Fågelperspektiv

Alla inlägg den 14 mars 2012

Av Margus - 14 mars 2012 17:53

Nu är det gjort. Oåterkalleligen genomfört. Min älskade gula bil som jag fick av mamma och pappa (som sprillans ny) är såld. Det var svårt att fatta beslutet, men sedan vi skaffat den nye 'Maos Lilla Röda' och Husbonden gick i pension så har Den Gule mest stått i garaget. En dyr lyx. Vi märkte raskt att det gick utmärkt att klara sig med bara EN bil. 

                            Klicka för större bild

Vi filade lite på annonsen till Blocket, satte in den i dag och vips... sex timmar senare var den såld till Grannstaden, fem mil bort. Knappt man fattar hur fort det gick... Men undra på det, en 99:a som bara gått 6700 mil. En riktig Pärla, problemfri. Ompysslad och servad, en riktigt pigg rackare. Lite svårt känns det, just nu. Men det går över. Hoppas den blir till lika stor glädje för köparen. 

Av Margus - 14 mars 2012 00:15

Detta hade jag aldrig trott i min livligaste fantasi, när Skogsfrun och jag spånade om huruvida vi skulle ge oss ut i bloggvärlden den gången 2007. Idén var hennes. Själv hade jag nyfiket börjat kolla vad detta med blogg var för något. Skogsfrun visste adressen till Bloggagratis som Bloggplatsen då hette.

- Ska vi starta bloggar? kastade hon ur sig. Sagt och gjort. Först hon, sen jag - dagen efter. Och på den vägen är det... Inte kunde jag tro att jag skulle hålla ut i fem år. Men nu är vi här. Bloggen och jag.

En kraftig utbrändhet gjorde mig tveksam. Första året var kämpigt. Fann inte orden utan stor möda. Words synonymlexikon var till stor hjälp. Bara bloggens inloggningslösen på fyra slumpade bokstäver var trög. Mindes en bokstav i taget... kanske. Nu kan jag nog minnas sex i taget om det skulle behövas. Men det har tagit tid... Fem år.

Fast Stora Tröttheten och 'energitappen' blir jag aldrig kvitt. Att vara kreativt lagd - en som mår bäst just under själva skapandeprocessen - men att inte orka är frustrerande. En sån som vilar hjärnan genom att lösa sudoku. Det går trögt, man somnar och man gör fel... Bryr mig inte om resultatet eller att det ska gå snabbt - utan bara om själva tankeflödet. Här lämnas flera halvlösta sudokun, men processen är vilsam. Att balansera VILJA med VILA är tamme'tusan en överkurs bara det.

Ibland får man hålla upp ett litet tag med bloggen, filmandet eller fotandet och ägna sig åt input istället för output. Som vi säger på 'ren svenska' numer;-) Det finns stunder när man funderar på att lägga sin lilla energireserv på annat. Men sen är man tillbaka igen... och igen... och igen.

Måste bara dela med mig av en liten kortfilmsvideo jag hittade hos SVT just nu. Om en hjortkalv som vistas i en boskapshjord. Klicka på översta bilden för att se filmen. Den finns bara tillgänglig tom. 23 mars 2012.

 

 




                   


 

     


HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards