Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2011

Ungar...

Av Margus - 1 augusti 2011 22:44

   

Baby Stella kom på middag i Lilla Huset idag. Ja, föräldrarna körde förstås bil och barnvagn, men små bebisar tenderar att lägga beslag på hela uppmärksamheten. Nu har hon fått karaktär, den lilla, drygt en månad gammal. Börjar bli en egen liten person. Ett bedårande snällt barn.  (Klicka för större bilder)

 --------------------

Några andra ungar som stått på kö till bloggen under semestern är dessa ärleungar. De är sedan någon vecka ute och jagar själva men dimper ned i Lilla Husets trädgård då och då för att visa upp sig. Bilden togs direkt när de klivit ur boet till vänster (nedre pilen) mitt i duggregnet. Man ser hur de riktigt drar upp axlarna i vätan.

Och... ja, föräldrarna fick faktiskt fyra ungar i kullen, den andra för i sommar. Fjärde ungen sitter och kurar under takfoten, svagt synlig vid ursparingen.

      

Ungar som inte vill fastna på film är tornsvalorna som flygövar varje dag över Lilla Huset. Dessa luftakrobater har stort revir och dyker då och då upp från ingenstans, sveper runt husen och skriar i skyn för att i nästa stund vara borta. Nu är det bara en tidsfråga innan den tjugohövdade flocken drar iväg mot söder.

Försökte i kväll sitta vakt med filmkameran beredd men fick ge upp. Ihärdigt tjoande nymfkakaduor, knattrande motorcykel på avstånd, en skällande Sigrid samt telefonsignaler blev för mycket. Hoppas på bättre tur i morgon. För tur måste det till.

 
 
Elisabeth

Elisabeth

2 augusti 2011 21:01

Vilken lite gullunge...

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

2 augusti 2011 21:16

eller hur...

 
Ruth

Ruth

3 augusti 2011 10:33

Så söt och oskyldig till allt är denna lilla sockervadd med sin fina sommarklänning, hon är bedårande fin. Inte undra på att hon stal hela föreställningen denna dag.
Tror att dom flesta fåglar har haft 2 kullar i sommar, kanske har dom alltid det, inte vet jag ¿
En och annan svala syns till men det är sällan, så även vippstjärt. Det är tunnsådd med småfåglar här i sommar, men kajor, skator och kråkor är flitiga besökare. Har du fågelungar nu ?
Solen gassar även i dag, orkar inte denna värmen, men tvingas utstå och göra det bästa utav det.
Kram vännen, roligt att du är tillbaka på bloggen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

3 augusti 2011 16:31

Värmen är påfrestande, ja. Orkar inte mycket. Häckningarna i fågelhuset är avslutade... tror vi - lesson funderar på saken. Nu är nog alla ungar klara även i naturen.
Kram tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards