Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 december 2012

Prövningar som ska övervinnas

Av Margus - 6 december 2012 14:15

Snöat i dagarna tre. Håller på än. Sopa farstun är ogjort arbete. Små lätta flingor virvlar och yr. Tre dm snötäcke. Allenast fyra minus, bara det är ju ett plus;-)

Vill helst bara bli insnöad när det är så här, men man måste ut. Tandläkaren i förrgår – lagning av en tand. Fyra bedövningssprutor innan det tog (=upprörd innan) och tusen spänn… hej och hå. I går skulle jag ’vaccinationeras’… tungan slant… jäkla ord... välbehövligt skrattanfall. Vägföreninga’ plogade stora vägen, men inte vår ”tyckte inte det behövdes” - e’ dom goa eller. Åtgärdat nu. Internetproblem i går kväll. Höll i sig tills i morse. Sen strömavbrott på det… och nya internetproblem… Vintern ÄR en prövning.

     

Fåglarna befolkar utfodringen mellan 8.00 – 16.00 Som på ett schema. Då ska allt vara fyllt och servat. Nu får man sparka undan snön också. Många äter på marken vad andra kastar ut. Grus för krävan hämtas under tak i ’carporten’ vid fågelhuset, förfriskningar intages i dammens vak.     Större bilder med ett klick

     

Stekt pannkakor för fyra framtida middagar. Husbonden kör slungan på garageplan – rena LYXTILLVARON! Hur orkade vi innan slungan? Undrar så om fjärilarna hittade in i nya holken.

Engelska regnbågssajten har nu lagt ut mina regnbågsbilder på marken HÄR. Där ska de visst finnas för evärdliga tider. Ett fasligt tjat i bloggen om detta, men faktum kvarstår;-)

 
 
Ingen bild

Väninnan

6 december 2012 15:09

Ja, det var ett jäkla ord. ”Vaccinationeras”. Kul att se det i skrift, ha, ha!
Nu blir JAG stolt å dina vägnar över att veta att dina regnbågsbilder kommer att bevaras för all framtid. Det känns mäktigt och det svindlar en aning, bättre kan jag inte beskriva känslan. ”All framtid” kan ju betyda tusen och åter tusen år. Vilka är de människor som tar del av bilderna då?

Margus

6 december 2012 20:20

Äh, jag räknar med att allt är förgängligt, särskilt så som vår generation jobbar på att utplåna allt som inte gäller för dagen;-)

 
Ruth

Ruth

6 december 2012 23:39

Har aldrig hört tals om fjärils hus, man får alltid lära sig något nytt när man besöker dig. Snöslunga är en toppen uppfinnig av stort värde, så jobbigt det var innan man skaffade en sådan.

Jag sätter ut ljummet vatten bredvid fågelmaten, men det fryser snabb så det är ett evinnerligt byte hela dagen, vad sker med dessa små när vi åker till stugan i Värmland. Vi ställer fågelmat i en hink på altanen så våran vän som tömmer brevlådan skall kunna fylla på maten. Det gäller att rusta för dem små i vinterkylan.
Så roligt att den Engelska sajten har satt in dina fina och unika foton på regnbågen, du skall känna en stor stolthet.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

7 december 2012 10:43

Du är en sann fågelvän, men vad gör man när man åker bort...? Fåglarna lär sig var maten finns, och sen... borta. Du får inskärpa allvaret i detta för grannen;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< December 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards