Fågelperspektiv

Alla inlägg den 6 juni 2011

Av Margus - 6 juni 2011 22:28

Sedärja, så var åskan över för denna gång. Nu är det tätt mellan åskbyarna som far fram över oss. Sladdar ur och sladdar i. 29,6 grader idag. Klibbigt. Mer väntas i morgon. Vila råder.

När värmen vädrats ur stugan och nattsvalkan drar tvärs genom sovrummets vidöppna fönster är det rätt gott. När tornsvalorna drar förbi i den ljusa sommarnatten, varv på varv runt Lilla Huset – illtjutande - ler jag innan sömnen tar över. Iiiiiiiiiiiiiiihh… iiiiiiihh... låter det i flera timmar.


Ett gott skratt fick jag mig idag. En häftig dragkamp utspelades i vår fågelvoljär. En sebrafink och en risfågelunge bestämde sig för samma långa grässtrå och kämpade frenetiskt i varsin ände. De segdrog och ryckte om vartannat, satte fötterna i backen, lutade sig bakåt och spände nackarna. De tog verkligen i och ingen ville ge sig.

Kampen såg tämligen ojämn ut då risfågeln är minst dubbelt så stor som sebrafinken vilken i gengäld innehar en vilja av stål. Plötsligt gav risfågeln upp och låtsades vara jätteintresserad av något annat. En snopen sebra avgick med segern och lyfte triumfatoriskt med det långa strået dinglande under sig. Rakt in i fågelhuset för vidare byggen.


För övrigt har ärlorna fått ut två ungar på vårt tak. Morkullan drar rakt över Lilla Huset både morgon och kväll sin trogna trad. Tranorna har ropat i vår skog flera dagar i rad. Idag gled tre årsungar förbi på låg höjd. Upplevelser av rang.

Av Margus - 6 juni 2011 22:00

Det är då märkvärdigt… hur döva och blinda kan journalister låtsas vara?

Håkan Juholt (S) har i en månads tid varit MYCKET TYDLIG när det gäller frågan om Sveriges deltagande i flygräder över Libyen. Ändå envisas medierna med att beskylla honom för att ”svaja” och ”vingla” i frågan.

- Uppdraget är slutfört. Gadaffis flyg är utslaget, han kan inte längre bomba sitt eget folk. Skälen för vår insats är borta – det är över. Alltså ska planen hem. Vi vill istället hjälpa till med mycket annat på plats.

Detta har Håkan Juholt sagt i en månads tid. Han sa samma sak i Ekots lördagsintervju. Samt i söndagens Agenda. EXAKT SAMMA SAK OM OCH OM igen. Kan man uttrycka sig tydligare?


Trots att man citerar Juholt korrekt och visar klipp där han faktiskt säger JUST DETTA, påstår journalisterna att han svajar.

Det blir paradoxalt. Man tror inte sina öron. Lever vi i samma värld? Hör vi samma saker? Man kan till och med börja tvivla på sin egen förmåga… hör reportrarna nåt som jag inte hör?

Medierna vilseleder svenska folket. Det är förbjudet med vilseledande reklam... men nu är nyheterna vilseledande utan att det ifrågasätts. De är inte längre objektiva, opartiska och sakliga – journalistikens tidigare honnörsord.

Så funkar maktkoalitionen mellan politiken, ekonomin och medierna som ska stoppa S till varje pris. Vi såg flagranta bevis på detta inför valet 2010, hur Mona Sahlin förföljdes och förlöjligades. Drevet har flyttats över till Juholt.

Som den gamle vänsterpartisten CH Hermanssons (då 92 år) kristallklara analys av valförlusten 2010: ”Vi har slagits mot den ekonomiska makten, mot den politiska makten och den mediala makten”.

Vak upp, svenska folk, innan vi har diktatur i Sverige – på allvar!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards