Fågelperspektiv

Alla inlägg den 14 juli 2009

Av Margus - 14 juli 2009 22:27

Misslyckades idag totalt med den nya externa hårddisken. Ansluten blev den, men backupen funkade inte som tänkt. Det som såg så lätt ut...! Jag som äntligen skulle spara undan alla bilder och dokument på SÄKERT sätt. Ajajaj.


Den jobbade snällt ett bra tag och stoppade sen med det förhatliga ordet ERROR. Backup-loggen visade en lång lista med error och skipped om vartannat. Hjärtat fastnade i halsgropen för en stund. När ska man kunna tömma kameran? Den börjar bli full.


Bestämde mig sen för att avlägsna allt som kom in fel och LÄSA MANUALEN innan jag fortsätter. Ta allt i rätt ordning. Man kan ju alltid bränna en CD så länge. Hade hoppats slippa det.

--------- 

Nåja… Kvällen ägnades istället åt att surfa omkring på Googles Maps som inte bara är kartor utan även satellitfoto. Man ser allt som finns runtomkring och kan dra till Saharaöknen om så önskas.

Tittade på vårt ställe, vänners ställen, följde gamla skogsstigar där vi gått mycket med hundarna, surfade längs bäckar och vägar. Helt onyttigt. Mår väldigt bra av att flyta ut i onyttigheter ibland. Bara för nöjes skull.

 

Hoppas bloggens läsare prövat detta. Annars är det dags. Man skriver in ett känt sökord i närheten, typ kyrka eller samhälle. Jag brukar starta med karta för att orientera mig och hamna rätt, annars är det inte kul om man plumsar i en stor sjö och inte vet var man tar sig upp. När jag hittat rätt slår jag över till satellitbild och drar omkring, och zoomar in när jag vill titta närmare på nåt.


Bilden visar MINA vägar där jag brukar tuffa fram på mina grusvägsrace, bland åkrar och ängar samt en del skogsområden. Tror att bilderna tas om morgnarna för att slippa ovidkommande trafik och redskap på åkrarna för det syns inget sådant.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards