Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 25 januari 2009

Försäkringskassan är sjuk

Av Margus - 25 januari 2009 18:49


Nu brakar det äntligen för personalen hos Försäkringskassan. I Lilla Huset har vi undrat hur länge det skulle hålla. Att jobba under upprepade omorganisationer och nya regelverk som man dessutom VET skadar sjuka personer som kastas ut från systemet i fattigdom, måste vara vidrigt.

Att ovanpå detta ha ideliga rationaliseringskrav och uppsägningshot hängande över sig, krav på ständigt övertidsarbete och därtill ta emot skäll och hot om våld från drabbade personer måste vara så nära helvetet det går.

Inte vågar personalen sjukskriva sig heller, för ingen vet bättre än de själva vad som då väntar… UTANFÖRSKAP.


I denna blogg skrevs om saken redan 23 juli 2008 HÄR. Lägger ut teckningen på nytt. Den passar ännu bättre nu.

 

Äntligen har Fk-personalen fått sitt fackförbund att agera mot regeringen. Socialdemokraterna ställer sig bakom kritiken. Försäkringskassan är nu en så jobbig arbetsplats att personalen inte klarar sitt jobb. Hälften av unga anställda vill sluta. Man har svårt att rekrytera personal.


"Det är inte sannolikt att så stora besparingar kan uppnås utan att det får konsekvenser för de försäkrade", menar Statskontoret i sin utvärdering.

"Regeringen måste ta sitt ansvar och skjuta till mer pengar, annars kommer människor att drabbas hårt. Ytterst riskeras hela trygghetssystemet i Sverige" skriver DN idag.

Varför har personalen/facket inte VÅGAT tidigare? I ett demokratiskt land med yttrandefrihet vore det naturligt med protester och demonstrationer, men vi har tydligen glömt hur man gör. På 60-70-talen kunde vi! Måste det verkligen gå så här långt innan folk ska VÅGA? Vem har satt munkavle på svenska folket? Vem har skrämt oss så till den grad att vi inte längre vågar säga ifrån?


Nu låtsas socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att hon aldrig hört talas om problemen och är plötsligt angelägen att få fakta från den nya generaldirektören.

DN skriver också: "Om regeringen inte vill ta detta ansvar bör den börja fila på förklaringar till medborgarna om varför de måste vänta på sina pengar - att som idag lämna detta förklaringsarbete till enskilda anställda vid Försäkringskassan är fegt och ovärdigt."


Oppositionspartierna hoppas nu  på en särskild riksdagsdebatt om försäkringskassan, vilket framförs i brev till talmannen. Inte mer än rätt när myndigheten är i kris. Lilla Huset väntar med spänning.

--------

Skriv på namninsamling mot sjukskrivningsreglerna HÄR.

 
 
Jenny

Jenny

26 januari 2009 08:45


Ja, inget är som väntans tider...säjer dom.
Men nu börjar det bli för jävligt, rent ut sagt.
För alla dessa som saknar BESKED bara...Dottern är EN av dom och hon har väntat sen i slutet av September...???

Man tror bara knappt inte att det är sant.
Har du läst inne på Sickans blogg om vad personalen gör på sin arbetstid numera?

Skrämmande...

Här är länken:

http://sickans.nu/cyberphoto/?p=442

Och den där Husmark/ Persson...Hon är bara "för mycket" nu...Grrrr!

//Jenny

http://kottarochsnackor.blogspot.com

 
Alle

Alle

26 januari 2009 12:58

Uppdraget utfört...
Ha en bra dag!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
t shirt

t shirt

26 januari 2009 19:36

Mycket roligt !

Du borde bli t-shirt designer hos oss på T-shirt50.se kolla in vårt bidrag till FK en tröja vi kallar FÖRSENINGSkassan

http://www.tshirt50.se

 
Ingen bild

margus

26 januari 2009 22:20

Så tråkigt Jenny, med Dotterns problem. Hoppas verkligen det ska bli rättning nu (f-n tro't). Tack för länken, jättebra!

Tackar för erbjudandet, "t-shirt". Vilken idé, det kanske kunde bli en storsäljare... hehe.

 
zimpelz

zimpelz

26 januari 2009 23:20

Ja, ÄNTLIGEN får de smaka på egen medicin.

Vad som blir i förlängningen kommer väl på onsdag då den ene ska diskutera och analysera... den andra vill ha svar.Upplagt för missuppfattningar...

Hur detta möte slutar kan man bara sia om då de säkert har sina skygglappar på sig. Ingen har sett eller hört nåt... De har helt enkelt inte varit med.

Bra bild, den säger allt...

Ha en god natt... imorgon nya utmaningar...Zimpelz (som gästbloggar:-)

http://zkrivaren.zkrivaren.bloggagratis.se/2008/12

 
Ingen bild

GW

26 januari 2009 23:43

FK har haft problem under lång tid. Dom försenade utbetalningarna är bara en liten del av problemen. Generellt har dom dåliga kunskaper om lagar och behandlingen blir godtycklig. Bland dom värsta övergreppen har jag sett bland dem som sökt livränta. För att förhindra förnedrade behandling och risk för självmord och försämrad hälsa, har jag övertalat människor att söka livränta. Vad händer med dem som skrämts bort. Den försäkring dom har rätt till bränner inne.

 
Ingen bild

Radiopiraten

29 januari 2009 01:22

Ja äntligen kanske det kan bli ordning på våran socialförsäkringsmyndighet, men f-n tro´t förren vi ser det..!
//Margus skrev: Varför har personalen/facket inte VÅGAT tidigare? I ett demokratiskt land med yttrandefrihet vore det naturligt med protester och demonstrationer, men vi har tydligen glömt hur man gör.// Ja en mycket bra fråga, en reflektion från mig :
Den tidigare regeringen satte igång med "omdaningen" och "uppstramningen" av FK långt innan den nyvarnade borgeliga regeringen fick tillträde..och den nuvarande ministären har ju bara trampat gasen i botten och fortsatt jobbet, för HÄR kan ju sparas åtskilliga miljarder på indragningar..sen struntar ju regeringen och FK i några utbrända FK-tjänstemäns åkommor för dom vet att personalen inte protesterar så länge som jobbet hänger löst för dom och alla andra!!

Kan det vara så att det kanske är svårt för ett fackförbund att kritisera vad en tidigare röd regeringen borde stå till svars för när sluträkningen börjar att kunna summeras för alla inblandade parter, det vill säga hela svenska befolkningen, försäkringskassans personal med
v(ä)rksledning i toppen tillsammans med regering och riksdag..!

Det kanske är svårt för ST, Statsanställdas förbund att kritisera den tidigare (S)-regeringen för någonstans ska väl dessa försöka att dra jämt inför valet 2010 och då får inte för mycket av det negativa poppa upp i media...Jag vet inte,, bara en tanke från dom fria etervågornas horisont..!!

 
Marianne

Marianne

31 januari 2009 00:04

Jag kan inte mer än att nicka och säga. Jag vet hur det känns att inte bli trodd och hur det är att kämpa mot försäkringskassans förtroendeläkare, som har svensk lag som stöd då de förtalar och ljuger om en person som är sjuk. Det gäller att ha någon som stöttar då man ska stå ut med att behöva kämpa för sin rätt.

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards