. Stort hopp. Tyvärr skadeskjuten av sina egna. Det minsta man kan begära efter den behandlingen är att partiet ser till att han landar mjukt.

Allra finast var det när Stefan Löfven i talet framhöll sina företrädares insatser och som allra först gav Håkan Juholt stort erkännande. Där blev det särskilt varmt i hjärtat. Ty vad Juholt fått utstå i mediedreven är rent omänskligt. Löfven sa:

- Du har med din entusiasm och talekonst tillfört arbetarrörelsen politiskt självförtroende. När jag ser dig, Håkan, tänker jag på den store agitatorn August Palm. Jag ser fram mot att du fortsätter att bidra för partiet.

Hoppas bara partiet menar allvar.

----------------

Lilla Huset blev dock mäkta irriterat över den plötsliga öppningen mot europakten. Vänsterpartiet är den pålitliga kraften för att kursen ligger rätt. S borde ha vägrat Reinfeldt stöd för fortsatta förhandlingar. Svenskars motstånd mot euron är just nu större än någonsin. Fatta detta, sossar!

----------------

Alldeles särskilt trevligt var det också att ha Vännerna på middag idag. Vi introducerade stekt lever med gräddsky. Väninnan som haft äcklande minnen av lever från barndomen har hela livet vägrat befatta sig med denna goda rätt. Vilket lett till att hennes husbonde, som älskar lever, fått avstå... Ock, ock, ock, vilken olycka. Vi tyckte nu att det var dags att bryta denna barriär. Och si... Väninnan smakade och besegrades. Fann det hela gott. Ger mig den på att det hamnar på deras meny framöver. 

Ungnötslever ska det vara. Knepet att hantera sladdrig lever är att skära den halvtinad. Då får man raka stadiga skivor som är lätta att manövrera. Ingen blötläggning i mjölk, ingen redning med vetemjöl. Det där anser jag vara föråldrat. Kryddning med salt, peppar och timjan. Kaffegrädde till gräddsky.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards