Fågelperspektiv

Alla inlägg den 6 juli 2009

Av Margus - 6 juli 2009 23:16


"Det stämmer att vi fått en skattesänkning, men har vi fått ett bättre samhälle? Den här politiken drabbar inte bara sjuka och fattiga. Den drabbar oss alla genom att vi vänjer oss vi ett samhälle som är kallare och hårdare och allt mer hänsynslöst. […] Vi som lever i det här landet mår bättre om vi bryr oss om varandra lite mer."


Peter Erikssons (MP) tal i Almedalen var himla trevligt med den ena råsopen efter den andra mot sittande högerregering. Rekommenderad lyssning HÄR för oss som vill ha regeringsbyte 2010. Jag tror för tusan att det går vägen. Nu har MP visat att man är på rätt sida om mittfåran.

Han fullkomligt sågade hanteringen av sjuka människor och kritiserade regeringen på flera andra punkter.


Regeringens hänsynslösa politik är en stegvis med enkelriktad utslussning av fullt sjuka människor ut ur samtliga trygghetssystem, menade han.

"Det är regeringen som ändrat reglerna och gett försäkringskassan i uppdrag att genomföra detta. […] Den så kallade rehabkedjan är en enkel biljett ut ur trygghetssystemet. […] Vi behöver en rödgrön regering för att  ta viktiga steg tillbaka mot ett trygghetssystem som är på riktigt."


Talet blev förstås illa behandlat i medierna som hade fullt upp att gulla med "Reinsvält" som nybliven EU-ordförande, helledudanedå… Det har också varit ett osunt och osakligt upphaussande av svenska folkets "stora förtroende" för hur statsministern ska klara uppdraget. Jamen herregud, självklart reder han väl ut detta, han är ju intelligent. Inget att tjata sig blå om.


Peter Erikssons halvtimmestal handlade till övervägande del om kritik mot regeringen. Endast TVÅ minuter om mat. Men vad skriver medierna om…? Jo, om MATEN…!! Stort uppslaget dessutom. Jag blir upprörd.


Jag instämmer helt i Peter Erikssons syn på vår mat, den är värd flera kapitel för sig. Läsvärt HÄR. Men råsoparna mot regeringens hantering av våra trygghetssystem ska inte tystas på detta sätt.


I talet avslöjades att 76 % av svenska folket vill att staten ska öka stödet till kommuner och landsting i år för att minska uppsägningar i skola och vård. 65 % även om det krävs högre skatter.

Samt att 75 % vill att staten ska investera mer i järnvägar, spårvägar och kollektivtrafik. 65 % även om det krävs högre skatter.

Novus Opinion har kollat läget åt de rödgröna. Det låter hur hoppfullt som helst. Heja, heja!

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards