Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Mellan hopp och förtivlan

Av Margus - 28 juni 2011 23:13

Milda makter, vilket väderomslag. Vinterkappa på och halv storm på midsommarafton. Nu, fyra dagar efter är det kvalmigt som en bastu. Vindstilla - när det verkligen behövs lite blåst. Ingen idé att klaga. Vädret blir som det blir och det är bara att gilla läget. Men konstigt är det.

Husbonden var hos läkaren (stafett dito) för att be om sjukskrivning pga axlarna (impingementsyndrom i tuberculum majus). Nä, se det vågade inte stafetten som hänvisade till ordinarie läkare vilken har semester...! Vad har samhället stafettläkare till...? Och ruinerande löner ska dom ha!

Nya pensionsprognoser är gjorda för kompisarna. Det lossnade efter något samtal till AMF. Kul när det funkar som tänkt. Nu har dom mycket att tänka på.

Lilla barbarnet har lämnat BB och anlänt till hemmet där hon vaktas av familjens lilla hund, Hero. Undrar när han fattar att hon ska bo där - för alltid. Det drar ihop sig till visit.

Vännen AL har haft fullt upp med lokaltidningen, uppföljande samtal. Artikeln ska visst komma ut i morgon. Även DN har hört av sig, publicering nalkas även där. Vi stannar nog uppe till midnatt för att se om den ligger på nätet... Telefonen har gått varm av flera olika skäl.

Sigrids kräkning upphörde liksom det onda i magen - nästan. Hon har piggat på sig under dagen och fått några små mål med ris och fiskbullar, samt Canikur. Verkar gå vägen - så långt. Men värmen gör det svårt att se allmäntillståndet, gamla hundar tål inte värme så bra. Mycket vila förstås.

Värre är läget för Sigrids bror Toste på Djursjukhuset. Han ligger på svält och dropp med smärtlindring. Njurarna är hårt slitna, vilket utesluter operation - om det skulle behövas. Illa. Uppföljning med ultraljud nummer två sker i morgon, för det finns något i tarmen. Frågan är nu om detta sitter i tunntarmen (kris) eller tjocktarmen (hopp om lösning). Specialisten ska läsa av. Allt hänger på hans utlåtande.

Man slits mellan hopp och förtvivlan. Alla tummar och tassar hålls för Tostes liv, vilket nog avgörs i morgon. Dagen slutar i sorglig stämning.

 
 
Ruth

Ruth

29 juni 2011 17:00

Nu har ni verkligen rört om i grytan och kampen mot myndigheterna, hoppas detta nu kan få dom att tänka om och bli mänskliga. Snälla skriv länken till tidningen så vi också kan få läsa.
Tröstfullt att Sigrid mår bättre, men en värre för brodern, hoppas på ett under.
Värmen dessa 2 senaste dagarna är svår att uthärda, man går på sparlåga och bara lider. Kan inte förstå dom som påstår att det är underbart.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

29 juni 2011 19:12

Lokaltidningen hade ingen länk till artikeln på nätet. Försöker fota av den. Pust i värmen.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards