Fågelperspektiv

Alla inlägg under juli 2009

Av Margus - 19 juli 2009 23:36

Forts. på semesterbilder i fågelvoljärerna.

Naturen är full med läckerbitar. Bara att hämta in till fåglarna.

Våra dagliga promenader avslutas med att bära hem påsar med gräs till marsvinen och famnar av strån till fåglarna. Åkerkanterna gömmer riktiga skatter.

 

 Risfågelungarna ovan är i tufsig ruggning

med leopardfläckiga huvuden som sen ska bli blanksvarta.


Av Margus - 19 juli 2009 23:14


Sommarsemester i fågelvoljärerna. Om man inte dinglar omkring i grenarna  som den blå lessonungen är omogna fröer direkt från strå en eftertraktad delikatess. Tjohej, vad livet leker.








 

Kanarieungarna har just färgat ut

i alla möjliga varianter.











Av Margus - 17 juli 2009 22:40

Tom i skallen på egna infall just nu. Är trött efter hämtning av marsvinens hela årsbehov av kutterspån. Skönt trött. Därtill blev jag jönsigt lycklig efter kvällens tv-avsnitt av Pistvakt som var mer galet än nånsin. Hur kan nån ha kommit på att skriva detta manus…? Hehe…

Därpå var alla idéer som bortblåsta. Ägnade mig åt surfning på nätet.


Dock måste jag bara tipsa bloggens läsare om en liten go film som jag för bara en liten stund sen fann på nätet: Hönor på grönbete.

Kolla in den på Görans blogg HÄR. Jättegullig, särskilt om man som jag gillar djur. Blev ännu mer jönsig, helt betagen och djupt imponerad. Den filmen borde nå en större spridning. Måste visa Husbonden när han sett klart på Jägarna.


Denne Göran har för övrigt en trevlig och personlig hemsida HÄR, om höns och blommor, och ett bedårande bildgalleri på sina höns och kycklingar.

Av Margus - 16 juli 2009 21:14


Dagens motionsrunda urartade till inget mindre än saft och kakor hos grannarna. Primärt sökte vi skydd på deras loge när regnet var över oss. Där fick vi se den käckaste kaninbur världen skådat (tror jag). Bonden har byggt den åt barnbarnens kaniner. En riktig villa på höga ben, med brutet tak och burspråk fram. Avsedd för utevistelse året runt med isolerat sovrum i mitten. Husbonden och jag önskade genast bli kaniner i våra nästa liv. Dock är vi glada att slippa ansvar för frakten av denna stora villa till barnen på Öckerö.

Lilla Huset har haft tomt i godislådan i FLERA DAGAR och nu blev det riktigt irriterande. Kom riktigt ur gängorna och kunde inte förmå mig till något. Att-göra-listan är fortfarande lika lång som i går. Vägrar dock kasta mig i bilen till Byn för att fylla på godislagret. Någon måtta får det vara. Räddning uppenbarades i Husbondens bil i form av en påse Blandat. Det var då för väl. Mums.


Gårdagens möte med fotoklubben sjöd av tjatter och nya idéer (blandat med bantningsbekymmer för en av deltagarna). Lokalfrågan är löst och i detta nya tillhåll medges även permanent fotoutställning med medlemmars bilder i stort skyltfönster. Yes! Vilken lyx. Byte av bilder vid varje månadsmöte.

Viljorna är många och ambitionerna höga, för en del. Vi andra hänger med. Om en dryg månad väntar första årsmötet för detta embryo till förening. Åtar mig INGA uppdrag. Aktar mig. Spar på krafterna.

Av Margus - 14 juli 2009 22:27

Misslyckades idag totalt med den nya externa hårddisken. Ansluten blev den, men backupen funkade inte som tänkt. Det som såg så lätt ut...! Jag som äntligen skulle spara undan alla bilder och dokument på SÄKERT sätt. Ajajaj.


Den jobbade snällt ett bra tag och stoppade sen med det förhatliga ordet ERROR. Backup-loggen visade en lång lista med error och skipped om vartannat. Hjärtat fastnade i halsgropen för en stund. När ska man kunna tömma kameran? Den börjar bli full.


Bestämde mig sen för att avlägsna allt som kom in fel och LÄSA MANUALEN innan jag fortsätter. Ta allt i rätt ordning. Man kan ju alltid bränna en CD så länge. Hade hoppats slippa det.

--------- 

Nåja… Kvällen ägnades istället åt att surfa omkring på Googles Maps som inte bara är kartor utan även satellitfoto. Man ser allt som finns runtomkring och kan dra till Saharaöknen om så önskas.

Tittade på vårt ställe, vänners ställen, följde gamla skogsstigar där vi gått mycket med hundarna, surfade längs bäckar och vägar. Helt onyttigt. Mår väldigt bra av att flyta ut i onyttigheter ibland. Bara för nöjes skull.

 

Hoppas bloggens läsare prövat detta. Annars är det dags. Man skriver in ett känt sökord i närheten, typ kyrka eller samhälle. Jag brukar starta med karta för att orientera mig och hamna rätt, annars är det inte kul om man plumsar i en stor sjö och inte vet var man tar sig upp. När jag hittat rätt slår jag över till satellitbild och drar omkring, och zoomar in när jag vill titta närmare på nåt.


Bilden visar MINA vägar där jag brukar tuffa fram på mina grusvägsrace, bland åkrar och ängar samt en del skogsområden. Tror att bilderna tas om morgnarna för att slippa ovidkommande trafik och redskap på åkrarna för det syns inget sådant.

Av Margus - 13 juli 2009 23:39

Se där, ett gammalt flygfoto över Lilla Huset. Gulnat efter många år på väggarna. Säljarna var vänliga nog att lämna tavlan kvar vilket vi är mycket tacksamma för. Tänk vad man kan göra i datorn genom att tillföra blått i ett par omgångar. Nu börjar bilden se naturtrogen ut.

 

Det är ett stycke kulturhistoria. Bilden togs 1975, 20 år innan vi köpte den avstyckade gården. Då var den ännu verksam med kor och höns. Och med gamla anor. Allt finns noterat i Sockenboken som skrivits och tryckts av Hembygdsföreningen på ideell basis. (Sånt arbete vill nog ingen göra gratis i framtiden.) Tack vare våra ännu levande grannars jobb för boken har vi kunnat följa gårdens historia tillbaka till år 1411, då en gård under Vadstena kloster.


När vi tillträdde 1994 var det sig likt, men sen har mycket ändrats. Träd har fällts för att se sol och måne och Lilla Huset är numera rött precis som uthusen. Här bodde Ulekulle-Johans tre barn i många år, Rikard, Hilma och Nils. Vår kökssoffa står t.ex nu på den plats där Hilmas rum förut låg.


Av Margus - 12 juli 2009 21:38

Röjer pappershögar på kontoret. Betungande att starta nya projekt innan de gamla är väck. Smockar en och annan fluga. Husbonden löser korsord ute i solnedgången.


Ingen vila i Lilla Huset. Miljarder aspskott har upptäckts i Parken efter vinterns trädfällning. Ingen överraskning, men nya bekymmer. Blir väl till att ta fram röjsågen. Man KAN trötta ut skotten genom idelig klippning. Vi har lyckats på andra platser.


Kanarierna är betryckta i dag. Minerna förtäljer att de inte gillar sina nya fotbojor. Ja, vi har ringmärkt dem. Inte mindre än 54 kanarier hanterades. De unga skiftar så i färg att de lätt förväxlas med de äldre och det får inte ske. Även om fotbojorna är av lättaste plast upplevs de som hinder. Lite trötta av ståhejet blev de också.


Lilla Huset grinade ovanligt illa när Lantmännen la ner på orten. Hur skulle vi nu få tag i vårt hundfoder.

Granngården fick vinstökningskrav på sig, dvs. inte bara vinst utan ÖKNING. På orten hade man redan bra vinst, ja…maximerad vinst, sen flera år tillbaka och kunde inte öka mer. Order: Nedläggning!


Har hittat foderbilen.se. Där ska vi fortsättningsvis beställa allt vi behöver till hundarna. Hemkört till dörr via foderbilen eller posten. Vi ska inte åka en km extra för nedläggningar. Granngården i Grannbyn kan se sig snuvad. Hi hi.


Hotfulla moln seglar upp bakom trädtopparna men solen skiner än. Nu väntar Lilla Huset bara på utlovad värme. På onsdag kommer den så kallade Ryssvärmen och ska ge oss en dryg veckas Svenskt Sommarväder med cirka 20 grader. Sägs det. Låter nästan för bra för att vara sant.

Numer tycks vädren så familjära. Uttryck som Polska Ovädret, Tjeckiska Stormen eller Ryssvärmen har blivit vardagsmat. Blir de trevligare då?

Av Margus - 12 juli 2009 21:36


Apoliva Nattcreme (blå burken) har förgyllt mitt liv.

När ansiktet blev torrt och stelt efter genomliden värmebölja var det inte kul… sandpapper, typ. Det gick definitivt för långt när örsnibbarna vitnade och hotade att falla av.


Apoteket blev den naturliga tillflykten. Dels är jag stamkund, dels finnes inga alternativ på Byn. Tarvades akut expertråd. Den blå burken lockade. Farmaceuterna bekräftade att den var mycket efterfrågad. Detta förstår jag nu. 

Tro mig eller ej… det räckte med EN insmörjning. Den gick rätt in, utan överflöd. Hyn blev som ny, mjuk och len. Ja, det kändes till och med som rynkorna försvann. Fortsätter givetvis med denna dunderkur.


Bekanta bekräftade sen att det är Blå Burken som gäller. Den är verkligen i ropet. Jag brukar aldrig göra reklam för något men här kommer det…

Nattcremen innehåller återfuktande hyaluronsyra och glycerin, skyddande vitamin E samt bl.a rapsolja. Apoliva (en stor serie med produkter) finns bara på Apoteket. Tillverkas av Adara och samtliga är utvalda och testade av Apotekets Centrallaboratorium och får aldrig innehålla onödiga kemikalier eller ha en onödig miljöpåverkan.


Undrar just hur det går med detta när Apoteken säljs ut till privata intressen. Befarar att det blir fritt fram för "amrekannska" produkter hylla upp och hylla ner.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards