Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Vemodigt slut för Håkan Juholt

Av Margus - 21 januari 2012 22:19

Ett vemodigt snöfall ute, och ett än vemodigare avsked på TV. Håkan Juholt har gjort sin sista dag som partiledare för S och kallade till kort pressträff.

Den finaste slutledningen skrev Lotta Gröning på SVT Debatt: ”Håkan Juholt gav något mycket värdefullt till partiet under sin korta tid som partiordförande. För första gången på länge gav han stora delar av rörelsen hopp! Han pratade politik så folk kände igen sig, han pratade så människor började tro på att det var möjligt… […] Den känslan hade många inte haft sedan Olof Palmes tid som ordförande. Det politiska anslaget är ett viktigt arv för nästa ordförande att föra vidare.”


”Så fick då media sin skalp”, Paul Ronge sammanfattar medias samlade övertramp.


Göran Greider (chef.red Dala-Demokraten) skräder inte orden. Han strider nu öppet för att medias stalkning av Juholt måste erkännas och diskuteras.

”Håkan Juholt hade inget annat val än att avgå, eftersom han hade hela den svenska massmedieapparaten emot sig. Det menar Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten.

– Han utkämpade en utsiktslös batalj mot övermakten, den samlade medieapparaten, säger Greider till DN.se efter beskedet på lördagseftermiddagen att S-ledaren kastar in handduken.

Chefredaktören, och därmed även journalisten Göran Greider, menar att svenska journalister är mycket lojala mot varandra, i likhet med poliser, och att detta medfört ren ”stalkning” (förföljelse) av S-ledaren.”


Homopoliticus skriver: "Törs man hoppas att våra politiska journalister nu i ren genans ska börja granska vad vår regering sysslar med som omväxling? Grävtips: statministerns frus inblandning i förskingring av offentliga medel. Eller är sånt under ”den granskande maktens” värdighet att granska?"


Läs gärna flera kloka ord om saken i Jinges blogg, t.ex:

Bör PO utreda Jan Helin?

Jag är trött på hysterin om Juholt

Med mera från Jinges blogg.


Lilla Huset sörjer Håkan Juholts öde, både för honom personligen och å vänsterns vägnar. Vi sörjer också demokratins och journalistkårens förfall, ondskan som kliver in över oss och folkets utbredda liknöjdhet som gör M:s plundring av våra gemensamma tillgångar möjlig. Under normala omständigheter hade Juholts s.k 'grodor' blivit färre och mindre. Ingen människa fungerar normalt i en sån torktumlare som han befunnit sig i.

”Det enda ondskan behöver för att segra är att godheten ingenting gör.”

(Edmund Burke)

 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

21 januari 2012 23:31

Jag trodde också på Juholt, han fick många motgånger redan från början, ren mobbing av mediadrevet, inte konstigt att han gav upp :(
Ha en bra söndag vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

22 januari 2012 12:39

Håller helt med dig!
Det alldeles förfärligt trista är att dessutom ett gäng partitoppar varit media så förfärande behjälpliga, att jag mår illa!
Orkar inte ta upp saken på min blogg (jag tänker hänvisa till din), men har ägnat mig åt att skriva till socialstyrelsens partistyrelse.

Ett parti med en hop illvilliga, läckande och egoistiska hyenor/gamar i toppen, det kan jag sannerligen inte tänka mig att rösta på. Någon av dem kan ju rentav bli ordförande!!! (Fast jag uttryckte mig aningen mer verserat, men minst lika tydligt.)

http://beritelisabet.blogspot.com

Margus

22 januari 2012 21:09

Förstår att du menar sossarnas partistyrelse;-) Det gjorde du rätt i! Himla bra gjort! Guldmedalj från mig.
Går också i liknande tankar.
Tack för länkningen!

 
Gubbfan

Gubbfan

22 januari 2012 21:22

Hela historien stinker.
Det som skrämmer mig nu är att det kommer fram någon från Stockholm/Mälardalsområdet. De som har visat sig tillhöra småkungarna/drottningarna under den här affären eller värre kanske Nuder eller förre polisministern.
Ibland undrar jag om de i partiets ledning får betalt av närigheten för att utplåna partiet. Särskilt med tanke på att de efter fullgjord tjänst oftast hamnar på fina konsultjobb.
Men vad det gäller media, så kommer de inte att granska de nuvarande regeringsmedlemmarnas vandel.
Möjligen kanske Fria Tidningen skriver en del, men det blir nog närmast självmord för den tidningen i så fall.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Margus

23 januari 2012 19:02

Du har så rätt. Här får man räkna med vad som helst. Visst finns infiltratörer som har till uppgift att skada partiet, det finns ju bevis på.
Och moderatregeringen går fri från all granskning. En sorglig utveckling på den rubbade balansen. "Kapitalet ska hållas i örat, annars får man hänge efter i svansen." Mitt röda hjärta blöder.

 
Kjell E

Kjell E

24 januari 2012 08:50

Jag tillhör dem, som inte lastaR jUHOLT FÖR VAD SOM HÄNT.
tVÅ STORA ORSAKER KAN JAG SE.
dET FÖRSTA HANDLAR OM "DET STORA PARTIET" SJÄLVT. mAN HAR INTE LYCKATS FORMERA OM SIG IN I 2000-TALET, POLITISKT.De bygger i hög grad på starka folkrörelser och finmaskiga kontaktnät ända ut till siste man/kvinna. det är historia idag.
Det andra är media och Stockholmsdominansen io media, understödda av en S-höger i området.
Juholt råkade ut för samma knivstick, som en gång Mona Sahlin.
Sälenfadäsen emanerar med största sannolikhet från en skriven lapp från nån "vän".
Det blir inte helt lätt att ta fram en ny ledare för S. dels har de ingen vinnare, dels säger alla nej, trots att de egentligen vill.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Margus

24 januari 2012 23:41

I sanning ett intressant och sorgligt fenomen alltihop. Juholt är utan skuld!
Och VEM ska våga sticka ut näsan i detta medielandskap med många S-fiender? Suck.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se