Fågelperspektiv

Alla inlägg den 2 mars 2012

Av Margus - 2 mars 2012 23:01

Kan inte riktigt lämna Kompisens överklagande till FK bakom mig innan jag fått ut det i bloggen. Vad vi nu överklagar är sjukintygsperioden 1/5-7/8 2011. Det har ’yttrats’ och ’besvärats’ och haft sig tills det nu är på väg in som överklagande till förvaltningsrätten. Skarpt läge.

Försäkringskassan gör numera ett separat ärende av varje sjukintyg – trots att allt har gått i en enda följd i sju år. Nästa period är 8/8 2011 – 29/2 2012 (Fk är inte så noga med logiken, en rätt dom tar sig). Snart är det även dags för den perioden att överklagas till förvaltningsrätten. Allt för att fullständigt slita sönder de sjuka som vidhåller rätten till sin SGI (sjukpenninggrundande inkomst) och vägrar låta sig utförsäkras (nollas).

För att inte tala om vad det kostar samhället med alla dessa småärenden till förvaltningsrätten. FK räknar kallt med att folk tröttnar och kliver av tåget på vägen för att leva på släkt och vänner.


Vi tycker att Försäkringskassan blivit allt mer jävlig och ondsint, vilket förtjänar offentlighetens ljus.


FK har alltså omprövat nämnda beslut, och står fast vid avslag på 100% sjukpenning för ovan nämnda period. Under motivering anges beträffande läkarens intyg följande: ”Under aktivitetsbegräsningar anges att du inte orkar arbeta. Klarar inte 25% arbete på kontor, sittande arbete. Tröttheten gör dig totalt slut efter 2 timmars arbete. Vila efter arbete är tvunget. Vidare anges att du inte orkar mobilisera krafter och har nedsatt koncentrationsförmåga. Läkaren bedömer att du inte kommer att återfå din arbetsförmåga.

I denna nya genomgång bedömer Försäkringskassan att din arbetsförmåga inte är nedsatt med minst en fjärdedel sett mot den reguljära arbetsmarknaden.

Under aktivitetsbegränsningar finns inte angivet hur omfattande din funktionsbegränsning är, inte heller vilka arbetsuppgifter/aktiviteter som du inte klarar.”


Här hävdar vi att FK medvetet trixar med ordförståelse och därmed diskriminerar sjuka människor vilka redan på förhand är i beroendeställning och därmed i underläge. FK påstår vidare att intygen är ”för gamla”. Läkarintyget skrevs en vecka före aktuell sjukperiod.


Intyget är utfärdat inför sjukperioden som följde direkt på en 16 månader lång arbetsförmågebedömning under RESAM-gruppen där representanter för både AF och FK ingick. AL var nära kollaps och beordrades därför av RESAM att sluta och sjukskriva sig på 100% - för att vila.


FK motiverar avslaget så: ”arbetsförmågebedömningen inte räcker som stöd för sjukpenning”.  Undra på att man blir himmelsblå förb—nad. Vi hävdar i överklagandet till förvaltningsrätten att ”FK använder en bedömningsmetod som man själv inte anser adekvat. Ty, om FK använder en arbetsförmågebedömning för att bedöma arbetsförmågan så ska väl FK självklart ta med resultatet i bedömningen av arbetsförmågan.”


Vi skriver också att FK fattat beslutet på otillräcklig grund – försöka duger. I ett standardutskick som når alla sjukskrivna står nämligen följande: ”Det kan innebära att vi tar kontakt med dig, din arbetsgivare eller din läkare för att begära in de uppgifter som saknas. Det gör vi för att vi ska kunna fatta beslut i ditt ärende.”


FK klagar ideligen på att intygen är fel eller otillräckliga eller för gamla eller saknar värde. Ändå har de under sju års tid inte tagit en enda kontakt med läkaren för att få bättre underlag. Inte någonsin. Ingen skrivelse. Inget enda telefonsamtal. Inte en enda utredande hand för att man ska kunna fatta beslut. Trots att FK ansett att underlagen varit otillräckliga har beslut fattats. Gång på gång. Så även nu. Därför hävdar vi att beslutet i fråga är fattat på otillräcklig grund.


Fick AL då vila? Nej, jakten intensifierades med kortare perioder! Hon remitterades felaktigt till MMR och sjukgymnastik. Kollapsade hos Carema som felaktigt tog emot henne, då hennes diagnos ME/CFS G93.3 inte är godkänd för MMR, varför Carema fått svidande kritik av Patientnämnden samt av Hälso- och sjukvårdsnämnden. Fast det hjälper ju inte AL.

Sjukgymnasten intygar i journal följande: ”det finns ingen specifik sjukgymnastisk behandling eller träning som visat sig ha effekt på ME/CFS tillsammans med fibromyalgi och därför påbörjas ingen terapi.”


Långt värre, men det ska ut i cyberrymden! Har tidigare skrivit om AL:s långdragna pina. För den som vill uppdatera sig i saken finns att läsa HÄR, HÄR och HÄR.


Och... nej! Jag är ingen sjukkonsult eller sakkunnig. AL kan gången här och leder mig rätt. Jag är bara en 'skrivande tjänare' för hennes skull. En grej jag kan bidra med för att göra en väns plågor lite lindrigare. Fortsättning följer väl.

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards