Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 17 april 2012

Om slavdrivare... och allmän flathet

Av Margus - 17 april 2012 21:59

Sigrid Polis patrullerar inte längre i Lilla Huset. Tasstrampet har tystnat. Sigrid Väckarklocka har slutat larma om morgonen. Sigrid Storråda domderar inte längre vad som ska göras. Eller när – och hur. Man var så van vid dessa påminnelser att lunchen nu ibland blir en halvtimme sen. Eller så glömmer jag av marsvinen vid ”exakt rätt” tid.

Lilla Husets Väktare styrde och ställde med järntass. Trots avtagande förmågor. ’Plikten framför allt’ in i det sista. Faktum framstår i sitt omilda sken; man var rätt styrd. En viss befrielse är det dock. Mitt konstant dåliga samvete (en läggningssak) har fått frid. Men ändå… fattas oss den lilla 'slavdrivaren';-)


Nå… det finns fler ’slavdrivare’ i livet. Här ligger t.ex en deklarationsblankett och grinar illa mot mig från skrivbordet. Inte för att den är jobbig (egentligen hur lätt som helst) utan för att det är ännu ett MÅSTE. Till ett bestämt datum.

Försäkringskassan är en annan sådan som gör skäl för namnet. Gäller som vanligt inte mig (tack Gode Gud) men kompisen AL får skrivelser i en jämn ström. Trots att de gamla reglerna ska återinföras till 1 juli  ges ingen lindring. Är inblandad som ’tjänande skrivhjälp’. Snart dags för ett nytt yttrande.


Roligare är att beställda teknikprylar droppar in. Adobe Photoshop 10.0 ska in i datorn. Moderskeppets Photoshopkurs likaså. Ljudinspelaren Zoom har anlänt. Med tillhörande ljudredigeringsprogram… puh! Och lite annat smått och gott. Spännande.

----------------

För övrigt tycker jag nog att Utöya-terroristen (vars namn icke nämns i denna blogg) fick alldeles för stort utrymme i norska rättegången idag, vilken jag inte alls följer. En hel timme för att framföra sina skäl för illdåden, och tillfälle att lägga skulden på offren! Samt yrka på frigivning!

Denna flathet och fega undfallenhet verkar nästan lite svensk. Jag trodde bättre om norrmännen. Vilka andra massmördare behandlas så generöst? Och nu undrar man om försvarsadvokaten verkligen ska yrka på frigivning… mot ett människorättsbrott…!?  DET vore ju ändå helt 'sindsykt'.

 
 
Erika

Erika

18 april 2012 16:21

Följer inte heller denna galning och dess rättegång. Min första tanke var också vilket stort utrymme han fick. Det kändes som om hans behov hela tiden skulle tillgodoses. Dom går nästan fram med hartassen (ett ordspråk du nog hört) när det gäller han. Någon skulle också tydligt och klart med järnhand tala om för denne galning att ...sluta omgående med den vedervärdiga hälsning inne i rättssalen!

Läste att han också har en lyx-cell med viss kvm jag nu har glömt. Tror han har en hel länga, ja något sådant stod att läsa för några dagar sedan. Klart han skall har lyx, han har ju bara dödat måååånga människor, sådant skall absolut belönas.

http://enstrimmaljus.blogspot.com

Margus

18 april 2012 16:57

Vi människor - inte bara galningarna - gör många egendomliga bedömningar. Tafatt, är ordet, känner jag.

 
Ruth

Ruth

18 april 2012 22:53

Ja det råder nog tysthet i hemmet utan förmaningar från den kloka damen som ville ha allt på sitt sett, det tar nog ett tag innan man riktigt förstår alla kraven hon ställde på er.

Vi har också deklarations blanketter som väntar när vi kommer hem en dag till veckan.
Det finns saker och plikter som man inte kan blunda för.
Intressant med nya prylar och program till datorn, mera att offra tid och huvudbry på :-)
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

19 april 2012 13:01

Av alla slavdrivare verkar lilla Sigrid oavkortat mest sympatisk, signe hennes minne och måtte du snart bli med hund igen!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Väninnan

20 april 2012 16:23

Sigrids kroppsliga närhet är naturligtvis borta, men det är konstigt, ibland kan man få en förnimmelse av att de kära bortgångna då och då finns alldeles inpå en. En rörelse, ett ljud som gör att man stannar upp. Vad var det?

Margus

20 april 2012 19:33

Precis så. Man ser spöken. Idag var det en buske som rörde sig i ögonvrån, fast då trodde jag det var en katt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards