Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 10 mars 2008

Bara kvinnor som vägrar?

Av Margus - 10 mars 2008 19:59

I ett tidigare inlägg Rena vansinnet tog jag upp rena fånerier som förekommer när företag ska "kompetensutveckla" sin personal. Fick där en härlig kommentar från Marianne som en gång vägrade medverka till lek med sugrör och toarullar på sin arbetsplats i sådan s.k "utveckling". Riktigt uppiggande med ännu en rebell!


Väninnan bidrog med en historia från liknande "hjärntvätt" på sin f.d arbetsplats i industrin där hon ENSAM ifrågasatte projektet. Det hette då att "henne fick man se upp med"...!


Detta är bara för underbart. Jag blir rent lycklig av att höra om modiga kvinnor som vägrar ställa upp på dumheter.

Beskrev själv i ett inlägg HÄR hur jag höll på att förlora mitt första jobb när jag vägrade vara lucia i deras luciatåg (jag vägrade ju inga arbetsuppgifter).


Men... så tänker jag med ens... är det bara kvinnor som vägrar utföra larvigheter? Hör sällan talas om män som vägrar. De ställer snällt upp även om det är larv. Men det är ju också mest män som kommit på de dumma  hjärntvättslekarna.

 
 
Erika

Erika

10 mars 2008 21:46

Lek med sugrör och toarullar. Trodde jag hade hört allt, men tydligen inte. Kommer inte ihåg vad jag läst eller hört det om arbetsförmedlingen (tror jag det var-är inte riktigt säker) som skulle har några arbetslösa till att tända tändstickor och sedan se vad dom fick ut av det när denna sticka brunnit ner.

Det är utveckling av samhället av idag när det gäller dom som söker arbete. Har alla instanser mist varenda cell, eller har där aldrig funnits någon. Tror mer på det sistnämda. Den dagen någon får mig att utföra iq-befriade handlingar av alla de slag, finns inte i mitt medvetande. Synd på sätt och vis att jag inte hamnar i den situationen, för det hade varit en riktig kick att få knäppa sådana på näsan, som tycker att människor ska sänka sig till deras nivå. För dom är enligt mig under nollsträcket!

Är föroreningar i luften så enorma så alla individer mer eller mindre tappar allt sunt förnuft, för hela samhället är snart bara ett enda stort gapflabb!

http://crystalwinter.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

11 mars 2008 01:45

Jag kan inte tänka mig att någon kvinna skulle anse att det var utvecklande att leka med sugrör. Till saken hör även att jag var ensam kvinna på denna så kallade kompetensutveckling. Hade vi varit fler så hade jag förmodligen fått sällskap när jag lämnade lokalen. Men mina närmaste chefer satt snällt kvar. När jag lämnade sällskapet så fick de kommentaren, henne har ni nog problem med.
Men jag tror nog att fler önskade att de hade haft mod nog att säga ifrån och gå.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Väninnan

11 mars 2008 15:16

Sitter på ett möte (detta är många år sedan) elva karlar, en chef som mötesledare och så jag. Samtliga jobbar vi inom bilindustrin. Chefen pratar om passiva bilbälten. ???? (Som jag skrev, det är många år sedan). Jag dristar mig till att fråga: ”Vad är ett passivt bilbälte?” Mycket nedlåtande, efter en konstpaus och en djup suck från chefens sida kommer en förklaring. ”Jo förstår du, det är ett bälte som själv placerar sig runt förare och passagerare när de satt sig i bilen utan att de behöver göra någonting.” ”Oj, det tycker jag verkar vara ett aktivt bälte, ett passivt hade väl hängt kvar?”, säger jag. Ansiktsfärgen på chefen går från hudfärg till blårött på nolltid.
Efter mötets slut, där jag inte hade varit den mest populära deltagaren, kom en av karlarna fram till mig och sa: ”Vilken tur att du frågade, jag visste inte heller. Jag kunde inte med att fråga.”
Nä,nä, prestigen satt väl ivägen antar jag. Vi kvinnor förlorar tydligen inte så mycket prestige eftersom många anser att vi har lite av den varan. Det kanske är därför vi vågar vara mer ifrågasättande och inte svälja allt. Mycket att vinna inget att förlora.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards