Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 10 november 2011

Novemberdiset är över oss

Av Margus - 10 november 2011 21:14

   

Novemberdiset är över oss. Åkte till mitt Andra Hem idag, Lidköpings Sjukhus. Kvällen före blev lite orolig då farstutrappen isade till sig för en stund… skulle man slänga på vinterdäcken eller ej. Men på morgonen hade det goat på sig igen med 3 milda plusgrader. Bara att tuta och köra.

Årlig kontroll var ärendet, alltid lika trevligt. Ja, det vill säga när provsvaren är okej. Vi har så trevligt på våra möten, för läkaren är både förstående och seriös. Så nu trappas cortisonet ut för denna gång, hoppas det går vägen. Försökte en gång tidigare i höst, men ett nytt skov förlängde doseringen med någon månad. Håhå jaja.

Fort hem igen, då var det dags för Husbondens årliga kontroll på vårdcentralen. Ibland kör det ihop sig.

Naturen höstar och förbereder sig för eventuell vinter. Garderar lite, för man vet ju inte vad det bli även om vi hoppas på mildväder. Tänk så mycket el vi skulle spara då.

Lilla Huset försökte hålla igen med vildfåglarnas utfodring ett tag men föll till slut för deras charm när de ivrigt letade nåt ätbart. Inte kan man dra dem vid näbbet bara så där. Klart de behöver uppmuntran, bara så de kan lita på att vintern är räddad. Stor glädje utbröt.

Fullmånen gick upp över disiga åkrar och ängar. Man varnar för frosthalka om morgnarna. Vinterdäcken kom på i kväll. Inga höjdarbilder... skönt att vara fri från prestigekrav;-)                Klicka för större bilder.

------------------

För övrigt...

vill jag berömma Foot of Africa’s häftiga logga, vinet ni vet. Är ingen vindrinkare, men uppskattar fyndig reklam. Samma med Stena Line’s juldrive We wish you a Ferry Christmas. Man blir glad av intelligent reklam.

                                                  

 
 
Elisabeth

Elisabeth

10 november 2011 22:23

Härliga höstbilder, precis så såg det ut här också. I går morse var himlen blodröd kl. 7 när jag gick min 45 minutersrunda med hundarna. Vinerna du nämner är dessutom goda...

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

11 november 2011 13:43

Så... du har provat? Då är ju ingen skada skedd;-)

 
Ruth

Ruth

11 november 2011 10:00

Skönt att det gick bra hos läkaren, hoppas du slipper cortisonet framöver, det gör ju att kroppen sväller och det vill man ju inte. En frostig natt har vi haft -3 grader. Fullmånen störde min nattsömn, hade svårt att somna, slocknade vid ½ 4 i natt så nu är jag seg i dag.
Ha en fin dag.
Kram.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

11 november 2011 13:47

Lite störd nattsömn då coh då är ju inte hela världen när man är dagledig. Då finns ju alla chanser att ta igen det. Särskilt nu, novemberdis-dagar är perfekta att vila på.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

11 november 2011 10:30

Billigt och bra att bli glad av vinreklam;-) Foten är njutbar även i flytande form och visst är det smart reklam. Det vore förresten roligt att syssla med, vitsmakeri ligger ju oss ex göteborgare i blodet;-)
Sjukhusbesök med positiva besked är absolut uppmuntrande:-)
Dimbilden är tjusig och månen kan vara en svårfångad Mr Jäkel.

Ha de gott!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

11 november 2011 13:50

Även du har smakat foten! Två såna kommentarer på raken idag, och här går jag och bara 'smakar' på reklamen. Fast den blev jag så glad av så det räcker, hehe.
Kanske är det just göteborgare som gjort nämnda reklam? Ha' de'.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards