Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 27 april 2011

Minimalistisk barlast

Av Margus - 27 april 2011 22:24

Forsythia! Sa Husbonden bestämt. Jamen, det VEET jag ju! I nåt euforiskt värmeslag skrev jag av misstag ’ginst’ på en bild i bloggen häromdan. Där slog han ’spiken på huv’et’ ;-)

Åkte till Bymarknaden idag för att skaffa vita t-shirt, miniatyrplånbok, blommor samt flätad livrem. Mulet, kylslaget och dragigt. Trots rätt kläder rann marknadshumöret ut genom tårna. Det fanns bara pelargonier, begonior och penséer, typ – inget som vi skulle ha. T-shirts fanns inte – ej heller flätade livremmar (därtill glömt ta mått på Husbondens rem före avfärd). Kom hem med… vaxduk till fågelhusets arbetsbänk.


Näsdukarna fladdrade vilt när näsorna rann i snålblåsten och folk huttrade i övermodiga sommarkläder. Tror jag det! När ska vuxet folk lära sig att vinden är kall så här års. Minns valborgsmässor med långkalsingar och rättar mig efter det. Och korsetten satt som en smäck, mest som dragskydd åt känslig rygg.

Tröttnade fort på spektaklet, intog obligatorisk korv med bröd och drog till Vännerna på kaffe och toabesök. De bor alldeles intill. Sen hem till fåglarna för att diska och dammsuga, något som lämnats i marknadsbrådskan.


Efterlängtad miniplånbok hittades dock. Lycklig. Här ska rensas, tröttnat på nedtyngda jackor. Med Mycket Liten Plånbok är det stört omöjligt att stoppa den full med onödigheter. Ännu gladare vid upptäckten av att den går ner mitt lilla, lilla etui som fästs på livremmen! Vilket kap! Minimalistisk barlast inför sommaren.


När Husbonden vaknat efter sista nattskiftet värmdes varsin fryst matpaj i mikron. Sen drog vi till Byn igen för att hämta ny diskmaskin (á la bänkmodell). Vår förra fick elfel i förra veckan - efter nio år. Visst kunde den lagats, men nu var det så att Husbonden fått ögonen på ett bra pris… och så fick det bli.

Samma modell som vår förra (Electrolux), ehuru utvecklad med display! Och 'autoprogram', kanveta. En slags robot som visst ska avgöra hur smutsig disken är. Fattar inte hur det ska gå till… kikade förgäves efter spionkameran därinne i mörkret. Nu brukar vi hursomhelst skölja disken, men i alla fall…


Sigrid följde med på färden. Hon slipper lämnas hemma nu sen hon blev 'änka'. Premiär för en mer upphöjd plats i tillvaron. Hon reser numera ståndsmässigt. Framflyttad från kombiutrymme till... baksätet. För första gången i sitt liv med utsikt åt alla håll.

Storögd följde hon böndernas arbete på åkrarna, folk som kom och gick, vägens slingrande, buskar och träd... Hellegod, så söööt hon var genom fönstret. Detta satte hon värde på! Man blir varm i hjärtat.

 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

28 april 2011 10:47

Något hittade du på din köprunda, men det kan ju vara trevligt bara att komma ut en sväng från hemmets dörrar också, vilket Sigrid uppskattade och tykte. Tror handlarna tycker inte dom vill sattsa på för mycket blommor och växter ännu, men snart blir det ett rikt utbud.
Sommarvärmen håller i sig även här uppe, inte en droppe regn kommer det, med en och annan minus på natten.
Grattis till ny diskmaskin, tänk så bortskämd man blir av alla prylar. Nu skall hundarna och jag äta frukost. Ha en härlig dag i solgasset.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

28 april 2011 16:19

Ja, prylar är bra tills de gör sönder. Är glad att ha växt upp i en tid när APPARATERNA inte fanns, ty då står man inte där med tummen mitt i näven 'när det händer'.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se