Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 april 2012

GLAD PÅSK !

Av Margus - 6 april 2012 21:02

Trots snöoväder önskas bloggens läsare en riktigt Glad Påsk! "Vi snöade inne", efter en gammal boktitel. Det som kom idag, långfredag, ska väl gå över. Yrvaken efter middagsluren tycktes omvärlden ovanligt ljus. Undra på det... snön vräkte ner på tvären, flera centimeter på backen redan och stormvindar. Riktig klistersnö som fastnade under sandalerna. Klafsade ut i densamma för att se om vi kunde stänga luckorna till fåglarna. Nehejdå, kanarierna som ääälskar snö kvittrade och njöt. De har kanske sinne för humor, vad vet jag.

   

Vet inte om det ska kallas bakslag, egentligen. Det är åtminstone plusgrader, vilket är mer än vi haft de senaste dagarna. Och väta behövs ju efter allt blåsande, men... KLISTERNSÖ...  

"Fastighetsskötaren" har i veckan fixat till vårverandan. Det tidigare räcket är borta och vi börjar vänja oss vid att kunna gå ut på gräsmattan var som helst. I början gick Sigrid omvägar av rena vanan. Golvet är nyslipat och nu är även rabatterna runt verandan klara, fast det var inget att fota denna snöovädersdag. Dock jämför man, en dag som denna, hur det var 2010 efter den hemska vintern. En viss skillnad, om man säger så.

       

Men trots den vidriga snövintern hade våren då kommit längre i april än den har gjort i år. Årets kyla har hållit tillbaka växtligheten.

 
 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

6 april 2012 22:37

Underbart att se de där färgglada små bollarna i snön. :)
Blötsnö och snöglopp - nej, det känns inget vidare alls. Men det ger sig ju vad det lider.
Läste om ditt filmjoxande - det gäller allt för dig att hålla tungan rätt i mun. :D
Det är nästan det värsta, att när man skaffar något nytt så funkar det inte ihop med det gamla.
Kan säga att DITT jobb skulle jag antagligen inte orkat fullfölja! Trots att jag tillhör den rätt envetna sorten...
Och tack för din fina kommentar hos mig!

http://beritelisabet.blogspot.se

Margus

7 april 2012 22:22

Häromdagen var det allt nära bristningsgränsen, som du kan se i dagens inlägg. Befarade verkligen ett återfall. Blev livrädd. Därför håller jag igen lite nu, när det löst sig.

 
Ruth

Ruth

6 april 2012 23:10

Jag kanske är besläktad med kanariefåglarna, jag älskar ju också snö, ja jag har nog lite pippi i mig hehe. Härliga foton på fåglar i det vita på marken. Var det så ofantligt mycket snö 2010, det är skillnad mot denna våren, att det kom detta bakslag nu var ju väntat.
Så fint det är på /omkring verandan, säkert toppenfint när växtligheten kommer och det blir grönt.
Vi fick varken snö eller regn och det har varit kanonväder i dag med strålande sol.
Ha en fortsatt trevlig Påskhelg.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

7 april 2012 22:20

Ja, nu hoppas vi igen. Det är dock inte ovanligt med kalla vindar ända till 1:a maj. Fast vi glömmer så lätt. Bra med foton då. Glad fortsättning!

 
Erika

Erika

7 april 2012 10:10

Nämen ååååh så söta de är, kanarierna, i snön! Vilka färgklickar! Jag blir alldeles till mig här!
Här är det nog iaf en månad kvar innan snön börjar vara borta helt. Varje år blir jag lika förvånad när grönskan tittar fram... "men jisses! Var det så HÄR grönt det blev???"
Jag har drömt om gröna saker till fåglarna inatt. Får hoppas på lite växtlighet snart som man kan ge dem att knapra på. Det är nog det bästa med sommaren. :)

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

7 april 2012 22:19

Vi lever på nåt sätt i nuet, trots att vi kan minnas. Men det vill sig inte riktigt. Ett bevis för att vi är djur ändå;-) Grönsakerna finns ju i affärerna, fast det blir bra dyrt. Gröna frysta ärter, känns som billigt och eftertraktat alternativ. Det kör vi med.

 
Kjell E

Kjell E

7 april 2012 12:12

Skönt, att du inte fastnat i filmslingorna, riktigt.
Ni fick snön tidigare än vi. Vi fick den i natt och med flera minusgrader. Men påskafton har börjat gnistrande med sol och vitt på marken, c.a 4-4 cm. Här klabbar också under fötterna, när man går på gräsunderlag. Där är ju förmodligen plusgrader under.
Med strålande sol, är det inte svårt att önska en Glad Påsk.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.senabbsjuan.bloggplatse

Margus

7 april 2012 22:16

Tack detsamma, vännen! Nu hoppas vi igen...

 
Erika

Erika

9 april 2012 14:43

Håller med! ärtor är kalas! Alla fåglar här hemma älskar ärtor och majs. Morötter är också bra. Min standardblandning under vintern är det :)
Nu längtar vi efter gräsfrö, hemodlat, bär och massvis av våtarv.
Ja det är lustigt när man hör folk prata som inte alls jämställer oss med övriga djur här i världen.

http://www.inka.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards