Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 16 mars 2008

Nu fryser gamla ihjäl

Av Margus - 16 mars 2008 21:45


Det duggar tätt mellan rapporterna om vårt allt hårdare samhälle. Samhället sparkar och slår på sjuka och svaga, självmorden bland unga ökar och nu fryser de gamla ihjäl också… !!

I kvällens Rapport hörde vi att allt fler personer i Sverige dör på grund av kyla!  13 personer frös ihjäl 1989. 2005 ökade antalet till 60, majoriteten av dessa över 65 år.

Dödsfallen har ofta samband med alkohol och demens. En förklaring är att äldre personer är skörare och klarar kyla sämre, en annan på ett minskat boende för äldre och demenssjuka. Demensförbundet förklarar det med att man minskat väldigt mycket på boende för äldre och demenssjuka vilka tvingats bo kvar hemma alldeles för länge. Jag är böjd att hålla med.


Sverige har blivit ett vidrigt, känslokallt och omänskligt samhälle. Och värre blir det så länge inga krafttag tas för att ta hand om våra medmänniskor. Snabbt. Det är bara pengar som styr, vinstintresse, kvartalskapitalism och marknadsliberalism. Vi har indelats i "närande" och "tärande". Jag vill inte ha ett sådant Sverige! Jag kan inte tiga och låtsas som inget. 

Alla människor är lika mycket värda, även de som inte förmår arbeta för fullt. För att inte tala om de gamla som redan har kämpat för vårt samhälle i hela sitt liv och bara lämnas åt sitt öde för att "vi ska gå med vinst…".


Vi måste inte alls gå med vinst, det räcker om det går runt. Och om det inte går runt får vi hjälpas åt allihop efter förmåga, skatteförmåga. Vad är det för samhälle som offrar sina gamla och sjuka? Vinstintresse skapar bara frosseri och girighet hos dem som redan har.

Högerregeringen är euforisk över att Sverige inte längre har högst skattetryck i världen, vi har passerats av Danmark. Reinfeld hoppas att skattetrycket ska sjunka ännu mer. Jag har lust att sätta horn i pannan på den som kan säga så mot bakgrund av vad som rapporteras.

"Så är det också er himmelske faders vilja att ingen av dessa små skall gå förlorad." (Matteus 18:14, i liknelsen om det förlorade fåret)

 
 
Havsglimten

Havsglimten

16 mars 2008 22:45

Sverige år 2008, man får verkligen skämmas!

Vilka ledare vi har valt.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?ar

 
skogsfrun

skogsfrun

17 mars 2008 09:06

Min mor hade ett gammalt uttryck "De stora hjälper varann de små stjälper varann". Det gäller att inte bli för stor och att hålla ihop. Hur tänker folk när de röstar förresten? har man ingen ideologi längre, går på lockbeten och fagra* nunor;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards