Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 6 mars 2012

Rörande läkarstöd

Av Margus - 6 mars 2012 14:13

Var börjar man…? Sitter här med tårar i ögonen och bara pustar ut. Kompisen var på avstämningsmöte hos läkaren idag. För ansökan om permanent sjukersättning. Och det gick bra. Hon ringde nu och berättade. Läkaren hade förberett sig. Han var påläst! Insatt! Hade kollat hela sjukhistorien och förstod! Han var även insatt i sjukdomen ME/CFS G93.3! Han insåg att hon är höggradigt utmattad och fullkomligt i botten! Han till och med SÅG att hon hade huvudvärk! Ja, han förstod allt. Han ska skriva ett ”vattentätt” utlåtande, som han sa.


Med på mötet var SOC som kallat till mötet. Och FK-handläggaren. Den sistnämnda obstruerade in i det sista. Hon föreslog en resa till Göteborg för en OM-diagnostisering hos Gottfriesmottagningen, ”för det hade ju gått så lång tid”... och ”det handlar ju om JURIDIKEN”. För att göra en lång historia kort så jävlades hon in i det sista. (Varför? Vad får en lokal FK-handläggare ut av detta? Utlopp för elakhet?)


Mötet varade en timme och Kompisen kände hela tiden läkarens stöd. Hon skulle ”inte behöva utredas mer” (tack) och ”inte OM-diagnostiseras” (tack) ”allt var ju klart” (tack, tack).

- Vad krävs nu att det ska stå i utlåtandet? frågade han FK-handläggaren.

- Det måste ju stå att hon inte kan arbeta för ALL ÖVERSKÅDLIG FRAMTID.

- Jaha. Då har jag programmerat in det, svarade han lugnt.


Till slut ville läkaren träffa Kompisen en stund ensam. Han var så tröstande och medkännande för vad hon fått utstå alla dessa år, så att jag fick rysningar när hon berättade. Han skulle jobba snabbt men ändå vara noggrann, och skriva ett sjukintyg för lång tid – så det inte finns något glapp. Han tyckte det var bra att vi hade hållit hennes SGI vid liv genom överklaganden ”för det är inte många som orkar det”. Men han behövde träffa henne en gång till för en undersökning, en formsak. Han hade hela ärendet klart för sig.

- Nu tycker jag du ska åka hem och lägga dig i flera timmar, för det behöver du, sa han och höll om henne.

Undra på att mina tårar rinner...


Så långt är allt bra. Ett steg på RÄTT väg. Men inget är färdigt förrän det är färdigt, som vi brukar säga. Luttrade som vi äro.

 
 
Erika

Erika

6 mars 2012 16:51

Jag blir varm i hela kroppen av att höra att det finns så medkännande och underbara läkare. Jag håller tummarna för att det reder upp sig till det bästa nu.
Min bästa vän har en väldigt allvarlig whiplash som fick utvecklas under hyfsat lång tid och bli värre och värre medan läkaren sa att nej, du har inte ont. Whiplash existerar inte. Idag kan hon inte vara upprätt större delen av dagen och på smärtkliniken säger de att hon är ett under av styrka och vilja som håller sig på benen, då de med samma grad av skada oftast inte reser sig upp överhuvudtaget och blir djupt deprimerade. Hon är mitt solsken. Alltid hoppfull och livsglad trots motgångar... fast hon inte ens kan hålla på med hundar- det hon lever för. Det finns verkligen människor som kämpar i motvind något fruktansvärt och värre blir det när myndigheter sätter emot. Då kan man verkligen tala om en extremt hård och kall värld.

http://www.inka.bloggplatsen.se

Margus

6 mars 2012 20:55

Det är vi mot Fienden! Det är kamp. Många lider och kämpar här ute. Vi måste få fler att känna medkänsla med varann. Människan är viktigare än pengar.

 
Elisabeth

Elisabeth

6 mars 2012 18:22

Fick rysningar och knottriga armar av att läsa detta positiva framsteg....lycka till i all framtid får du hälsa din vän. Och vilken hjälp hon har fått av dig, fantastiskt, att du orkar.

http://belara.bloggplatsen.se

Margus

6 mars 2012 20:56

A man's gotta do what a man's gotta do... hehe. Ungefär. Finns det nåt man kan göra så...

 
Ingen bild

A-L

6 mars 2012 20:15

Tack min vän för all hjälp, utan dig hade jag inte klarat denna dag så bra,kram och vi hörs snart igen

Margus

6 mars 2012 20:57

Tack lilla gumman, nu går vi in i andra andningen. Med positiva och livgivande vibbar.

 
Ruth

Ruth

6 mars 2012 23:54

Blir så rörd av din berättelse, hoppas det nu äntligen kan bli slut på denna tortyr för din vän, vilken underbar läkare, nu ger han sig inte. Svårt att vara läkare i dag när det skall stå sådana idioter över huvudena på dom och ifrågasätta deras kompetens, en läkares ord väger inte tungt i sådana sammanhang i dag. Den dagen det kommer ett papper i brevlådan måste kännas som högsta vinsten på ett lotteri.
Är så glad att jag slipper vara i dessa klor, jag hade aldrig orkat kämpa, ensam är aldrig stark. Önskar din vän all lycka för framtiden !
Kram och god natt.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Margus

7 mars 2012 12:32

Vi som klarat oss undan ska vara väldigt tacksamma. Och kämpa för att få tillbaka en vettig regering med rätta känslan för MÄNNISKORNA. Kram tillbaka.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

7 mars 2012 10:47

Bra kämpat av er båda två, inte många som orkar ens vid full vigör!
Att det ska behöva vara på detta viset, suck.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Margus

7 mars 2012 12:33

Suck och veklagan.

 
Ewa

Ewa

7 mars 2012 12:14

Äntligen medkänsla!! Äntligen medmänsklighet!!
Halleujah!!
Jag håller tummarna hårt i fortsättningen!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Margus

7 mars 2012 12:35

Tack! Det behövs sannerligen.

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

7 mars 2012 13:03

Den där FK-handläggaren - hur i herrans namn kan hon????
I övrigt - kan säga att även jag får tårar i ögonen när jag läser det här inlägget. Trots att jag naturligtvis bara kan sätta mig in en liten, liten aning i allt vad ni närmars berörda känner. Framförallt din vän, naturligtvis.
Underbar läkare!
Nu kan vi väl ändå börja hoppas att din vän ska kunna se framtiden an med åtminstone en aning tillförsikt, åtminstone vad just FK beträffar.
*Hon har sannerligen nog att kämpa med ändå!*
Fruktansvärt hur sjuka och svaga behandlas i vårt land. Såg du reportaget på TV där en annan stackars sjuk människa gavs rådet att söka jobb där han kunde arbeta liggande, eftersom han var för sjuk för att kunna stå coh sitta...
Margus - HUR kan sådant här få hända???????????

http://beritelisabet.blogspot.com

Margus

7 mars 2012 18:04

Ja, vilken läkare...!
Hur det kan få hända...? Måste bero på en liknöjd befolkning som aningslöst trott att allt var självklart, och som okunnigt och okritiskt svalt alla blå dunster utan att förstå ansvaret med sin rösträtt. Och denna min gissning är bara EN av många ingående komponenter. Många av oss står undrande, förbluffade, snopna och blåsta. Men liknöjdheten är värst. Var är glöden och tron på att det går att förändra? puh... man blir matt.

 
Ingen bild

Vänninan

7 mars 2012 14:19

Fast det har krävt många timmars tankemöda och åtskilligt med frustration, så är det så skönt att veta att vad än FK hittar på så är du och A-L snäppet bättre. Fortsätt så, ni är på rätt väg.

Margus

7 mars 2012 18:06

Fienden är stark och allsmäktig. Tack för uppmuntran!

 
Carola

Carola

7 mars 2012 21:00

Måste vara underbart för din vän att det slutligen löst sig.
Fast det tar nog sin lilla tid för återhämtning efter såna hemska år. Hoppas hon nu i lugn och ro kan få en vardag utan denna stress som det har varit.

http://www.tricken.se

Margus

7 mars 2012 21:10

OBS Carola... inget är färdigt förrän det är färdigt! Den värsta fienden är kvar - Förkränkningskassan. Har Kompisen otur kan det - Gud förbjude - bli turer om detta också. Men visst behöver alla sjuka och hårt prövade människor STÖD och FÖRSTÅELSE på vägen. Det gör vandringen lite mindre plågsam. Och detta vet ju även du, mer än väl.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards